גולש ארצישראלי

גולש ארצישראלי

גולש ארצישראלי בשרים

מצרכים

2 ק”ג בשר לבישול ארוך, לא שומני מדי, צוואר/ שריר אחורי/ פלש-פילה חתוך לקוביות 3-5 ס”מ
שמן קנולה לטיגון
2 בצלים גדולים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
פלפל ירוק גדול פרוס דק מאוד
2 כפות שטוחות “תערובת לגולש” של חוות דרך התבלינים
2 כפות שטוחות פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כפות שטוחות פפריקה מרוקאית חריפה (ניתן להוסיף מעט פפריקה מעושנת להשבחה)
2 עלי דפנה
1/2 כפית זרעי קימל
400 גר’ (קופסא) של עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
3 תפו”א גדולים, קלופים, חתוכים לקוביות גדולות ומושרים במים קרים.
מעט קמח

אופן הכנה

1. מטגנים את הבצל על להבה גדולה בסיר גדול עד להשחמה.
2. מוסיפים את קוביות הבשר על הבצל עד לסגירה.
3. מוסיפים את העגבניות ומים רותחים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את כל התבלינים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי.
5. מוסיפים לסיר את תפו”א ומבשלים כחצי שעה נוספת עד לריכוך. בשלב זה טועמים ומתקנים תיבול.
6.רוטב סמיך מידי ניתן לדלל במים או יין לבן/ רוטב דליל מדי ניתן לתקן ברביבה של קמח מעורבב עם שמן.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות