רול טורטיה

רול טורטיה

רול טורטיה מקסיקני

מצרכים לטורטייה

1 ק”ג קמח רגיל
3 כפיות אבקת אפייה
200 גרם מחמאה או חמאה
1.5-2כוס מים חמימים
3 כפיות מלח

מצרכים לסלסה:
1 קופסה של קוביות עגבניות
2 פלפל ירוק קצוץ דק
בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/2 כפית צ’ילי גרוס של חוות דרך התבלינים
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה של חוות דרך התבלינים
צרור כוסברה קצוץ
1/2 כפית סוכר
1.5 כפית מלח
1 כפית כמון טחון
מיץ מלימון וחצי

מצרכים למילית העוף:
1.5 ק”ג חזה עוף
4 כף שמן זית
1 כפית צ’ילי גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחון
6 בצלים ירוקים קצוצים
חופן כוסברה קצוצה
מלח גס
שמן לטיגון
בנוסף: ירקות שונים

אופן הכנת הטורטייה

1. מערבבים קמח עם מלח ואבקת אפיה.
2. ממיסים מרגרינה או חמאה במיקרו או מחבת ומערבבים עם הקמח לקבלת פירורים.
3. מוסיפים מים בהדרגה תוך לישה (יתכן ולא יהיה צורך בכל המים)
4. לשים לבצק אחיד, מכסים בניילון ומניחים לכחצי שעה.
5. מחלקים ל-16 כדורים שווים, מכדררים ומרדדים לטורטיות דקיקות.
6. קולים על מחבת יבשה

אופן הכנת הסלסה:
1. מטגנים את הפלפלים במחבת עם מעט שמן.
2. מרסקים את כל המצרכים בבלנדר – לא יותר מדי

אופן הכנת מילית העוף:
1. מטגנים את חזות העוף שלמים בשמן עד שהם מוכנים – לא לטגן יותר מדיי – מניחים להצטננות
2. בקערה מערבבים את שאר החומרים.
3. חותכים את חזה העוף לקוביות של 1X1 ס”מ

הרכבת המנה:
1.פורסים ירקות: עגבנייה, מלפפון, אבוקדו וכ”ו
2. מניחים במרכז הטורטייה שורה של מילוי, ירקות וסלסה ומגלגלים לגליל.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות