אורז עם בשר

אורז עם בשר

אורז עם בשר בשרים

(תערובת ראס אל חנות מכילה: כורכום, כמון, כוסברה, פלפל שחור ועוד)

מצרכים ל-6 מנות

500 גר’ בשר טחון שמן: עדיף כבש ובקר מעורב (כתף בקר ופלדה כבש- לדוגמא, או בקציצות של סמיר).
1 כפית תערובת “ראס אל חנות” של חוות דרך התבלינים
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כוסות אורז ארוך, שטוף, מסונן. יש להשרות את האורז מראש להוריד את משך הבישול.
1 כף שטוחה של תערובת תיבול בניחוח איטלקי.
מלח ופלפל
שמן זית
* ניתן להוסיף לאורז חומוס שבושל מראש!

אופן הכנה

1. מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף. מערבבים את הבשר עם תערובת “ראס אל חנות”. מטגנים אותו במעט שמן זית בסיר. בקציצות קטנות מאוד או כמו שהוא.
2. מוסיפים כ- 2.5 כוסות מים (בשלב זה ניתן אף להוסיף חומוס), מרתיחים ומבשלים על אש קטנה למשך עשר דקות.
3. מוסיפים מלח, פלפל, תערובת התיבול, אורז. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במכסה סגור כ 20-30 דק’ עד שהאורז מוכן.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות