אמפנדס מקסיקני

אמפנדס מקסיקני

אמפנדס מקסיקני מקסיקני

מצרכים לבצק

800 גרם קמח
1/2 כפית מלח
300 גרם מחמאה או חמאה
2 ביצה
9-10 כפות מים קרים

מצרכים למלית

2 בצל גדול
4 כפות שמן זית
4 שן שום כתושה
500 גרם בשר בקר טחון
2 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה של חוות דרך התבלינים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1פלפל שחור
100 גרם צימוקים
200גרם זיתים מגולענים קצוצים
2 כוס גרגרי תירס מתוק מסוננים
3 ביצים קשות מגורדות
2 ביצים
שמן לטיגון

אופן ההכנה

1. להכנת הבצק-מניחים את הקמח והמלח בקערה, מוסיפים את המרגרינה ומעבדים לפירורים באמצעות קלף. מוסיפים את הביצה והמים ואוספים תוך לישה לכדור בצק. לשים עוד מעט עד שהבצק אחיד. עוטפים בניילון ומצננים במקרר.
2. להכנת המלית- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן במחבת בינונית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מאבד את צבעו האדום.
3. מוסיפים 2 כפות מים חמים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שכל המים נספגים. מוסיפים את הפפריקה, הפטרוזיליה, מלח ופלפל, ומסירים מהלהבה. מצננים את הבשר ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים היטב.
4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ”מ וקורצים עיגולים בכוס גדולה. מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים וצובטים את הקצוות לסגירה. אפשר למשוח מעט ביצה טרופה על הקצוות הפנימיים של הבצק כדי להבטיח סגירה הרמטית.
5. מחממים היטב שמן במחבת גדולה. מטגנים את הכיסנים עד שהם מזהיבים היטב משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומספיגים את עודפי השמן על מגבות הנייר. במקום לטגן, אפשר למשוח את הכיסנים בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס) כ-20 דקות

שינוי גודל גופנים
ניגודיות