בוחרים 'חוות התבלינים' | 20% הנחה על כל האתר | **10% הנחה על השמנים

משלוחים לכל הארץ | משלוח חינם לנק' איסוף ברכישה מעל 150 ₪ | משלוח חינם עד הבית ברכישה מעל 200 ₪

בוחרים 'חוות התבלינים'
20% הנחה על כל האתר
** 10% הנחה על השמנים

משלוחים לכל הארץ
משלוח חינם לנק' איסוף ברכישה מעל 150 ₪
משלוח חינם עד הבית ברכישה מעל 200 ₪

קח פרי (ועוד מחלקיו) ותהיה לי בריא

צמחי מרפא לטיפול באין אונות

לימון פרסי

לבן ושחור, פרי הלימון המיובש מזן מיוחד קטן וארומאטי משמש במטבח הפרסי למגוון פעילויות- חליטות, מרקים, רטבים, תוספים לבשר ועוד.
ההבדל בין הלימון הפרסי הלבן והשחור הינו בשיטת הייבוש:
לימון שחור מיובש בבורות באדמה באופן איטי כמו פחם
לימון לבן מיובש באוויר החופשי בתנורים
אופן השימוש: לוקחים לימון עושים לו חור עם הבוהן וזורקים לכוס תה או מרק או לכל רוטב שמתבשל (נותן טעם חמצמץ…)
תכולה: מכיל ויטמין c בכמות גדולה גם כשהוא יבש (בקליפה) יעיל לעצירת דימומים,לחיטוי, לשטיפת פה בזמן דלקות, להבהרת העור מכתמים(בקומפרסים), לחיזוק מע' חיסון (מעודד ייצור תאי דם לבנים), לדליות ברגליים (קומפרסים), לבעיות במחזור הדם, למניעת טרשת עורקים, להורדת משקל- לימון ביום מגביר את חילוף החומרים.

ליצ'י

עץ ירוק עד עשוי להגיע לגובה 12 מטר. גדל בארץ באזורים חמים עם השנים הופך להיות העץ עמיד גם לקור.
אופן השימוש: השימוש הוא בפרי אבל גם בזרעים הנקראים אגוזי ליצ'י ומשמשים להגברת און ותחושת גוף טובה לאורך זמן.
תכולה: בליצ'י יש המון ויטמין c , ב 100 גר' פרי יש 65 קלוריות, אחד הפירות הטעימים בחווה.

מנגו

עץ ירוק עד המגיע לגובה של 30 מטר ומכונה "מלך הפירות" מקורו במזרח הודו ומשם הופץ לכל העולם וגם לישראל.
אופן השימוש: מהמנגו עושים את תבלין העמבה (מפרי בוסר יבש).
גם לגלעין המנגו שימוש מסורתי, קולים וטוחנים אותו כקמח לעניים בהודו וכן כמזין לבקר ועופות וכחומר דישון.
קליפת העץ כמו הסומק משמשת לעיבוד עורות והפקת צבע צהוב.
תכולה: פרי המנגו נחשב מקור חשוב לברזל וויטמינים c ו a וכמות ויטמין ה c בו גדולה פי 20 מאשר בתפוז.
מחקרים על מנגו הראו שאכילת פרי מנגו עשויה למנוע התפתחות מספר מחלות סרטן, במנגו תכולת סיבים גבוהה וכן סידן וברזל וחלק מויטימני ה b מכיל חומצות אמינו, טריפטופן העוזר במצבי לחץ וסטרס מתמשך.

סמבוק פרחים ופירות

עץ הסמבוק הגדל בחווה מכונה "עץ הרפואה" וצומח באקלים ממוזג. הפריחה באביב בשובלי פרחים לבנים צהובים, הפירות הקטנים שחורים מופיעים בסתיו.
אופן השימוש: הפרחים נפלאים לסילוק נזלת ונחשבים בטוחים מאוד גם לילדים.
ניתן לאכול את הפירות (כפית ביום) ואו לחלוט את הפרחים 4-5 כוסות תה ביום – לבריאות !!!!!!!
תכולה: הפירות משמשים לחיזוק מע' החיסון, הם אנטי ויראליים חזקים מאוד ומכילים הרבה מאוד ויטמין ABC פלבנואידים ועוד.

אננס

תכולה: מכיל ויטמינים A ו C מקור טוב לאינזים הברומלין שחשוב למערכת העיכול ובעל תכונות אנטי דלקתיות. האננס משמש לטיפול במחלות לב, דלקות פרקים ודרכי נשימה.
אכילת אננס מסייעת בטיפול כימוטרפי או נטילת אנטיביוטיקה ומגבירה את יעילותן.

אקליפטוס

אופן השימוש: יש להשתמש בעלים הטריים או היבשים, החומר הפעיל העיקרי הוא השמן הנדיף "אקליפטול" המשמש לחיטוי וגודש. האקליפטוס ממיס נזלת ולכן יעיל לשעלת, ברונכיט, סינוסיטיס ואף לטיפול בנחירת יתר.
אקליפטוס מרפא שרירים ויעיל לטיפול בכאבי שרירים.
בארץ המוצא של האקליפטוס, אוסטרליה, משתמשים הילידים באקליפטוס בעיקר להורדת חום, שיעול ואסטמה.

בננה

מקור העץ באזור הודו מלזיה. מצויים זנים רבים גם לנוי. ככל שהבננה בשלה יותר כך הופכים העמילנים שבה לסוכרים והיא נעשית מתוקה יותר.
אופן השימוש: אכילת בננה ביום מספקת את הדרישה היומית של גופנו לאשלגן הנחוץ מאוד לגופנו לאיזון לחץ הדם, לפעילות תקינה של הכליות ולהתמודדות עם מצבי לחץ מתמשך.
תכולה: הבננה עשירה בויטמינים, במיוחד ויטמיני B , באשלגן ובסיבים.
בבננה נמצאות 8 חומצות אמינו שגופנו אינו יכול ליצר בעצמו.
טיפים- לטיפול בדורבן בכפות הרגליים, קליפת בננה עם החלק הרך כלפי כף הרגל להכניס לתוך הנעל, לנעול וללכת.
לטיפול ביבלת עקשנית, תחבושת מקליפת בננה ללילה.

דובדבנים

עץ הדובדבן עשוי להגיע ל 18 מטר. איזור הגידול הראשי שלו הוא איראן ותורכיה יש זנים חמוצים ומתוקים. הדובדבן התורכי היבש מגיע לארץ באוקטובר, מיובש וללא חומר משמר ותוספת סוכר…, ונשמר חצי שנה במקרר. כדי להניב צריך הדובדבן 1,000 שעות קור לפחות בעונה ואו לגדול בגינה של פולניה.
אופן השימוש: סוג של אלכוהול שנמצא בדובדבנים בשם "פרליל" התגלה כגורם לנסיגה בגידולי סרטן מסוגים: מעי גס, עור, ריאות, וסרטן הערמונית.
קיים שימוש גם בגרעין הפנימי של הדובדבן אותו מקלפים והתוכן משמש לאפיית עוגות ועוגיות ונקרא "מחלב" – יקר אבל משתלם.
תכולה: הפרי עשיר בויטמין C בנוגדי חימצון בעיקר קוורצטין שיש לו תכונות אנטי מסרטנות ואנטי דלקתיות. כמו כן עשיר הפרי באנתוציאנינים נוגדי סרטן ותומכי כלי דם.
מחקר באוניברסיטת מישיגן מצא שאנטוציאנין בפרי יכול להיות יעיל יותר מאספרין לשיכוך כאבים וזאת ללא תופעות לוואי.
כמו כן נמצא בדובדבנים החומר- מלטונין שבשילוב עם אנטיאוקסידנטים שיש בפרי יעיל לטיפול בנדודי שינה, חיזוק מערכת החיסון, מניעת מחלות כולל סוגי סרטן והאטת תהליכי הזדקנות.

דפנה

"ער אציל" עץ מקומי, מגיע לגובה 7 מטר.
אופן השימוש: משתמשים יותר בעלים ובפירות (עלים בוגרים).
פיזור עלי דפנה במזווה מונע התקרבות חרקים ושומר על המוצרים הרגישים (בעיקר חרק החידקנית שחודר לכל מקום)
חליטה מער אציל יעילה לטיפול בנפיחות וגזים בבטן, מיץ העלים משכך כאבי אוזניים ויעיל לפצעי בגרות.

היביסקוס

ישנם למעלה מ 200 זנים של היביסקוס בעולם.ההיביסקוס הוא סמל היופי והטבע והמרכיב העיקרי בזרי הברכה בהוואי.
אופן השימוש: החלק בו משתמשים לחליטה הוא גביע הפרח Calyx השימוש יוצר תה אדום וחמוץ עם כמות גדולה של ויטמין C.
שתיית חליטת היביסקוס יעילה לקירור הפנים בקיץ בגלל חומצות הלימון שנמצאות בו ומרחיבות את הנקבוביות בעור הפנים ומשפרת הזעה.
חליטת היביסקוס משתנת ויעילה ליפול בדלקות בדרכי השתן ואף לבחילות. נשים בהריון צריכות להתאפק עד לסיומו!

חמוציות

פרי של שיח נמוך ירוק עד שמקורו בביצות בצפון ארה"ב.
הפרי נחשב כמעדן, גודלו כדובדבן, צבעו אדום וטעמו חמצמץ. יש זן של פרי קטנטן שמקורו באיראן ותורכיה ונמכר בישראל תחת השם- ז'רשק.
לפרי תכונות של שימור מזון, האינדיאנים שמרו באמצותו בשר ציד.
אופן השימוש: החמוציות משמשות למספר פעילויות במטבח- כתוספת לאורז, בשר, סלטים ירוקים, סלטי פירות ועוד.
תועלתן העיקרית של החמוציות (ללא תוספת סוכר) לטיפול ומניעת דלקות חוזרות בדרכי השתן. הן משמשות כחומר מונע הצמדות חיידקים לתאי מערכת השתן ומונע בכך הדבקות והתרבות חיידקים במערכת.
המינון המתאים הוא כפית וחצי חמוציות ביום לאכילה או חליטה.
חמוציות יכולות למנוע היווצרות אבנים וחול בדרכי השתן מהיותן משתנות ושוטפות בכך את המערכת.
תכולה: בחמוציות תכולת ויטמין C גבוהה מומלץ לשלב אותן עם אכינצאה, אזוב וקורנית לחיזוק מערכת החיסון.
חמוציות טובות גם ללב , מעלות את הכולסטרול הטוב ב 10% וכן עשויות לעזור לכיב קיבה ומחלות סרטן.
חמוציות לבריאות השן- מונעות היצמדות חיידקים ויצירת פלאק.

לסיכום- פרי קטן עם תכונות גדולות !!!!!

טיליה (Linden tree) בעברית- תרזה

עץ הגדל באקלים הממוזג ומגיע לגובה 30 מטר.
אופן השימוש: מעלי העץ ובעיקר מפרחיו מכינים חליטה שיעילה להרגעה, הורדת לחץ דם, הורדת חום ובעיקר ניקוי העורקים מפלאק. יעילותה למניעת טרשת עורקים גרמה להגברת הצריכה בשנים האחרונות בעולם באופן דרמטי.
שתו טיליה כל יום לאריכות ימים ובריאות הלב, ליצירת שקט נפשי ורוגע גם לילדים .
טיליה במקום "אקמולי" להורדת חום, מגבירה הזעה ויעילה למחלת השפעת, שיעול וחום.

זית עלים

אין כמו עלי זית להורדת חום, לטיפול בהורדת כולסטרול (יחד עם עלי ארטישוק) להורדת סוכר ולחץ דם.
תכולה: החומר הפעיל בעלי הזית האולאורופאין יעיל בפרוק סטרפטוקוק A החומצה האולאית שנמצאת בעלי הזית נכנסת בעקבות הפרוק בחיידק והורגת אותו.המחקר שנעשה באוניברסיטת תל אביב מאפשר להשתמש בו לטיפול בכאבי ודלקת גרון שמקורן בסטרפטוקוק A.
עלי הזית ידועים כאנטי ויראליים לכן, לא להזניח את עלי הזית ולתת להם את הכבוד הראוי להם לצד הפירות של העץ והשמן…

וניל (שינף)

צמח ממשפחת הסחלבים מכיל את השמן האתרי ונילן המוכר כ"כ בעולם.צומח באזורים טרופיים ב 100% לחות ולאחר הזעפרן נחשב לתבלין היקר בעולם.
ארצות הגידול העיקריות הן מדגסקר, אינדונזיה ומקסיקו.
לפרי לוקח 8 חודשים להבשיל, קוטפים אותו טרם הבשלתו. לאחר הקטיף צבעו הופך צהוב הוא עובר בישול קל להפעלת האינזימים הנצורים בו ולהבשלה ולאחר מכן מונח בתיבות "הזעה" מכוסה ב "שמיכה".
אופן השימוש: תמצית הוניל משמשת ביצור גלידות, מוצרי מאפה, שוקולד, משקאות חמים, פודינג,משקאות חריפים ותרופות.
צורות השימוש המומלצות הן: השרייה באלכוהול (למשקאות חריפים) ושימוש בטיפות מהמשקה, צרוף לסוכר ושימוש בסוכר, שימוש בפולים באופן ישיר.
תכולה: הפרי מכיל 2% ונילין.
תכונות רפואיות: הוניל נחשב אצל האצטקים כמגביר תאווה מינית ומשפר תפקוד מיני ועוזר במצבים של אין אונות, כמו כן נחשב לאנטי ויראלי חזק ומוריד חום.
המלצה- לקחת בקבוק וודקה קוניאק קטן, להוסיף 2-3 פולי וניל ולחכות שבועיים ולאחריהם להשתמש בנוזל כתמצית וניל. טיפות אחדות לכל בישול משקה או אפייה.

פפאיה

עץ ירוק דמוי דקל מהיר צמיחה ומרובה זנים. מקורו במקסיקו השימוש גם בזרעים (מחליף פלפל שחור).
אופן השימוש: מלבד היותו מגביר עיכול (במיוחד של בשר) ומרפא פצעים ניתן לשלב אותו בשגרת הבית והתעשייה בתחומים הבאים:
1. מרכך בשר טבעי- להוסיף פרי יבש לבשר בזמן הבישול.
2. בקרמים- לניקוי פנים
3. לטקסטיל- להסרת כתמים מאריגים עדינים כמו משי
4. בתמיסות- לניקוי עדשות מגע רכות
5. להדגשת טעמם של מאכלים (במקום מונוסודיום גליטמט)
6. בתעשיית הגבינות – להפרדת רכיבים מוצקים מנוזלים בחלב
7. בתעשיית הביגוד – למניעת התכווצות סיבים
8. ברפואה- לפרוק חלבונים רעילים ולזירוז הגלדת פצעים, למניעת היווצרות צלקות (במיוחד אחרי פציעות) , לניתוח קרנית העין.
צריכה קבועה של פפאיה תסייע לבעיות עיכול ולתולעי מעיים.
מומלץ להשתמש בפפאיה שיובשה באופן טבעי ללא תוספת צבע מאכל וחומר משמר!
למי אסור להשתמש בפפאיה- נשים בהריון ובהנקה, לסובלים מבעיות בקרישת דם ולאלה שיש להם רגישות לפפאיה ופתחו אלרגיה אליה.
תכולה: פרי הפפאיה מכיל את אנזים הפאפאין הדומה בפעולתו לאנזים פפסין (אנזים המשפר עיכול חלבונים).
הפפאין משמש מרכיב חשוב במשחות לטיפול בפצעי עור ורכיבי עור וידוע ביכולתו לפרק רקמות מתות ללא גרימת נזק לתאים חיים.
חומרים נוספים הנמצאים בפרי כמו האנזים כימיפאפאין , קרטוניאים ועוד עוזרים ל :
– הקטנת חומציות בקיבה
– הפחתת סוכר בדם
– הפחתת חומציות בשתן
– הגברת קרשיות הדם
– משלשל קל

ציפורן clove

הציפורן הינו עץ ירוק עד המגיע לגובה 8-12 מ' גדל באסיה, אפריקה, דרום אמריקה ואיי הודי המערבית. עץ הציפורן פורח לאחר 5 שנים ומניב ניצנים פעמיים בשנה במשך 80 שנה.
כל עץ מניב 3-20 ק"ג בעונה ובק"ג אחד ישנם 4000 עד 7000 ניצנים.
אופן השימוש: ניצן הפרח הסגור שצבעו חום אדמדם משמש כתבלין חשוב לגוון טעמם של דברי מאפה, נקניקים, ממרחים, מרקים, רטבים, סלטי ירקות ופירות, פונטש, חליטות (מרכיב בצ'אי ההודי ובחוויאג' לקפה התימני) וקפה.
20% ממשקל הניצן הנם שמן נדיף (שמן ציפורן) הנקרא אוגנול Eugenol .
תכולה: הציפורן עשיר גם בברזל.
התכונה הידועה של הציפורן היא אלחוש ולהקל על כאבים, במיוחד חיצוניים, כאבי שיניים. כמו כן הוא ידוע גם כ- נוגד עוויתות, ומשכך גזים, מחזק וממריץ, קוטל חרקים ונוגד חמצון חזק. תערובות הבשר האתניות – הגרמאסלה ההודית, ראס אל חנות המרוקאית, החוויאג' למרק התימני והבהרט העיראקי, כולן מכלים ציפורן, כשהכוונה להמריץ ולשפר את עיכול הבשר.
המלצתינו- בזמן כאבי שיניים לחמם שמן זית וציפורן לכמה דקות, ולגרגר בפה.
– בזמן כאבי אוזניים לחמם שמן זית וציפורן ולנגב עם קיסם את השן.
– יעיל גם לכאבי גרון.

קיווי

מקור הקיווי בסין וכיום גדל בכל העולם. ניתן לזרז הבשלתו ע"י הכנסתו לשקית נייר עם תפוח, אגס או בננה.
בתחילת גידולו זקוק העץ לתמיכה פיזית ומתאים לגדול ע"ג גדרות. הבשלת הפרי מתבצעת לאחר נשירת כל עליו.
הקיווי נחשב לבעל תכונות בריאותיות מצוינות.
תכולה: יש בו פי 2 ויטמין c מאשר בתפוז. הוא מכיל מגנזיום החשוב להרבה מערכות בגוף,
עשיר בנתרן ובאשלגן. הוא גם מקור טוב לסיבים ולויטמין E . תכולת המינרלים והויטמינים שלו מרשימה במיוחד ויטמיני B שחשובים בהקשר לשמירת לב ומערכת עצבים תקינה B1,2,3,6 וחומצה פולית.
בקיווי היבש התכולה יורדת אך הוא עדיין בעל ערך גבוה. הקיווי היבש מומתק אך ניתן לפני האכילה לשטוף את הסוכר במים.

קינמון CINNAMON

תבלין הקינמון מקורו בקליפת עץ הקאסיה CASSIA אותו גידלו תחילה בסרילנקה. כיום נפוץ הגידול באסיה, אמריקה הדרומית והמרכזית ומדגסקאר.
אופן השימוש: הקינמון נמכר בקליפה שטוחה או מגולגלת, כענפי עץ דקיקים וכאבקה, וכן בשמן מרוכז משמש כעוגות, סלטי פירות, תוספת לגרנולה, חליטות ומשקאות, לתעשיית השוקולד, כתוספת לתערובות בשר (בהרט) ועוד…
יש להחזיקו במקום חשוך וקריר. אבקת הקינמון מאבדת מהר מערכה ומומלץ לטחון לפני השימוש.
1) הקינמון מחמם ומרחיב כלי דם ומשפר את זרימת הדם.
2) מחטא, בעיקר אנטי פטרייתי וגם אנטי בקטריאלי – בצרוף עם ציפורן יכול לשפר ריח רע מהפה ע"י קטלת חיידקים גורמי ריח וריקבון בחלל הפה.
3) הקינמון יעיל להורדת רמות הסוכר בדם תוך כדי שהוא משפר יכולות הקולטנים לקלוט אינסולין.
4) הקינמון יעיל לטיפול בשלב הצמרמורת בזמן עליית חום – השלב הראשון.
5) יעיל לקטילת חיידקים בגרון- לכרסם את המקלות.
6) תערובת קינמון ודבש טובה לטיפול בשיעול ונזלת.
7) אכילת כפית קינמון יכולה למתן שלשול.
הערה: יש הרגישים לקינמון ועלולים לקבל דלקת ואלרגיה בעור, יש לצרוך מעט ולברר על עצמנו.
– לא לנשים בהריון.

רימון

מקור עץ הרימון במערב אסיה והוא נפוץ בארצות הים התיכון, סין, יפן ועוד.
רימון שנקטף ניתן להחזיק במקרר 4 שבועות.
בפרס שימש מיץ הרימון לצביעת שטיחים.
עץ הרימון מניב לאחר 3-4 שנים ויכול לספק עד 140 ק"ג תוצרת לעץ בודד.
אופן השימוש: לרפואה משתמשים בשורש העץ, קליפת העץ, בפרי/גרעינים, בקליפת הפרי, בפרחים ובמיץ הסחוט.
תכולה: הרימון מכיל הרבה אקלואידים (יכולים בשימוש מוגזם לעשות נזק למער' העצבים) בויטמינים A,C ו D. חומצה פולית. קליפת הפרי מכילה טנינים וכן הרבה מינרלים ובעיקר כמות עצומה של אשלגן.
קליפת העץ משלשלת ומרחיקה תולעים.
מיץ הרימון משמש להרחקת פרזיטים מהמעיים.
אבקת רימון כתושה יעילה לטיפול בפצעים חיצוניים (מכווצת כלי דם).
חליטה מקליפת רימון עשויה לטפל בדלקות חניכיים (שטיפות).
• מיץ הרימון העשיר בביו פלבנו איידים – מאט הנזק הנגרם ע"י כולסטרול, מקטין לחץ דם ומכפיל את כמות האנטיאוקסידנטים בגוף.
• ע"פ האגודה לחקר הסרטן בארה"ב תמצית רימונים מסייעת למלחמה בסרטן העור. מיץ הרימון המומתק יוצר בתורכיה במפעל שמתמחה בתוצרי רימון. אופן הייצור לצערנו אינו מאפשר לכל החומרים הטובים להישאר בתמצית וחלקם הולכים לאיבוד.

שיזף מצוי (דומים) JUJUBE

השיזף המצוי הינו עץ ( לעיתים שיח גדול) בעל ענפים נשמטים הנושאים קוצים. הפריחה נמשכת מסוף האביב עד סוף הקיץ. הפרי הדומה לזית עגול מופיע בסתיו ומשנה צבעו מירוק לאדום תוך כדי הבשלה. ההבשלה לוקחת מספר שבועות. פירות הבוסר שנקטפו לא יבשלו.
ניתן בקלות לייבש את הפירות הבשלים ללא תוספת סוכר או חומר משמר וניתן לשמור אותם יבשים זמן רב.
אופן השימוש: השימוש המסורתי בפרי השיזף הינו לחליטת תה המשמש ל- כאבי גרון, כאבים בכלל – הורדת חום, הרגעה, נדודי שינה, דימום יתר בעת מחזור, מניעת עששת בשיניים, עצירת שלשול.
הפרי ידוע כמרגיע דלקות בגרון ומזרז החלמה תוך כדי הפחתת זיהומים בקטריאליים. כמו כן ידוע כמטפל בטחורים.
תכולה: הפרי היבש מכיל הרבה חומרים טובים – פוליפנילים, פלבנואידים, נוגדי חמצון שומרי כלי דם ועוד.
ב- 100 ג' פירות יש בסה"כ 79 קלוריות.
הפרי מכיל מינרלים כמו סידן, מגנזיום, זרחן וכן אשלגן בכמות גבוהה מאוד!
הפרי מכיל כמעט את כל הויטמינים מסדרת B ואפילו קצת B12 וכן כמות עצומה של ויטמין A.
המלצתנו: בחורף, לפני כל ארוחה לאכול 2 פירות יבשים.
ניתן להשרותם במים חמים כל הלילה לשתות המים בבוקר ולאכול את הפירות.

תאנה

עץ התאנה נפוץ באזורינו. תורכיה יצרנית התאנים המיובשות הגדולה בעולם.
בתחנה הניסיונית נווה יער הסמוכה לבית לחם הגלילית יש מחקר על מבחר זנים עצום של תאנים, שווה לתאם בעונה ולנסוע לראות ולטעום.
אופן השימוש: אכילת תאנה נותנת תחושת שובע ואף עוזרת ליציאה טובה בזכות הסיבים המסיסים שבה- מומלץ לילדים.
– לתאנה תכונות חיטוי והיא עשויה למנוע התפתחות חיידקי צואה במזון אי קולי וסלמונלה.
– גרגור תמצית מפרי התאנה היבש יעיל לכאב גרון והצטננות.
– התאנה מכילה ברזל והיא מסייעת לטיפול באנמייה.
– יעילה כנגד טפילי מעיים.
– מרתח פרי התאנה יעיל לטיפול בדליות וורידים מוגדלים ברגליים.
– כנראה שהיא אנטי ויראלית ויעילה כנגד הרפס לסוגיו גם הרפס זוסטר .
– יש כאלה שמריחים את פרי התאנה כדי להתחזק , להבהיר את המחשבה, להוסיף אנרגיה גופנית ולשפר את הבריאות.
– חלב היוצא מפרי התאנה ומקצוות העלים משמש לטיפול בפצעים שלא נרפאים ומסתבכים. יש לטפטף את החלב על הפצע ולחכות להחלמה. טוב במיוחד לפצעים בין האצבעות של הרגליים.
התאנה המיובשת המגיעה מתורכיה עברה תהליך תעשייתי של ייבוש בגופרית על מנת לשמור על הצבע והטעם לאורך זמן לא הוסיפו לה סוכר לעיתים כדי שלא תדבקנה התאנים זו לזו באריזה מאבקים אותן בעמילן.
למרות הטראומה שעברה מהעץ התורכי ועד למדף הישראלי היא עדיין מומלצת וכמות קטנה יומית ממנה יכולה להוסיף המון.
תכולה: המרכיב העיקרי בתאנה/דבלה, הינו תמיסת סוכר פשוטה DEXTROSE.
ב 40 ג' תאנים יש 240 מ"ג אשלגן, כמות עצומה המהווה 7% מהצריכה היומית הנדרשת לגופינו.
כמו כן מכילה התאנה סידן וברזל. בפרי אחד של תאנה יבשה יש סך 20% מהסיבים המומלצים לגופינו ביום וחלקם סיבים מסיסים .
המלצתנו: לשטוף את התאנה במים קרים לפני האכילה.
ניתן להשיג תאנים תורכיות שיובשו באופן טבעי!

תמר מצוי – דקל DATE PALM

מוצא התמרים המדבריות הוא צפון אפריקה ובמזרח התיכון. היום גדלים בעיקר באזורים חמים ויבשים בארצנו לאורך השבר הסורי אפריקני מבית שאן ועד אילת.
תכולה: בתמר 80% סוכר וכן חלבון, שומן ומינרלים בעיקר ברזל, נחושת ,גופרית מגנזיום וסידן.
בתמר כמות גדולה של סיבים והיא מקור נהדר להשלמת אשלגן. יש בתמר ויטמינים מסדרת B אפילו קצת B 12 . עשיר בויטמין E . ב- 5 תמרים 45 גר' יש 115 קלוריות רובן מפחמימות.
אופן השימוש: קיים שימוש גם בשורש עץ התמר – להרגעת כאבי שיניים.
וכן באבקת הגרעינים המכילה טנינים מכווצים כלי דם ויעילה לטיפול בפצעים.
– ערביי ישראל בעיקר הבדואים משתמשים בתמרים בחגיהם בעיקר ברמדאן כדי לעבור את הצום בשלום וכן בזמן אבל.
– בקרב בדואים במדבר המתקיימים מצריכה גבוהה של תמרים אין כמעט מקרים של מחלות סרטן ולב!
– בהודו משתמשים בשרף הגזע של התמר לטיפול במערכת השתן ומניעת שלשול .
– ערביי ישראל משתמשים באכילת תמרים כדי לטפל במצב של אין אונות, בנוסף אכילת תמרים עוזרת במצבים של מחלות מין, יתר תיאבון, אנמיה, ותחלואי קיבה.
בהודו גדל גם התמר ההינדי שלו פרי חמוץ בעל תכונות שונות משל התמר המתוק.

תמר הינדי

פרי חמוץ המשמש להורדת משקל.
אופן השימוש: החומצה ההידרו קסיסיציטית הנמצאת בו מעכבת ייצור אנזים האחראי לסינטוז חומצות שומן בתהליך המרת סוכר הפירות לשומן.
אכילת תמר הינדי מסייעת לכבד לייצר גליקוגן. רמה גבוהה שלו בדם מאפשרת לסייע בדיכוי התיאבון וכמקור E זמין לגוף, כתוצאה מכך גם יורדת צריכת הסוכר שלנו.
כמו כן, הפרי פועל ליציאות (משלשל עדין). נוגד עוויתות וכיווצים (כאבי בטן) מקל על דלקות בגרון, ברונכיט ושיעול ומטפל בבעיות מעיים.
צריכת תמר הינדי מקובלת ברפואה ההודית גם כיום.
המלצתנו: לצרוך 1 פרי תמר הינדי לפני כל ארוחה להגברת התיאבון ויציאה טובה.
כמו כן לאכול סוכריות תמר הינדי בצורה מסודרת לפני הארוחות.

 

מאמרים נוספים

0
    0
    העגלה שלך
    Empty Cartעגלה ריקה, זה כמו תבלין בלי צבע וטעםחזור לחנות >
      הוספת קופון