פורטובלו עם פירה ואגוזים

פורטובלו עם פירה ואגוזים

פורטובלו עם פירה ואגוזים צרפתי

המצרכים לציפוי הפטריה (פטריה אחת לכל סועד)

2 חבילות פורטובלו (בסופר “פטריות שדה”) פטריות כמה שיותר גדולות
3 עד 4 ביצים
1 שקית פירורי לחם זהוב
מלח פלפל
2-4 כפות אורגנו /טימין יבש
שמן לטיגון

המצרכים לרוטב פטריות

2 חבילות שמפניון
טימין קצוץ
מלח פלפל
חצי כוס יין לבן
אגוז מוסקט
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב

המצרכים לפירה

1 ראשי סלרי
6-8 תפו”א (כמספר הסועדים) בינוניים.
2 שיני שום
2-3 עלי דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
מלח
1 מיכל שמנת מתוקה
300 גר’ אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס.

אופן הכנת פטריית פורטובלו

1. לפי מספר הסועדים כך צריך שיהיה מספר פיטריות פורטובלו שישמשו כתחתית למנה
2. חותכים את הרגל של הפטריה.
3. בצלחת עמוקה לטרוף את הביצים עם מעט מלח ופלפל
4. בצלחת אחרת להניח את פרורים לחם,טימין מלח ולערבב היטב
5. לצפות את הפטריות בביצה ולאחר מכן בפרורים(כמו שניצל)
6. במחבת לטגן בשמן רגיל את שני צידי הפטרייה להניח על ניר סופג, להעביר לתבנית אפיה

אופן הכנת רוטב הפטריות

1. יש לגדום את גזע הפטרייה ולחתוך לפרוסות.
2. במחבת הקפצה עם מעט שמן זית יש להקפיץ את הפטריות עם מלח פלפל עד להזהבה
3. להוסיף את היין אגוז מוסקט ולבשל עוד 7 -5 דקות
4. להוסיף את השמנת והחלב לטעום ולתקן טעמים ולבשל עוד 7 -5 דקות.

אופן הכנת הפירה

1. לקלף ולחתוך לקוביות את התפו”א, הסלרי והשום
2. בסיר עם מלח ומים ועלי הדפנה והפלפל האנגלי לבשל עד רתיחה,
3. להנמיך את האש ולבשל עד ריכוך,
4. לסנן ולהעביר בפס פירה או מועך ידני
5. להוסיף את השמנת (בערך כוס אחת) לטעום ולתקן טעמים
6. להוסיף את האגוזים.
7. מניחים את הטבעת הנירוסטה על הפיטריה המטוגנת וממלאים (עד שלושת רבעי הטבעת)בפירה,שולפים בזהירות את הטבעת וממשיכים למלא את כל הפיטריות.
8. מעבירים לתנור לחימום של 10 דקות(על 180 מעלות)
9. במקביל מחממים את הרוטב
10. כשהפיטריות חמות מניחים על צלחת הגשה בוזקים את הרוטב ומגישים

שינוי גודל גופנים
ניגודיות