חלת סילאן עם צימוקים ושקדים

חלת סילאן עם צימוקים ושקדים

חלת סילאן עם צימוקים ושקדים לא זה ולא זה

מצרכים

1 קילו קמח שמרים
2 וחצי כפות סילאן
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
100 מ”ל שמן
כוס וחצי מים
100 גר’ תערובת צימוקים ושקדים לאורז של חוות דרך התבלינים

לציפוי

1 ביצה
כפית מים
קורט מלח
1 כף תערובת שומשום למוקפץ של חוות דרך התבלינים.

אופן הכנה

1. הבצק: מערבלים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה למשך חצי דקה.
2. מוסיפים סילאן, ביצה, חלמונים, שמן ומים תוך כדי ערבול ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק רך, גמיש ומעט דביק. מוסיפים תערובת צימוקים ושקדים ולשים עד שהם נטמעים בבצק.
3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד. מתפיחים להכפלת הנפח. מוציאים את הבצק למשטח מקומח מכינים חלות. מכסים את החלות במגבת ומתפיחים כ-15 דקות טורפים ביצה עם מים ומלח ומורחים את פני החלות. מפזרים שומשום. אופים כ-35 דקות ב 180 מעלות עד שהחלות זהובות ואפויות.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות