הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

צמחים אביביים לניקוי הגוף


חג הפסח מאופיין בעבודות ניקיון נמרצות המתמקדות בסביבת הבית ובניקוי החמץ מביתנו ואולי גם מחיינו. גם במפעלי המזון והתבלינים עסוקים מאוד בנקיונות והשגת הכשרות הנכספת שתאפשר להמשיך ולשווק את התוצרת. זהו ניקוי יסודי של פעם בשנה, ונשאלת השאלה מה הקשר בין ההכנות הסיזיפיות האלה לבין הרעיון המרכזי של החג שהרי עבודות אלו לחלקנו הן סוג של עבדות.
החג משפחתי מאוד ומאפשר מעבר משגרת יום לחגיגיות ומפגש עם היקרים לנו
זוהי הזדמנות טובה לגבש שוב מודעות למה שחשוב באמת לחיינו במרוצתם
ואולי להפוך את הניקיון לנושא רחב יותר המחבר בין ניקיון סביבתנו לניקיון פיזי ורגשי של גופינו ואורח חיינו, ובכך להצטרף פיזית ורגשית לרוחניות של החג , טהורים וכשרים כהלכה
 
למה כדאי לנקות את הגוף שלנו ?
חשוב להבין שגופינו צובר פסולת ורעלים, וראוי לניקוי מידי פעם לפחות כמו הרכב שלנו בטיפול עשרת-אלפים או מסנן המזגן שלנו .
מקורות הזיהום רבים. הוא עלול להגיע מהאוויר שאנחנו נושמים , מקרינה סלולרית, משמוש בחומרים פלסטיים שבסוף מצליחים להגיע גם לגופינו דרך המזון, מחומרי הדברה חקלאיים ותעשייתיים, מחומרי שמור שמוסיפים למזון, מחומרי הניקיון, מקוסמטיקה שלא הוכנה כהלכה, ממזון מעובד ועוד.
גם חוויה של מתח ועומס לאורך זמן תביא לזיהום פיזי ורגשי, תקשה על יכולת הפינוי והניקוי הטבעיים, תחליש את פעולת התאים ואברי הפינוי, תפגע באיברים ומערכות ותכניס אותנו למעגל שוטים שקשה לצאת ממנו. כך שגם אורח החיים והניסיון לשנות את סדרי העדיפויות שלנו הן חלק מהעניין
ומכאן שלכל אחד כדאי לנקות מידי פעם.
 
אם כך למה עכשיו ?
בכל סגנונות החיים המסורתיות, תקופות המעבר התאפיינו בשגרת ניקוי רעלים מהגוף ומהנפש, כדי לאפשר מעבר תקין מהעונה החולפת לזו הנכנסת.
כך שערכי חג הפסח מתאימים בהחלט לעיתוי האביבי שלו.
 
אז איך מנקים ?
בנוסף להמלצות לתזונה שבעיקרם הן לאכול את מה שצומח עכשיו ולהכין בעצמנו את עיקר מזונותינו
מומלץ לשלב בחודשים אפריל ומאי מספר צמחים המשפיעים לטובה על חזרה לאיזון מהחורף וניקוי פסולת ורעלים מרמת התא ועד רמת האיברים והמערכות בגופינו.
 
עלי אזוב (זעתר)
מאז ומתמיד היה האזוב במסורת היהודית צמח הנחשב מנקה ומטהר פיזית ריגשית ורוחנית, שליח האל לפתרון בעיות. אבותינו שהאזוב גדל בסביבתם השתמשו בו ושלבו אותו במאכליהם ומנהגיהם.
בעונה זו עם לבלוב צמח האזוב בטבע מומלץ להוסיפו בנדיבות למזוננו.
שימוש באזוב יתרום לספיגה טובה ושיפור העיכול, הצמח יפנה וינקז את הכבד מרעלים ושומנים, יחטא מפני זיהומים חיידקיים במערכת הנשימה ומערכת העיכול, יגביר חיוניות ריכוז וזיכרון, יחזק את גופינו ויוציא אותו מחורף לאביב (מעבדות לחירות)
אופן השימוש: חלטו ושתו חליטות של עלי אזוב – כמה עלים טריים או חצי כפית מהעלים היבשים בכוס מים רותחים, עד 3 פעמים ביום. בנוסף שלבו את תערובת הזעתר בשגרת המזון בעיקר במטבח הקר ובארוחות הבוקר והערב.
חליטת סרפד קמומיל וציפורן חתול - 3 צמחים המופיעים באביב בטבע ועומדים לרשותינו
 
1. סרפד ( בערבית ג׳וריס)
צמח זה מזין מאוד. הוא מכיל רכיבים חשובים כמו סידן וכלורופיל, ויטמין C , ויטמין E ומינרלים שונים.
הצמח ישפיע על יעילות פינוי הפסולת ממערכת השתן והכליות ובכך ינקז ויטהר דם. הצמח ישפר מצבי חולשה כמו אנמיה, ישפיע לטובה על ייצור חלב אם, ישפר פירוק רכיבי מזון במערכת העיכול וספיגה שלהם לדם, יחזק כללי ויחסן.
 
2. קמומיל ( קחוון בשפתינו או בבונג׳ בערבית )
יסייע  לנקות  את מערכת העיכול והכבד מרעלים, פסולת, זיהומים וגם דלקות.
ייסיע לכבד להיות פחות שומני ויותר מוגן מהרעלים שהוא מפנה, ויתמוך במערכת העצבים ירגיע ויעודד.
 
3. ציפורן חתול ( קלנדולה )
הצמח יסייע למערכת הלימפה ובכך יתרום לפינוי פסולת באמצעות הכליות ומערכת השתן. תגביר פרוק רכיבי המזון במערכת העיכול, תסייע לספיגת רכיבים טובה מהמזון לדם, תשפר תנועתיות ופעילות של תאים מפרישי ריר במערכת העיכול ותתרום להתחדשות ויצירת תאים ורקמות בעיקר במערכת העור.
הכינו תערובתמשלושת הצמחים בחלקים שווים - עלי סרפד, פרחי קמומיל ופרחי קלנדולה.
(ניתן לרכוש את הצמחים מיובשים בחנויות הטבע או ללקט אותם בטבע בימים אלו בקלות ולייבש לבד)
הכינו חליטה של כפית מתערובת הצמחים לכוס מים רותחים, המתינו 10 דקות ושתו. ניתן לשתות מהחליטה מספר פעמים ביום.
 
זרעי הגדילן מופקים מצמח הגדילן המצוי וגם את זרעיו ניתן ללקט בטבע. הזרעים מופיעים בדיוק בזמן בשבילנו כמו שאר הצמחים שטורחים בדרך כלל לייצר עבורינו את מה שאנו זקוקים לו עכשיו ( כי ככה נבוא אליהם ויהיה גם להם כדאי) .הרכיבים הפעילים בגדילן משמשים כנוגדי חמצון חזקים, מגנים על הכבד, ומגבירים את יכולתו לנקות עצמו מרעלים, כימיקלים, תרופות והורמונים. הכבד בסיוע גדילן מוגן יותר מדלקות כבד אקוטיות וכרוניות, ותאי הכבד יצמחו וישגשגו בעזרתו. מרירות הזרעים מוסיפה גם היא להשפעתו הכללית על מערכת העיכול לשיפור ספיגה ותמיכה עיכולית. לעיסת זרעי גדילן מומלצת לצרכני אלכוהול כבדים ובטח בתום ארוחת החג.
אופן השימוש: יש להרתיח כוס מים עם כפית מהזרעים למשך כ-15 דקות, לסנן ולשתות, פעם אחת ביום. בנוסף, ניתן לאכול כחצי כפית מהזרעים ביום. טעמם של הזרעים הוא מר ולכן מומלץ לשתות כוס מים עם אכילת הזרעים.

לסיכום
התחילו כבר עכשיו לנקות ותוכלו להנות מהכנה מוקדמת לצונאמי של האוכל בחג ולשינוי התזונתי הצפוי.
 
ועוד טיפ קטן
נפיחות וגאזים בזמן חג הפסח וגם לפני ואחרי ניתן להפיג בעזרת חליטה של זוטא לבנה–
חצי כפית לכוס פני כל ארוחה.
 
חג שמח ונקי
אבי ציטרשפילר









עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו