מאפה פילו עם בשר וצנבורים

מאפה פילו עם בשר וצנבורים

מאפה פילו עם בשר וצנבורים בשרים

מצרכים

5 עלי פילו מופשרים
50 גר’ מזולה לאפייה בטעם טבעי, מומסת
ביצה טרופה
1 כפית סומק
2 כפיות שומשום

למילוי

300 גר’ בשר טחון
חופן אגוזי מלך
בצל קטן קצוץ
גזר קלוף ומגורר
מלח פלפל גרוס
1 כף גדושה תערובת לציפוי שניצל של חוות דרך התבלינים
חצי כוס תערובת לאורז עם בשר של חוות דרך התבלינים

אופן הכנה

1. מטגנים היטב את הבשר הטחון עד שמשחים.
2. מוסיפים גזר ובצל ומטגנים .בוחשים פנימה את התבלינים ואגוזי המלך, ומבשלים על להבה בינונית 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את פירורי הלחם, מערבבים היטב, מכבים ומקררים.
4. פורסים דף אחד של פילו ומברישים אותו במזולה המומסת. עליו מניחים דף נוסף וגם אותו משמנים וכך מסדרים את כל 5 הדפים. מסדרים את הבשר בערימה אחת ארוכה מגלגלים אותו ליצירת רולדה אחידה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל את השומשום או הסומאק. אופים 14-20 דקות 180 מעלות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור ונותנים למאפה להתקרר מעט לפני ההגשה.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות