ריזוטו פיטריות

ריזוטו פיטריות

ריזוטו פטריות קולינריה מהעולם

מתכון מתוך תחרות שף העמק- עופר בר זיו

(תערובת לאלפרדו מכילה: פטריות מיובשות, אגוז מוסקט טחון, מלח אטלנטי)

מצרכים לסיר אורז

3 כוסות אורז ריזוטו
50 גרם תבלין פטריות לאלפרדו של חוות דרך התבלינים
150 גרם פטריות יער
200 גרם פטריות שמפיניון
5 כוסות ציר ירקות חם
1בצל – קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
150 גרם חמאה
מלח, פלפל
גבינת פרמזן מגורדת לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה

1. קוצצים את הפטריות.
2. ממיסים 50 גר’ חמאה במחבת. כשהיא נמסה לגמרי מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים.
3. לקראת סוף התהליך מוסיפים את השום ואת תבלין הפטריות שיספוג את נוזלי הפטריות. מכבים את האש ומתבלים במלח ופלפל.
4. בסיר אחר מטגנים את הבצל ב 50 גרם חמאה נוספים, עד שהבצל נעשה שקוף.
5. מוסיפים את האורז לבצל ומערבבים מספר דקות.
6. כעת מתחילים להוסיף את המרק בהדרגה באמצעות כף מרק. כף אחת בכל פעם ומערבבים. בערך כף כל שתי דקות. האורז צריך להיות לח במשך כל הבישול.
7. עם סיום הוספת המים מוסיפים את תערובת הפטריות והשום ומערבבים 2-3 דקות נוספות.
8. מסירים מהאש, מוסיפים את 50 הגרם האחרונים של החמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
9. ניתן לפזר מעט פרמזן לפני ההגשה.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

משלוחים חינם

קוד קופון: 010203

בקניה מעל

150
  •  

משלוח (עד 4 ימים) לפתח הבית