תפו”א של סמדי

תפו”א של סמדי

תפו בשרים

אופן ההכנה

1. לקלף כ- 4 תפו”א גדולים.
2. למילוי יש שתי אפשרויות:
א. לפרוס פרוסה של כסנטימטר לרוחבו של התפו”א, באמצע הפרוסה יש לחרוץ חריץ בשלושת רבעי העומק. למלא בבשר עד שנראה כמו סנדביץ’ פתוח.
ב. לאחר קילוף תפו”א, בעזרת סכין חדה לחתוך רצועה בעובי של כחצי סנטימטר סביב התפוח (כמו שקולפים פרי הדר עם סכין בספירלה). ליצור קציצות קטנות מהבשר ולהקיף אותן בעזרת רצועת תפו”א כפרח. (לריכוך הרצועה כדאי להשרות את הרצועות שהכנו לשעתיים במים חמים עם מלח.)
3. את פרחי תפוחי האדמה לטבול משני הצדדים בקמח ואח”כ בביצה.
4. לטגן בשמן עמוק את שני הצדדים עד שמזהיב קלות.

לרוטב

מטגנים במחבת במעט שמן 1 בצל קצוץ עד שמשחים מעט.
מוסיפים: 2 עגבניות קלופות וקצוצות
לפזר כפית סוכר מעל העגבניות כדי להוציא את החמיצות
6 שיני שום קצוצות
לערבב היטב.

תיבול: בקערית נפרדת לערבב:
1 כפית פפריקה מרוקאית חריפה
1 כפית כורכום
1 כפית משיה טחונה
1 כף תערובת לחריימה של חוות דרך התבלינים
1 כף א.מרק עוף
להוסיף מים חמים ולערבב היטב.
להוסיף למחבת ולערבב.
להוסיף 2 כפות רסק עגבניות, לערבב היטב ולא לתת לרסק לשקוע.
להוסיף מים חמים ולערבב תוך כדי לרוטב דיי נוזלי.
את התפו”א אפשר להכין בשתי צורות-
א. לסדר את הפרחים המטוגנים בתבנית, לצקת מעל את הרוטב,
לכסות בנייר אפיה רטוב ונייר כסף
להכניס לתנור מחומם לחום 160-180 מעלות.
ב. בסיר רחב (שניתן להכניסו לתנור) שמים מחצית מהרוטב שהכנו
מעל הרוטב החם לסדר בצפיפות את פרחי תפו”א, לשפוך מעל את שארית הרוטב
לסגור ולבשל על אש קטנה עד חצי בישול (כ 25 דקות)
חשוב לבדוק תוך כדי הבישול שיש מספיק נוזלים (חצי גובה של תפו”א).
להוריד את המכסה ולהמשיך בישול ל 5 דקות.
להכניס לתנור לכ 7 דקות, עד שהתפו”א רכים.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

משלוחים חינם

קוד קופון: 010203

בקניה מעל

150
  •  

משלוח (עד 5 ימים) לפתח הבית