אוזני המן מלוחות

אוזני המן מלוחות

 מתכונים טבעוניים וצמחוניים

לבצק:
½ 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
כף שטוחה שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
25 גרם (כף+כפית) סוכר לבן
30 מ”ל (3 כפות) חלב
2/3 כוס (180 מ”ל) מים
¼ כוס שמן זית
כפית שטוחה מלח

למילוי:
1 צרור גדול של זעתר
4 בצלים גדולים
מיץ מחצי לימון
כפית מלח
כף סומאק
קורט שבבי צ’ילי יבש
2 כפות שמן זית, להברשה

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום הכי גבוה שאפשר (רצוי גריל)

מתחילים בבצק:

  • מכינים סטרטר – שמים כוס אחת (140 גרם) מהקמח בקערה גדולה, אליה מוסיפים את החלב, השמרים, הסוכר והמים. מערבבים לבלילה חלקה ומניחים בצד 10 דקות לתסיסה. אם משתמשים בשמרים יבשים, בתום 10 הדקות התערובת תבעבע.
  • מוסיפים את שארית הקמח ואת שמן הזית ומערבבים ליצירת בצק. מוסיפים את המלח.
  • לשים כ-7-8 דקות, עד שהתקבל בצק חלק וגמיש.
  • מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות (מה שהופך אותו ליותר נוח לרידוד) ובזמן זה מכינים את המילוי.

להכנת המילוי:

  • שוטפים היטב את הזעתר, מייבשים מעט וקוצצים אותו גס (עם הגבעולים).
  • קוצצים דק את הבצל.
  • שמים את הזעתר והבצל עם שאר המצרכים למילוי בקערה גדולה ועמערבבים.
  • מערבבים היטב ומעבירים למסננת צפופה כדי להיפטר מנוזלים עודפים.

מעצבים את הפטאייר ואופים:

  • פותחים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי של קצת פחות מ-1/2 ס”מ. בעזרת רינג או מכסה צנצנת קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ.
  • לוקחים כף מהמילוי, סוחטים היטב ומניחים במרכז כל עיגול. מקפלים לצורת משולש
    ומהדקים היטב את הקצוות.
  • מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור ל-5-10 דקות,
    עד שהמאפה מזהיב.
  • מוציאים ומגישים חם.
שינוי גודל גופנים
ניגודיות

משלוחים חינם

קוד קופון: 010203

בקניה מעל

150
  •  

משלוח (עד 5 ימים) לפתח הבית