חוות דרך התבלינים מציעה פעילויות חווייתיות לילדים בטבע, הפעילויות נערכות בחוות התבלינים בלב שדות בית לחם הגלילית.
לכל פעילות רעיון ותוכן חינוכי שמטרתו להראות למשתתפים כי מאחורי המוצרים בהם אנחנו משתמשים ואוכלים קיים תהליך ושרשרת ארוכה של תהליכים שמביאים את המוצר לצורתו השלמה.
הפעילויות נערכות בימי חג, שבתות ואירועים מיוחדים, ניתן גם להגיע כקבוצות ולשלב סדנאות כחלק מפעילות בתי ספר, ימי הולדת ואירועים פרטיים.
בכל שבת תיערך סדנה אחרת, כדי לבדוק מה הסדנה בסופ”ש הקרוב יש להכנס לקישור הבא:
https://derech-hatavlinim.co.il/visitor-center-2/shabbat-activities/
פעילויות יצירה, סדנאות לילדים בנושא תבלינים, סיורי טרקטור וסיורים בשדות התבלינים האורגניים.
הילדים ישמחו לגלות את אוצרות התבלינים והצמחים, את עוצמת התבלינים שכברבימי קדם היו מציירים בעזרתם מצבעים שהופקו ישירות מהטבע הצהוב הגיע מהכורכום. הכתום – מהפפריקה והסגול כמובן מהסומק.
הסדנאות שלנו
סיור בטרקטור לשדות התבלינים
נעלה כולנו יחד על הטרקטור האדום של סבא צבי לסיור מרתק בשדות התבלינים. נריח, נטעם וגלה את עולמם וקסמם של התבלינים השונים בשדה ביחד עם החקלאי , וכמובן נהנה בנסיעה חוויתית בטרקטור בין ערוגות התבלינים. הסיור מתאים לכל המשפחה!
משך הסיור- 50-60 דק’
סדנת פיצות בטאבון
נלמד ונגלה את סודות רוטב הפיצה המיוחד, המבוסס על הפפריקה אשר גדלה אצלנו בשדות החווה. במהלך הסדנא הילדים יכירו את התבלינים השונים על סגולותיהם הרפואיות, יזהו את ריחם, יטחנו, ויערבבו את המרכיבים לכדי תערובת הפיצה המיוחדת. בסיום הסדנא נאכל פיצות בטאבון עם התערובת המשובחת שיצרנו.
משך הסדנא: 40-50 דק’
סדנת חטיף אנרגיה
נלמד להכין ממתק מן הטבע. נכיר את המרכיבים השונים, נטעם, נחתוך ונערבב את הפירות היבשים והאגוזים, וניצור חטיפים מתוקים בצורות שונות. בסוף הסדנא נטעם מהחטיפים שיצרנו וכמובן שניקח גם הביתה.
משך הסדנא: 30-40 דק’
סדנת חומוס ופיתות בטאבון
בסדנא נלמד להכין תערובת תבלינים עשירה לחומוס וטחינה, נריח, נטחן ונערבב את המרכיבים, נאפה פיתות בטאבון ולבסוף נאכל יחדיו חומוס עם התבלין שהכנו.
משך הסדנא: 40 – 50 דק’
סדנת חלבה ומאפה בטאבון
בסדנא נלמד על תהליך הפקת טחינה וחלבה מזרעי שומשום ונגלה את סגולותיו המיוחדות של השומשום. נערבב את הרכיבים השונים וניצור ממרח חלבה מתוק וטעים. בעזרת ממרח החלבה ניצור מאפים מתוקים אותם נאפה בטאבון ולבסוף נסעד יחדיו
משך הסדנא: 40-50 דק’
סדנת זעתר
נלמד ונגלה את סודות תערובת הזעתר המבוססת על האזוב שגדל אצלנו בשדות החווה. במהלך הסדנא הילדים יכירו את התבלינים השונים על סגולותיהם הרפואיות, יזהו את ריחם, יטחנו, ויערבבו את המרכיבים השונים עד לקבלת תערובת הזעתר המסורתית. לבסוף נכין פיתות עם זעתר בטאבון ונאכל מהן יחדיו.
משך הסדנא: 35-45 דק’
סדנת הכנת מרציפן
נטחן את השקדים, הסוכר ושאר המרכיבים ונגבש גוש מרציפן שממנו כל משתתף יכין כדורי מרציפן קטנים ויקשט כשאהבת נפשו בפירות יבשים, פיצוחים ותבלינים וכמובן שנשב לסעוד את הקינוחים הבריאים והטעימים שיצרנו!
משך הסדנא: 35-45 דק’
סדנת סבונים ריחניים
סדנא מתובלת וריחנית אשר בה נקשט יחדיו סבונים בצמחים צבעוניים ושמנים אתריים. כל משתתף יקבל ביום הסדנא סבון ריחני בשקית אורגנזה
משך הסדנא: 35-45 דק’
סדנת הכנת לבאנה
נלמד על תהליך הכנת גבינת הלאבנה .נכתוש אגוזים, קצח, תערובות לתיבול גבינות, זעתר ועוד תבלינים. נכדרר את הגבינה וניצור כדורי לבנה מתובלים ונהנה מהם יחד עם פיתות בטאבון.
משך הסדנא: 40-50 דק’
סדנת מאפה מהטבע
נלמד להכין מאפה מן הטבע. נצא אל השדה נכיר ונלקט את הצמחים המאפיינים את העונה נטעם, נחתוך ונערבב את הצמחים השונים ונכניסם לבצק מיוחד שאותו נכין ונקפל לפי המסורת. בסוף הסדנא כל משתתף יאכל את המאפה המיוחד שאותו הכין במו ידיו.
משך הסדנא: 40-50 דק’