הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

פיגם Rue

פיגם- מגרש השדים הפרטי שלנו
מי לא היה רוצה שיעמדו לרשותו כוחות מיוחדים בעיקר בשעות משבר?...
הפיגם ע"פ המסורת הוא צמח כזה ושימש סביב אגן הים התיכון את יושביו כצמח לשעת משבר
כזה שמרפא מחלות ומסלק רעות. הסיבה שהפך כזה נעוצה בכך שבעולם הקדום האמינו שמחלה היא רצון האל וגם הריפוי צמחים שבקרבתם התרחשה פעולת ריפוי או צמצום המחלה הפכו לבעלי כוח משלהם ונחשבו לשליחיו.
בזמן מגיפות הדבר היו מפזרים פיגם ברחובות הערים  לבלימת המגיפה
היותו צמח שבקירבתו בע"ח מתקשים להתקרב סייעה  לגרוש מפיצי הדבר -הנברנים ואחרים
ולבלימת המגיפה.
כך קצר הצמח את תהילתו לעולמי עולמים והפך לצמח מגן.
עד כדי כך שאפילו מיכאל אנגלו ולאונרדו דה ווינצי לא העזו לצאת  מהבית  בלי לשים צמח יבש בכיס כדי לשמור עליהם ועל כוח היצירה שלהם.

שמות הצמח
מעידים במידה רבה על הציפיה ממנו
בעברית -פיגם
שמו המוכר -רודה או רוטה
באנגלית-rue
השם הבוטני-ruta-gravelens
השם התימני -שדאב-שזה בתרגום חופשי -שד...בו
השם הערבי -פייג׳ם-שפרושו יש בו שד

איך מצטיידים בצמח- קונים שתיל במשתלה ושותלים בעציץ  שיש בו עומק של לפחות 30 ס"מ ו /או קונים צמח יבש.

 איך מגדלים:
שמש ישירה (בקיץ רצוי חלק מהיום בצל)
הרבה מים (להשקות גם החורף כשיש עצירת גשמים )
רצוי מדרון צפוני שם גם בטבע הוא מעדיף להיתמקם
מגיע לגובה של מטר ויותר בטבע
רב שנתי
כשקוטפים לקטוף מהצימוח הצעיר ולהשאיר  לצמח גם ...
הזחל היחידי העולם שמסוגל לחיות ולאכול מהפיגם הוא הזחל של זנב הסנונית שהופך לפרפר מרהיב
הזחל  נמצא ביום מתחת לצמח ובלילה הוא מטפס עליו ואוכל אותו.
מסתבר שביום הצמח  מייצר חומר רעיל לאכילת חרקים ובלילה הוא נח מהייצור של החומר הזה ורק זחל זנב הסנונית גילה זאת בינתיים...

איך משתמשים בו:
לסילוק עיין הרע  ולגרוש צרות ושדים (שהרי הוא השד שלנו ולא ייתן לשדים אחרים לפגוע בנו)
פשוט לשתול בפתח הבית או להניח את העציץ בכניסה ,או לקטוף ענף קטן  ולהניח בצנצנת עם מים בבית או במשרד ,או לייבש ענף ולשים בתיק שיהיה יחד איתנו קבוע או לייבש ולשים ברכב כדי לשמור מפני תאונות או לשים ענף קטן מתחת לכרית של הבת הגדולה שלנו כדי שתמצא חתן ראוי במהרה (נהוג בפולניה עד היום ...)
במטבח.
לקצץ את העלים דק דק ולערבב בנדיבות עם זיתים שחורים ,רצוי להוסיף שמן זית ,לחכות כמה ימים ולאכול
בני העדה האתיופית משתמשים  בפירות היבשים שצבעם לאחר הייבוש חום ירוק כתבלין לתיבול בשר וגבינות והוא נקרא בשפה האתיופית טנדאם.

תכונות בריאות:
ע"פ המסורת ידוע הצמח כמחטא ועשוי לסייע לטיפול בדלקות מפרקים ואחרות.
השימוש בו בעיקר חיצוני מאחר ויש בו חומרים שכניסתם לגופינו מחייבת זהירות ,שימוש פנימי יהיה רק בסיוע המלצה מקצועית ולמגוון מחלות חלקן קשות כמו סוגי סרטן (ע"פ הידע המסורתי).

איך משתמשים לבריאות
עושים משרה עם שמן זית ,לצנצנת של 250סמ"ק מכניסים 2 כפות פיגם טרי או כף פיגם יבש
מחכים חודש עד שחומרים מסיסי שמן שנמצאים בפיגם יעברו לשמן
את השמן מורחים חיצונית על העור במקרה לבעיות מפרקים וכאבים אחרים ,ניתן למרוח בעדינות את  פנים האוזן בזמן דלקת וכאב עם שמן הפיגם ורצוי לחמם אותו קלות לפני
על המנגנונים  שצמחים מפעילים בזמן דלקת להקלה נלמד באחת הכתבות הבאות.


אם הפיגם שלכם מת סימן שכוח שלילי חזק מאוד הופעל נגדכם ונעצר על ידי הצמח המגן שלכם
שהקריב עצמו עבורכם, ואז לשתול מיד שוב

הכותב מאמין וממליץ על הפיכת המטבח שלנו יותר ויותר למרפאה המשפחתית בעזרת שימוש רצוף ובמודע בצמחי תבלין ומרפא.
חיים בריאים עם הרבה תבלינים
אבי ציטרשפילר- חוות דרך התבלינים









עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו