קורס ליקוט וסדנת בישול מהטבע

קורס ליקוט וסדנת בישול מהטבע בחוות התבלינים שדות בית לחם הגלילית- פסטיבל טעמים בעמק 2020

ימי שישי של חודש פברואר – 7.2 ,  14.2 ,  21.2  , 28.2

אתם מוזמנים לחגוג איתנו את חודשי הליקוט בסדנא מיוחדת ועשירה בטעמים ובידע במהלכה נצא לשטח ונלמד על הצמחים השונים שגדלים סביבנו ונלקט יחדיו את הצמחים שיהוו למרכיבי ארוחת הצהריים שנכין יחדיו.

המפגש עם הצמחים יאפשר לזהות אותם בהמשך, ללמוד על אופן השימוש בהם למזון ולבריאות ובהמשך להיות הלקט והסייר של עצמך.

10:00 – הגעה לחוות התבלינים בבית לחם הגלילית לקבלת פנים שתכלול  עמדת קפה וחליטות תה של חוות התבלינים

10:30- שיחת פתיחה קצרה בחוות התבלינים עם המלקטים אבי ציטרשפילר ונדיה סבתאן

11:00 נצא עם אבי ונדיה אל הטבע. נכיר צמחים שונים כמו חרדל ,פשתה ,עולש , תרד בר , חובזה ועוד.  הצמחים שנלקט ישמשו כמרכיבים למנות אשר אותן נבשל בסדנת הבישול.

12:00 נחזור אל החווה (במידה ומז”א יאפשר נעשה את הסדנה בשטח) ונתחיל לבשל, נשלב את חומרי הגלם מהליקוט ושלל תבלינים אשר מייצגים את הבישול המקומי.

נשב לאכול יחדיו את הארוחה באולם האירוח המשקיף אל שדות התבלינים, במידה ומזג האוויר יאפשר יהיה ניתן גם לעשות את הארוחה בשטח.

13:30 לאחר הארוחה נצא לסיבוב ליקוט קצר נוסף של צמחי מרפא כמו כוכבית, דבקה, לחך, מרווה, זוטא ועוד ונלמד כיצד לרקוח ולהשתמש בהם לבריאות.

התפריט המוצע המתבסס ברובו על שימוש בעשבים וירק טרי שילוקט בטבע ומייחד את האזור של עמק יזרעאל.

-קישואים ממולאים

-עלי גפן (עלי הגפן יוכנו מראש בשל זמן בישול ארוך)

-פאטייר – מאפה שמרים ערבי במילוי תרד וזעתר טרי

-תבשיל עלי חובזה ועולש בר

-לאבנה בייתי עם חרדל

-סלט עלי בר עשיר

-מרק עדשים עם כרישה וסלק

-פיתות בטאבון עם זעתר

-תבשיל עולש

מחיר למבוגר- 160 ₪

מחיר זוגי – 280 ₪

מחיר לילדים ( עד גיל 16) – 100 ₪

** הסדנא תפתח במינימום של מספר משתתפים

** במידה ומז”א לא יאפשר יציאה לליקוט הסדנא תיערך במתכונת אחרת.

להרשמה התקשרו 054-2552164

שינוי גודל גופנים
ניגודיות