שקשוקה

שקשוקה

שקשוקה לא זה ולא זה

(תערובת לשקשוקה מכילה: בצלים מיובשים, פפריקה, גמבה, עגבניות)

מצרכים לשקשוקה ל-4 אנשים

4-5 כפות תערובת שקשוקה של “חוות דרך התבלינים”
1 גמבה חתוכה לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
1 קישוא מקולף חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
8-10 פטריות קצוצות דק
פטרוזיליה/ כוסברה/ אורגנו
5-6 ביצים
5 כפות רסק עגבניות
מים
מלח/ פלפל

אופן הכנה

1. מחממים מעט שמן במחבת.
2. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף, מוסיפים את השום, הגמבה, הקישוא והפטריות – מטגנים במחבת הבריאות למשך 4-5 דק’.
3.מוסיפים את רסק העגבניות ותערובת השקשוקה.
4.מערבבים היטב ומוסיפים מים תוך כדי ערבוב.
5.מערבבים ביצה אחת לתוך התערובת- טועמים ומתבלים, מוסיפים את התבלינים הירקות.
6.את שאר הביצים שוברים אל תוך המחבת, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 20ד’ לערך עד שהביצים מתקשות.
ניתן לקשט בעשבי תיבול- פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות