הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

פלפל, פפריקה, חום יולי אוגוסט ומה שביניהם

פלפל, פפריקה, חום יולי אוגוסט ומה שביניהם....
תופעות האקלים החריגות ובמיוחד חום יולי-אוגוסט, המחיש לחקלאים בכלל, וביניהם גם לנו בחוות דרך התבלינים, את חוסר היכולת לשלוט בטבע מצד אחד ולהיות יצירתיים ומקצועיים מצד שני.

"להיות מושבניק זה נשמע יפה וגם נחמד
אבל זה לא מתאים לכל אחד.." ויסלר

החקלאות היא הענף הכלכלי הבסיסי אשר מספק לאדם את צרכיו הראשוניים. עד לפני 200 שנה עסקו כ- 90% מאוכלוסיות העולם בחקלאות. בראשית המאה ה- 20 ירד שיעורם ל-80%. כיום עוסקים כ- 45% מאוכלוסיות העולם בחקלאות. ככל שהמדינה מודרנית יותר כך אחוז המועסקים בחקלאות נמוך יותר. מגמת עזיבת החקלאות נמשכת וגם מה שהיווה את מוקד ההמשכיות עד היום - המשק הבין-דורי, מתערער.  בשנתיים האחרונות ובשנים הקרובות אנו נדרשים להקטין באופן משמעותי את השימוש במים להשקיה בעקבות מצב המשק, וזאת לצד התחממות גלובלית ושינויי מזג האוויר. גודלו העתידי של המגזר החקלאי ייקבע על ידי היכולות של החקלאות והחקלאים להתמודד עם האתגרים העומדים בפניהם, כמו תנאי השוק, חקיקה ותנאי מזג האוויר.
חום יולי אוגוסט
השרב הכבד ששרר בחודשים יולי ואוגוסט גרם לנזקים בלתי הפיכים ביבול החקלאי ולעלייה בפחת היבול. לעגבניות גרם השרב לכתמים שקועים ומקומטים בצבע צהוב, הטמפרטורה הגבוהה גרמה לחמצון ומנעה התפתחות של הפיגמנט האדום. עגבניות המקבלות מכת שמש נפסלות לשיווק והחקלאי מרגיש זאת בכיסו. ענף הירקות והפירות הם לרוב הראשונים שנפגעים בשל רגישותם הגבוהה, לאחר מכן התבלינים, החיטה, צמחי הנוי והמדגה. מערכת שלמה של זריעה, גידול, השקייה, אהבה וטיפוח תלויה בחסדי מזג האוויר. 
מוסיפים פלפל לחקלאות
בחוות דרך התבלינים, המהווה בית גידול לתבלינים, הורגשו נזקי החום והשפעותיהם על תוצרת הפפריקה. החווה מגדלת את הפפריקה בשדותיה האורגניים, תוך הקפדה על  השתילים הטובים ביותר, הדישון האורגני, העישוב והטיפוח ללא ריסוס, השומר על מקסימום סביבה טבעית. גידול הפפריקה מחייב שילוב של תנאי גידול וטמפרטורה אופטימליים, מסוף מרץ ועד תחילת ספטמבר ולמשך כחצי שנה, בכדי להגיע עם שדות אדומים יפהפיים לחג האסיף ולפסטיבל הפפריקה המסורתי אשר מרבה שמחה ופעילויות עם יבול האדמה. בעקבות השפעת מזג האויר החליטו בחווה לקיים את הפסטיבל המסורתי בסימן אקולוגי ולהמחיש למבקרי האתר את השפעות מזג האוויר באמצעות פעילויות יצירה מרתקות.
החום אשר נתן אותותיו השנה אילץ אותנו להקדים את הקטיף לאוגוסט, וכעת נותנים לאדמה להתחזק לקראת השתילה העתידית. בכל שנה שותלים שתילים חדשים בשטח חדש. ניתן לחזור ולגדל שוב פלפל בשטח שבו גדל בעבר פלפל, רק אחרי 3-4 שנים מהקטיף האחרון,  זאת מכיוון שפלפל זה הירק היחידי שהשורשים שלו מחלישים את האדמה, היות והם שואבים ממנה את כל הטוב ולכן האדמה ריקה אחרי קטיף.
ישראל נחשבת ליצרנית פפריקה איכותית. בסיום הקטיף הפלפלים עוברים תהליך מיון וייבוש. בכדי לשמור על כל הויטמינים והמינרלים יש לבצע את תהליך ייבוש הפפריקה באופן מקצועי ומסורתי. את הפפריקה תולשים מהגבעול עם העוקץ בצורה שלמה. לרוב, אורך הייבוש בין שבוע לשבועיים בטמפרטורה רגילה, אך השנה בעקבות מזג האוויר החם, ארך ייבוש הפפריקה כמה ימים בלבד בשמש הלוהטת. רק לאחר הייבוש, העוקץ (החלק הירוק) מתייבש וניתן לגדוע אותו בצורה פשוטה מבלי לפגוע בשלמות הפפריקה. טחינת הפפריקה מתבצעת עם הגרעינים, ללא העוקץ, אחרי מיון וסינון ידני וקפדני.
ויטמין מהטבע
זה המקום לסיים בסגולות הפלפל שכובש יותר ויותר את מטבחי כל העולם ולא רק במקסיקו ובהונגריה, עשיר בויטמינים, עתיר מינרלים ומאפשר אינסוף תיבולים וטעמים מ- 12 סוגי הפפריקות שאנו מציעים. אני מזמין אתכם להגיע וליהנות מפסטיבל פפריקה ייחודי, בסימן אקולוגי, בחוה"מ סוכות - חגיגה צבעונית של פעילויות וטעמים לכל המשפחה!
חג פפריקה שמח!!








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו