הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

כורכום- Turmeric

 
1)משפחה בוטנית –זנגוויליים
 
2)החלק בשימוש –שורש טרי ,שורש ייבש,אבקת כורכום מהשורש היבש,תערובות תבלינים שמכילות כורכום,תכשירים מרוכזים של כורכומין שהוא רכיב פעיל מרכזי ונחקר מאוד בכורכום.
 
3)כללי –הכורכום נצרך על בסיס יומי על ידי שליש מאוכלוסיות העולם,
הוא אחד הצמחים הנחקרים בעולם,
שתי התערובות הנפוצות בעולם  המכילות כורכום הן חוויאג' למרק התימנית וקארי הודי.
עפ"י הרפואה הסינית המסורתית הכורכום הינו צמח חשוב להנעת דם ולטיפול בכבד.
גם האיור וודה ההודית ומסורות אחרות במדינות כמו יפן קוריאה וויטנאם ועוד מחשיבות מאוד את הכורכום וכן מדינות רבות  נוספות באפריקה ובאסיה.
הרכיב הפעיל העיקרי בכורכום  מוכר ככורכו מין והוא חלק ממספר רכיבים דומים ששמם כורכומנואידים.
מרכיב האוכל העיקרי שאליו מוסף הכורכום הינו אורז ויש לכך סיבה בריאותית שנפרט עליה בתכנית.
 
4)פעילויות רפואיות
נוגד דלקת, נוגד סרטן, משפר עיכול וספיגה, תומך בכבד, מגביר ייצור וזרימה של מיצי מרה, מגן על רקמות הכבד מפני רעילות, משקם רקמות כבד פגועות, מפחית רמות שומנים בדם ואנטי טרשתי, נוגד חימצון חזק, מפחית רמות סוכר בדם, נוגד בחילה, מחטא, נוגד קרישה, מפחית רעילות במצב של קרינה וכימותרפיה.
 
5) התוויות רפואיות
מותווה לטיפול בדלקות וזיהומים בכבד.
לדלקות בכיס המרה ואבנים בכיס המרה.
שחמת כבד.
עודף כולסטרול ושומנים בדם.
כבד שומני.
שיפור תהליכי ספיגה ועיכול כולל ספיגת מינרלים וויטמינים.
ניקוי רעלים מהגוף.
תמיכה בזמן טיפולים אונקולוגים.
סיוע לטיפול במחלות דלקתיות של המעי.
טיפול בילדים שמערכת העיכול שלהם מתפתחת באיטיות ושור קשיי עיכול שלהם.
לטיפול בדלקות מפרקים.
חמרמורת.
לטיפול באלצהיימר ודמנסיה.
מחלות עור כרוניות.
כיבי קיבה ותרסריון.
הגברת ייצור חלב בהנקה.
 
6)מתכון מומלץ-אורז מלא עם כורכום וטדיק – רצוי לשלבם לפינוי והורדת כולסטרול מהגוף, מומלץ להוסיף את הכורכום בתחילת הבישול ולבשל יחד עם האורז.

7)מתי צורכים את הצמח עצמו ומתי את תכשירי הכורכומין
הכורכומין הינו רכיב פעיל המיוצר על ידי צמח הכורכום בשורש.
להבדיל משורש הכורכום המכיל פיטו כימיקליים רבים ומגוונים הכורכומין הינו חומר מרוכז שמוצא מתוך מכלול החומרים הנמצאים בצמח.
לכורכומין בעיות ספיגה והוא מתקשה להיספג למחזור הדם יחסית לכורכום הטהור.
הכורכומין נחקר באלפי מחקרים ונמצא  חומר אנטי דלקתי ,אנטי חמצוני ואנטי סרטני  חזק מאוד.
כדי שכמות כורכומין אפקטיבית תכנס לגופינו יחד עם האבקה  אנו צריכים לצרוך כמויות שבין 5 ל30 גר ליום תלוי במטרה –זהו מינון שעלול לגרום לתופעות לוואי  וגם קשה מאוד להכניס לגוף כמות כזאת על בסיס יומי .
כמות של 4 גר כורכומין נחשבת יעילה למטרות אנטי דלקתיות אנטי סרטניות ואחרות.
לסיכום הייתי ממליץ למניעה להשתמש בעד 5 ,6 גר כורכום ליום ובמצבים אקוטיים וכרוניים לעבור לשמוש בתכשירי הכורכומין המרוכזים.
 אופן השימוש המומלץ כתוספת למאכלים ובמידה ומשולב בהם חימום אז בדקות האחרונות של ההכנה עם מכסה סגור.
את התבלין מומלץ להוסיף לכל תבשיל, אורז, מרק וכו'
 
8) התוויות נגד ואזהרות
א. לא לשלב עם קומדין ולהיזהר בזמן נטילת מדללי דם אחרים או בעיות קרישה
ב. לא להשתמש במינונים של מעל ל8 גר ביום אבקה כי מינון גבוהה מזה עלול להגביר חומציות
ג. להיזהר במצב של אבנים גדולות בכיס המרה
ד. בטוח לשימוש בהריון
 
9) המלצה לנטילה ביתית –בבוקר לפני האוכל לשתות כוס עם חצי לימון ,קורט פלפל שחור ,כף שמן זית ,להוסיף מים פושרים כדי שהכוס תתמלא ,להוסיף כפית כורכום אבקתי ,לערבב ולשתות עד תום וכך להתמיד יום יום 
 
 
לבריאות צהובה עד מאוד.
אבי ציטרשפילר- חוות דרך התבלינים








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו