חציל ממולא בבשר

חציל ממולא בבשר

חציל ממולא בבשר- מקום 3 בשרים

מתכון מתוך תחרות שף העמק: מיכל דוברובינסקי- מקום 3

(תערובת צימוקים ושקדים לאורז מכילה: צימוקים, שקדים, בצל מטוגן)
(תערובת לאורז עם בשר מכילה: שקדים, צימוקים, בהרט, בצל ועוד)

המצרכים ל- 8 חצילונים

2 כפות מתערובת צימוקים ושקדים לאורז של חוות דרך התבלינים
2 כפות מהתערובת לאורז עם בשר של חוות דרך התבלינים
300 גרם בשר בקר טחון
200 גרם פירות יבשים (שזיפים, משמשים, תאנים)
3 שיני שום, קלופות וכתושות
1 כפית בהרט עיראקי
2 כפיות סילאן
מלח, פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה

מצרכים לרוטב:
3/4 כוס יין אדום
1/4 כוס סילאן
לזיגוג הסופי: 3 כפות סילאן מעורבבות עם מעט מים

מצרכים לבצל המקורמל:
2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
2 כפות שמן
2 כפות סוכר חום
2 כפיות חומץ בלסמי, מלח, פלפל שחור
להגשה: טחינה גולמית

אופן ההכנה

1. מרוקנים את תחתיות החצילונים עם כפית פריזיאן.
2. קוצצים דק דק את הפירות היבשים, מניחים בקערה יחד עם הבשר ולשים את התערובת מעט. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את תערובת הבשר כ-3 דקות, עד לשינוי הצבע, תוך שמפוררים אותה קצת.
3. מכבים את האש ומוסיפים את שיני השום הכתושות, 2 כפות מכל אחת מתערובות התבלינים (ניתן להוסיף עוד קינמון בנוסף, אם אוהבים), מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. מניחים לתערובת הבשר להצטנן קצת בטרם המילוי.
4. ממלאים את החצילונים בתערובת. מחממים מעט שמן בסיר גדול. מטגנים את החצילונים הממולאים עד הזהבה.
5. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות (מניחים את כל הממולאים בתבנית. מערבבים את היין האדום והסילאן, ויוצקים על החצילונים. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-50 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מזיגוג הסילאן על החצילים ואופים עוד כמה דקות, עד שהחצילים שחומים ומבריקים.
6. הבצל המקורמל : מחממים על להבה נמוכה מאוד את הבצל עם השמן
כרבע שעה – 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבצל שקוף. מוסיפים את הסוכר החום והחומץ ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות מעל להבה נמוכה.
7. ההגשה: מגישים את החצילים הממולאים, מטפטפים מעליהם טחינה גולמית ומניחים מסביב את הבצל המקורמל, ניתן לקשט עם עלי פטרוזיליה.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

משלוחים חינם

קוד קופון: 010203

בקניה מעל

150
  •  

משלוח (עד 5 ימים) לפתח הבית