מתכון מתוך תחרות שף העמק- אקיל אולוקיה: מקום 2
(תערובת שום שמיר מכילה: שום מיובש, שום גבישי, שמיר)
2 כפות תערובת “שום שמיר” של חוות דרך התבלינים
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
5-6 לבבות ארטישוק
300 גר’ פול ירוק
2 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות
1/2 כוס שמן זית
חופן שמיר
מיץ מ- 2 לימונים
1. מנקים את הארטישוקים מלכלוך ושערות. שמים עליהם מיץ לימון כדי לשמר את צבעם.
2. מוציאים את הגרעינים מהפולים הגדולים ואת הקטנים משאירים כמו שהם.
3. מטגנים את הבצל החתוך לרצועות בשמן זית עד להזהבה.
4. מוסיפים את כל שאר החומרים לתוך הסיר ומוסיפים 1/2 כוס שמן זית מיץ הלימון ובסוף מוסיפים את השמיר והמלח לפי הטעם, מוסיפים את התערובת “שום שמיר”.
5. שופכים מים עד לכיסוי כל החומרים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 45 דק’ עד לריכוך תפוחי האדמה והארטישוק.