קובה ממודה

קובה ממודה

קובה ממודה אוכל סורי

מרכיבים

1/2 ק”ג בשר כבש טחון
1/2 ק”ג בשר כבש קוביות
4 כוסות בורגול עדין מושרה במים כ-20 דק’
2 בצלים חתוכי לקוביות
1/4 כוס שקדים ללא קליפה
חופן פרוסות שקדים
כפית קינמון טחון
2 כפיות כמון טחון
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפיות בהרט
פלפל מלח
4 כפות שמן
כוס מים

אופן הכנה

1. מערבבים את הבשר הטחון עם הבורגול ועם חצי מכמות התבלינים.
2. לשים את התערובת, מוספים מים תוך כדי לישה ויוצרים תערובת אחידה דמויית בצק.
3. מטגנים מעט את הבצל, מוספים את קוביות הבשר ואת שאר התבלינים.
4. מערבבים כ 10 דקות בערך ומצננים
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים חצי מכמות הבורגול, מסדרים שכבה אחידה ומהדקים.
6. מפזרים שכבה של בשר מטוגן ומפזרים צנוברים.
7. מכסים בחצי השני של הבורגול, מהדקים היטב ומזליפים מעל שמן זית.
8. מחלקים עם סכין את הקובה לפי הצורות הרצויות.
9. מכנסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל-20 דקות עד השחמה.
10. חותכים את הירקות, קוצצים את הנענע, מתבלים ומערבבים.
11. מגישים את הקובה עם הסלט.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות