מאפה פילו ריקוטה

מאפה פילו ריקוטה

מאפה פילו ריקוטה זה כמו במסעדה

מתכון בחסות מסעדת “אדלה” במסגרת פסטיבל טעמים בעמקים 2013

חומרים ל-4 מנות

4 דפי פילו
300 גרם גבינת ריקוטה
תערובת בצלית לגבינה של חוות דרך התבלינים (המכילה: בצל, שום, פפריקה מתוקה ועוד)
מעט מלח
שמן זית למריחה

חומרים לרוטב

3 כפות שמן זית
5 עגבניות בשלות
בצל אדום בינוני פרוס דק
3 שיני שום פרוסות דק
תערובת של עשבי תיבול הרב דה פרובנס של חוות דרך התבלינים
חופן בזיליקום קצוץ דק
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1. למלית הגבינה יש להוסיף את תערובת התבלינים עם מעט מלח ולערבב לקבלת מרקם הומוגני.
2. לחתוך את דפי הפילו לאורכם לקבלת 2 חתיכות ולמלא במרכז הדף כארבעים גרם ממלית הגבינה.
3. מקפלים את צד ימין וצד שמאל של העלה מעל המילוי ואז מרימים את החלק של העלה שפונה אליכם מעל המילוי, מהדקים מעט ומגלגלים לצורת סיגר.
4. להבריש את הפילו במעט שמן זית ולהניח על תבנית אפייה משומנת.
5. להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ולאפות בין 12 ל-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב חום.

הכנת הרוטב

1. יש לחלוט את העגבניות במים רותחים כדקה ולהעביר את העגבניות למי קרח לצנן, לקלוף את הקליפה ולחתוך לקוביות.
2. במחבת רחבה מזליפים שמן זית ומוסיפים את השום לטיגון קל עד לקבלת גוון זהוב.
3. מוסיפים את הבצל עד לאידוי שהוא מתאדה מעט ומוסיפים את העגבניות.
4. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה קטנה כ-10 עד 15 דקות. במידה והרוטב מקבל מרקם סמיך יש להוסיף מעט מים.
5. מוסיפים את תערובת הרב דה פרובנס, מוסיפים מעט מלח ופלפל עד להגעת הטעם הרצוי.

הגשה

להניח בצלחת 2 חתיכות מאפה, עליהם לצקת את רוטב העגבניות החם ולפזר מעט בזיליקום טרי ושמן זית כתית טהור.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות