מרק בצל בלחם

מרק בצל בלחם

מרק בצל בלחם חורף

מתכון מתוך תחרות שף העמק 2- אביטל בן חקון

מתכון לכיכר לחם

שלוש כוסות קמח
שליש עד חצי כפית שמרים
ככוס אחת וחצי מים
ביצה עם מעט מים
תערובת זרעונים לסלט של חוות דרך התבלינים

חומרים ל-3 כיכרות:
0.5 ק”ג קמח לבן
1 כפות שמרים יבשים
1 כפות סוכר
0.5 כף מלח
300 מ”ל מים פושרים
רבע כוס שמן קנולה
ביצה עם מעט מים
חומרים למרק בצל:
שישה בצלים בינוניים
50 גרם חמאה (חצי חבילה)
2 כפות גדושות קמח
כוס וחצי יין לבן
כ- 2 ליטר ציר בקר (ציר מעצמות בקר וירקות שהורתח וסונן)
ענף טימין
אגוז מוסקט – רבע כפית
פלפל שחור ומלח
תערובת בצלים סיציליאניים של חוות דרך התבלינים

אופן הכנה

1. מכינים את המרק.
2. מערבבים את החומרים ללחם, מתפיחים למשך שעה.
3. אופים את הלחם, חותכים את חלקו העליון ומרוקנים מתוכן. ממלאים את המרק ומגישים.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות