הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

שאלות ותשובות - אתם שואלים והצמחים עונים

אילו יכלו הצמחים לדבר...
אתם שואלים הצמחים עונים- קיבצנו את הנושאים שמשכו את מירב תשומת הלב במטרה לתת לכם מענה מחוכמת צמחי המרפא והתבלינים לשגרת הבריאות.

כל שנה בין החודשים נובמבר למאי, אני סובלת  מתופעה של אף סתום. ניסיתי תרופות קונבנציונליות אבל התופעה לא מרפה, הורדתי מהתפריט מוצרי חלב ופירות ואני תוהה האם יש עוד משהו שיכול לעזור?   (רינה, 45)
את מתארת מצב נפוץ של אלרגיה. ההורדה של מוצרי חלב היא מבורכת, המשיכי ככה.
מבחינת צמחים,  אמליץ על כמה כיוונים:
• חליטת סימפונות – חליטה המכילה מנתה, נענע, זוטא, קורנית, לואיזה, אניס ולימונית. זו חליטה לחיזוק מערכת הנשימה - מדובר בצמחים שגם מייבשים, גם עוזרים בהוצאת ליחה וגם משקמים את מערכת הנשימה.
אופן השימוש: יש לחלוט כפית מהתערובת בכוס מים רותחים למשך כ-10 דקות, לסנן ולשתות פעם-פעמיים ביום למשך שבוע לפחות.
בנוסף, לשים במבער בבית תערובת של שמן אתרי אקליפטוס ושמן אתרי הדרים / לימונים אשר מאוד יקל על הוצאת הנזלת.

לעיתים אני מרגיש כי אין לי שליטה מוחלטת על מערכת השתן, אני קם פעמים רבות בלילה בתחושה שהשלפוחית שלי מלאה אך לא תמיד כך הדבר.  לא מדובר על מצב של בריחת שתן אם כי אני חש שאני בדרך לבעיה הזו. רציתי לדעת האם הרפואה האלטרנטיבית מספקת פתרון לנושא זה? (אריאל, 65)
במצבים של היחלשות מערכת השתן, ללא רקע דלקתי, עיקר הטיפול מתמקד בחיזוק טונוס השרירים של המערכת, הורדת הלחץ והרגעה כללית. במקביל לטיפול התרופתי, אני ממליץ:
• אבקת דקל ננסי - הדקל הננסי הינו אחד הצמחים החשובים ביותר לטיפול בבעיות במערכת השתן, ובנוסף יסייע באיזון הורמונאלי וחיזוק כללי.
אופן השימוש: 1/4 כפית ליום, לערבב עם האוכל / בשתייה חמה.
בנוסף, רצוי להיעזר במומחה לתזונה טבעית, שינוי תזונתי בהחלט יכול לסייע פה, וכן תרגול וחיזוק של שרירי האגן (יוגה /פילאטיס / פאולה).
 
לאחרונה שמעתי בתוכנית רדיו על זקן התירס. הופתעתי לדעת שיש לו שימוש ברפואת הצמחים. האם תוכל להרחיב על יתרונותיו הרפואיים ?(אלונה, 33)
אכן מפתיע אבל לשערות התירס, יש תכונות מרפא מיוחדות, לתפרחת, לשערות הפנימיות וגם לעלה העוטף של התירס תכונות רפואיות דומות. זקן התירס עשיר בחומרים פעילים וחליטת שיערות התירס משמשת לטיפול בבצקות, הרטבת לילה, לחיזוק שלפוחית השתן, טיפול בדלקות בשלפוחית השתן, הורדת לחץ דם ושיכוך כאבים קל.
אופן השימוש: בשערות היבשות או הטריות 3 כוסות חליטה ביום בכמות של 4 גרם שערות יבשות או 8 גרם שערות טריות לכוס מים רותחים.
 
רציתי לדעת מה ההבדל בין התה הירוק, השחור והלבן? (עינת 29)
כל סוגי התה על גווניו השונים באים מצמח הקמליה (תה) ונבדלים זה מזה בצורת העיבוד ובמינים.
תה לבן: תה עדין במיוחד ונדיר המיוצר מעלים איכותיים בתהליך קצר. תהליך ייצור התה הלבן כולל אידוי העלים וייבושם. לצורך הכנת התה הלבן משתמשים במיטב עלי התה העדינים ביותר, ללא עיבוד משמעותי כך נשמר טעמם הגולמי הטבעי.
 
התה הירוק מיוצר מהעלים העליונים של הצמח. צבעם של עלי התה לאחר עיבוד נשאר ירקרק וככול שהצבע ירוק יותר כך התה נחשב איכותי יותר. ההבדל בין המינים הוא בעונת קטיף הצמח ולכן כל זן הוא בעל טעם מעט שונה. ראשית קולים את העלה במתקן דמוי מחבת גדולה, הדבר גורם להגמשת העלים וריכוכם ופתיחת תהליך כימי של התחמצנות ותסיסה. לאחר מכן מייבשים את העלה תוך גלגולו ודחיסתו.
  
התה הלבן והתה הירוק מכילים הרבה נוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים) תודות לתהליכים שהם עוברים לעומת התה השחור שתהליך ההתססה המלא מחסל את רוב נוגדי החימצון שבו.
התה השחור: עשיר בטעם ובעל ארומה חזקה. למעשה אלו עלי תה מעובדים שעברו התססה מלאה. העלים שנקטפו מונחים על גבי רשתות בתיבות עץ שדרכם מוזרם אויר חם ויבש, העלה מתחיל לאבד מהלחות ואז מתחיל שלב גלילת העלים וקיפולם לצורות שונות. בשלב ההתססה העלה משנה צבעו מירוק- לחום ואדמדם עד צבע שחור. בשלב האחרון העלים מיובשים באוויר חם בכלים גדולים על מנת להוציא את שארית הלחות.
 
 

 








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו