קארי גובי- תבשיל ירקות ותבלינים הודים

קארי גובי- תבשיל ירקות ותבלינים הודים

קארי גובי- תבשיל ירקות ותבלינים הודים אוכל הודי

מתכון מסדנת הבישול ההודי

המצרכים ל-8 אנשים

תבלינים לכתישה:
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
2 תרמילי הל
4 ציפורן
כוכב אניס

תבלינים שלמים לטיגון:
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
1/2 כפית חרדל שחור
1 כפית זרעי אניס

תבלינים טחונים לבישול:
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית בהרט
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית גרמסלה
1/2 כפית פלפל שחור

מצרכים:
50 ג’ חמאה
2 בצלים חתוכים לטבעות של 1 ס”מ
1 כפות שמן קנולה
כפית מלח
5-7 שיני שום קצוצות
4-5 ס”מ ג’ינג’ר קלוף וקצוץ דק
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות של 2 ס”מ
1/2 כוס מים
2 כוסות יוגורט
1 כף עמבה
1/2 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
1 ראש כרובית מופרד לפרחים
1/2 צרור כוסברה ירוקה קצוצה

אופן ההכנה

1. קולים את התבלינים לכתישה וכותשים בעלי ומכתש
2. שמים בסיר את החמאה וכשהיא חמה מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פצפוצים.
3. מוסיפים את השמן המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
4. מוסיפים ג’ינג’ר ושום ומטגנים עוד דקה.
5. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
6. מוסיפים מים עמבה ותבלינים לבישול ומביאים לרתיחה.
7. מוסיפים את היוגורט כף אחר כף.
8. מוסיפים דלעת וכרובית ומבשלים על אש קטנה, בוחשים מדי פעם, עד שהכל מוכן
9. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות