דאל קשמירי- אוכל הודי

דאל קשמירי- אוכל הודי

דאל קשמירי- אוכל הודי אוכל הודי

המצרכים

תבלינים לכתישה:
2 כפות זרעי כוסברה
1 כפית זרעי כמון
3 הל
2 ציפורן
תבלינים שלמים לטיגון:
1 כף זרעי כמון
תבלינים טחונים לבישול:
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
קורט מוסקט
1/2 כפית גרמסלה
1/2 כפית פלפל שחור

50 ג’ חמאה
2 בצלים חתוכים לריבועים של 1 ס”מ
2 כפות שמן קנולה
כפית מלח
5-7 שיני שום קצוצות
4-5 ס”מ ג’ינג’ר קלוף וקצוץ דק
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות של 1 ס”מ
1 רסק עגבניות
1 כוס מים
1 כף תרכיז תמרהינדי
1 כף סוכר חום
6-7 עגבניות מרוסקות בפומפייה
1/2 ק”ג עדשים שחורות מבושלות

אופן ההכנה

1. קולים את התבלינים לכתישה וכותשים בעלי ומכתש
2. שמים בסיר את החמאה וכשהיא חמה מוסיפים את התבלינים לטיגון ובוחשים עד שיש הרבה פצפוצים.
3. מוסיפים את השמן המלח והבצל ומטגנים עד הזהבה.
4. מוסיפים ג’ינג’ר ושום ומטגנים עוד דקה.
5. מוסיפים פלפלים ומטגנים עוד שתי דקות.
6. מוסיפים רסק ומטגנים דקה.
7. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, תמרהינדי ותבלינים לבישול ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים עדשים ומבשלים עד שמוכן.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות