הטלה של סמיר

הטלה של סמיר

הטלה של סמיר בשרים

(תערובת הרב דה פרובנס מכילה: אורגנו, פלפל אדום, טימין ועוד)

מצרכים ל6-8 מנות

2 ק”ג צוואר טלה פרוס- אצל הקצב, על המשור עם העצם.
1/2-1 ליטר ציר כבש/ ציר עוף/ ציר ירקות
1-2 כוסות יין
3-4 כפות דבש- לא חובה
2 ראשי שומר בחצאים (עדיף נקבות, השומר השמן יותר).
4 גזרים פרוסים גס
8 ראשי שום ירוק טרי או 10 ראשי שום רגיל מפורק ומקולף
טימין טרי
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
2 כפות “הרב-דה פרובנס” של חוות דרך התבלינים.
מעט קמח
מעט שמן זית לטיגון

אופן הכנה

1. מקמחים את פרוסות הצוואר ומטגנים טיגון חצי עמוק עד השחמה.
2. בסיר קטן מרתיחים דבש עם טימין, מלח ופלפל מוסיפים פפריקה מתוקה. ניתן להסמיך את הדבש עם מעט מים.
3. בכלי רחב מסדרים את פרוסות הבשר המטוגן והירקות, יוצקים את הנוזלים ומפזרים את תערובת התיבול. מביאים לרתיחה ומכסים בנייר כסף. מבשלים שעתיים – שלוש שעות עד שהבשר רך אך לא מתפרק (ניתן גם בתנור).
4. מוציאים את הבשר והירק, מצמצמים את הנוזלים עד לקבלת רוטב סמיך. מסננים ומגישים.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות