מרק קרם חצילים

מרק קרם חצילים

מרק קרם חצילים חורף

מצרכים

2 חצילים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום קלופות
1/3 כוס שמן זית
30 גר’ חמאה
1/2 כוס יין לבן
3 כוסות חלב
100 מ”ל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי טעם

לקציפה:
מיכל שמנת מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת של חוות דרך התבלינים
קורט מלח

אופן הכנה

1. עוטפים את החצילים בנייר כסף ושורפים על להבה, מצננים ומוציאים את התוכן.
2. בסיר רחב שמים שמן זית וחמאה, מאדים את הבצל והשום, מוסיפים את החצילים יחד עם היין הלבן ומאדים למשך 5 דק’.
3. מוסיפים חלב ותבלינים ומבשלים 15 דק’ לערך.
4. מורידים מהאש ומוסיפים שמנת מתוקה. טוחנים למרקם אחיד וחלק, מסננים ומביאים לרתיחה.
5. לקציפה- מקציפים את השמנת עם התבלינים לקצפת רכה. מעטרים את כוס ההגשה בקציפה האדומה המעושנת.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות