מאלי קופטה

מאלי קופטה

 אוכל הודי

המצרכים לרוטב

תבלינים לכתישה:
1 כף זרעי כוסברה
2 הל
1 כף זרעי כמון
2 ציפורן
תבלינים שלמים לטיגון:
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
1/2 כפית חרדל שחור
תבלינים טחונים לבישול:
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית כורכום
קורט בהרט
1/2 כפית קינמון
קורט מוסקט
1/2 כפית גרמסלה
1/2 כפית פלפל שחור

25 ג’ חמאה
50 ג’ אגוזי קשיו
2 בצלים חתוכים לטבעות של 1 ס”מ
1 כף שמן קנולה
1/2 כפית מלח
3 שיני שום קצוצות
3 ס”מ ג’ינג’ר קלוף וקצוץ דק
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות של 2 ס”מ
1/4 כוס מים
6-7 עגבניות מרוסקות בפומפייה
1 קופסה שמנת מתוקה

אופן הכנת הרוטב

1. כותשים את התבלינים לכתישה בעלי ומכתש
2. שמים בסיר את החמאה וכשהיא חמה מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פיצפוצים.
3. מוסיפים את השמן המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
4. מוסיפים ג’ינג’ר ושום ומטגנים עוד דקה.
5. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
6. מוסיפים את העגבניות ומרתיחים שתי דקות.
7. מוסיפים מים, קשיו ותבלינים לבישול ומבשלים מספר דקות.
8. טוחנים בבלנדר, מוסיפים מים אם צריך.
9. מוסיפים שמנת ובוחשים.

המצרכים לקציצות

תבלינים:
1/2 כפית כמון טחון
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית קינמון
קמצוץ מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור
קמצוץ הל

5 תפוחי אדמה מבושלים קלופים ומגורדים
300 גרם גבינה צפתית מגורדת
1.5 כפית מלח
3/4 כוס פירורי לחם
8 כפות גדושות קמח
צימוקים
אגוזי קשיו

אופן הכנת הקציצות

1) מערבבים את כל החומרים
2) יוצרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק

שינוי גודל גופנים
ניגודיות