אגסים ביין

אגסים ביין

אגסים ביין צרפתי

מצרכים לאגסים ביין

8 אגסים
1 בקבוק יין אדום איכותי
3 כפות דבש
1 כוכב אניס
צרור נענע
200 מ”ל בלסמי
חצי סוכר חום (או פחות לפי הטעם)
חצי כוס סוכר לבן
1 מקל וניל

אופן ההכנה

הסבר בסיסי –
ניתן לבשל את האגסים בסיר על הגז או בתנור כפי שמופיע המתכון
• האגסים חייבים להתבשל עם נוזלים,יש לבדוק במהלך הבישול ובמידת הצורך להוסיף עוד נוזלים.
• כמות הסוכר תלויה בטעמכם ניתן לבשל עם כ – 1/2 עד 2/3 כוס סוכר
• בזמן שאגסים מתבשלים יש צורך כל 15 דקות להפוך בזהירות לא לשבור אותם
• ככל שמתבשלים יותר טעימים יותר
• במהלך הבישול יש לטעום את הנוזלים ולתקן טעמים .

אופן ההכנה

1. לחמם תנור על 190 מעלות.
2. לקלוף את האגסים להוציא את ליבת האגס לחתוך את בסיס האגס
3. בתבנית גסטרונום קטנה להניח את האגסים וכל יתרת המצרכים
4. לאפות בתנור כשעה עד לקבלת צבע אדום חזק בכל צדדי האגס,
5. לקרר או להגיש חם להוסיף את הרוטב ולהוסיף גלידת שוקולד או גבינת צאן….

שינוי גודל גופנים
ניגודיות