הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  

כתבו עלינו

5 צמחים לאיזון רמת הסוכר בגוף / אלדר תקשורת
רמת סוכר גבוהה בדם הינה תופעה נפוצה הנעשית שכיחה יותר ויותר ככל שחולפות השנים. אבי ציטרשפילר, עשבונאי, הרבליסט והבעלים של "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית מסביר ממה נגרמת סוכרת ואילו צמחים יכולים לסייע לאזן את רמת הסוכר בגוף.
 
מה היא סוכרת?
סוכרת היא מחלה מטבולית הנגרמת כתוצאה מכך שתאים בגוף מאבדים את הרגישות להורמון האינסולין ומכך שהלבלב המייצר את האינסולין מתקשה בכך. בשני המקרים, התוצאה היא עליה ברמות הסוכר בדם, חילוף חומרים לקוי של פחמימות, חלבונים, שומנים ופגיעה בתפקוד איברים ומערכות בגוף.ההפרעה עלולה להתפתח למגוון תסמינים: עייפות, ראיה מטושטשת, צמא, תיאבון מוגבר, תכיפות ודחיפות במתן שתן, החלמה איטית של פצעים, זיהומים חוזרים ונשנים בפה, בנרתיק, בעור ועוד.
סוכרת מקושרת לרוב לאורח חיים הכולל תזונה לקויה, עודף משקל, חוסר בפעילות גופנית, מתח נפשי כרוני, טראומות, יתר לחץ דם, עודף שומנים בדם וגיל מבוגר. שימוש בצמחי מרפא בשילוב אורח חיים הכולל פעילות גופנית ותזונה מתאימה, יוכל להביא לאיזון רמת הסוכר בדם ולצמצום התפתחות ההפרעה והפגיעה באיברי המטרה שלה.
 
צמחי מרפא מומלצים:
1. ג'ימנמה(GymnemaSylvestre)
הצמח נחשב לחשוב ביותר לטיפול בסוכרת בשל יכולתו לשקם את הלבלב ולהשפיע על הגוף בטווח זמן קצר. הצמח מאזן את רמות הסוכר בגופינו במספר מנגנונים המשלימים זה את זה. הוא מגביר הפרשת אינסולין מהלבלב, מגביר מטבוליזם של סוכר,מפחית תיאבון ותשוקה למתוקים, מפחית ספיגת סוכר במעיים, מגביר כניסת סוכר לרקמותועשוי למנוע פגיעה בכלי דם - בעיקר כלייתיים.
אופן השימוש:מומלץ לחלוט כפית מעלי הצמח בכוס מים רותחים, להשרות למשך 10 דקות, לסנן ולשתות. יש לחזור על הפעולה 3 פעמים ביום.
 
2. קינמון (Cinnamomum-zeylonicum)
שייך לקבוצת הצמחים המגבירים את רגישות התאים לאינסולין. הקינמון מאיץ את ייצורם של אנזימים המעודדים פעילות קולטני אינסולין, כך הרגישות לאינסולין גדלה ואיתה גם קליטת הגלוקוז משתפרת.לקינמון יכולת למנוע נזקים הנגרמים לעיתים כתוצאה מעליית רמות הסוכר בדם כמו נוירופתיה ונפרופתיה. לנטילת הקינמון השפעה על צמצום כמות הכולסטרול הרע בדם והגברת הכולסטרול הטוב.
אופן השימוש: מומלץ לערבב 1/4 כפית קינמון טחון בכוס מים פושרים ולשתות.                                                     יש לחזור על הפעולה 3 פעמים ביום.
 
3. זרעי קצח(Nigella sativa)
זרעיהקצחנחשבים למשפרי תפקוד של מספר מערכות בגוף. השפעתם על איזון רמות הסוכר מוכרת היטב במסורת, אם כי הם אינם נחקרים מספיק. זרעי הקצח מכילים חומרים המסוגליםלאזן את פעילות האינסולין. שימוש קבוע בזרעי הקצח בזמן שהסוכר רק מתחיל לעלות, מגביר את הסיכויים למנוע את התפרצות המחלה. במצב שהסוכרת כבר התפרצה בגופנו, השימוש בקצח חייב להיות מבוקר כך שנוכל למנוע יציאה מאיזון תרופתי. השילוב בין קצח לתרופות חייב להיות בייעוץ צמוד של רופא.
אופן השימוש:יש לטחון את זרעי הקצח ולצרוך חצי כפית- עד כפית,  פעם ביום. ניתן לשלב את הקצח במאכלים כמו סלט, יוגורט ועוד.
 
4. כורכום((Curcuma longa
הכורכום הוא אחד מצמחי המרפא החשובים ביותר ברפואה המסורתית והשפעתו אינה פוסחת כמעט על אף מערכת בגוף. הכורכום עשיר בנוגדי חמצון כשהחשוב שבהם הוא הכורכומיןהידוע כנוגד דלקות, משפר ספיגה ועיכול, מפחית רמות שומן בדם ומפחית רמות סוכר בדם. הכורכומין גורם לירידה בתנגודת לאינסולין ומפחית מהסיכוי להיווצרות סוכרת על ידי ריסון התהליך הדלקתי שהופך מזורז בזמן השמנה. נטילת הכורכום באופן קבוע על רקע עליית רמות הסוכר, תצמצם פגיעה אפשרית ותאפשר החלמה ושיקום.
אופן השימוש: יש להוסיף לכוס מים פושרים כפית כורכום שטוחה, חצי לימון סחוט, מעט פלפל שחור וכפית שמן זית. מומלץ לשתות פעם ביום בשעות הבוקר.
 
5. יתניה משכרת (Withaniasomnifera)
הויטניה נחשב לצמח המשקם את מערכת העצביםומטפל במצבי מתח אשר מהווים גורם מרכזי ליציאה מאיזון, גם בהקשר של רמות הסוכר בדם.צמח הוויטניה מסייע להתמודדות עם מצבי סטרס מתמשכים, תומך בבלוטת האדרנל והתריס האחראיות על מערכת חילוף החומרים של הגוף ותורם לאיזון רמת הסוכר בדם.
אופן השימוש:יש להשרות כפית משורש הוויטניה במים למשך הלילה. ביום למחרת נרתיח כוס מים ונבשל את הוויטניה למשך 10 דק', נצנן מעט, נסנן את שורשי הצמח ונשתה את החליטה. נחזור על הפעולה פעם ביום למשך מספר חודשים.
 
אורח חיים בריא – ממתן סוכרת
הדרך הטובה ביותר למניעת התפרצות מחלת הסוכרת, שליטה על חומרתה ומניעת הנזקים המשניים של המחלה, היא אימוץ אורח חיים בריא, לרבות; צריכה קבועה של צמחי מרפא הפועלים במנגנונים שונים; תזונה נכונה - בניית תפריט דל פחמימות המתבסס על מזון מן הצומח, מיני מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך ושילוב תוספי תזונה. תפריט כזה יסייע במניעת סיבוכים וגורמי סיכון על ידי ירידה במשקל בקרב חולי סוכרת, ישפר רגישות לאינסולין ויפחית סיכוי לחלות בסוכרת (מומלץ להתייעץ עם תזונאי/ת בהרכבת תפריט אישי); הקפדה על פעילות גופנית המגבירה גם היא את הרגישות לאינסולין, מפחיתה את רמות השומן בדם ומסייעת לשמירה על משקל תקין.

להלן מתכון להכנת שמן זית ביתי המשלב בין צמחי מרפא ומסייע להורדת רמות הסוכר בדם:
מצרכים:
צנצנת/בקבוק ריק של 1.5 ליטר.
1 ליטר שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה.
50 גרם שורשי וויטניה כתושים
50 גרם זרעי קצח שלמים
50 גרם עלי ג'ימנמה
50 גרם שורשי כורכום גרוסים
50 גרם קינמון
50 גרם זרעי חילבה שלמים
50 גרם עלי ופרחי עוזרר
אופן ההכנה: נכניס לבקבוק/צנצנת את כל המצרכים. נשרה את צמחי המרפא בשמן הזית למשך חודש (כדאי באזור ללא קרני שמש). לאחר חודש נקבל שמן עם מיצוי הצמחים השונים אותו ניצרוך באופן יומיומי – לתיבול סלטים, גבינות, ביצים וכד'
 
המידע באדיבות אבי ציטרשפילר, תבלינאי, הרבליסט ובעלי "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית.
טל': 04-9533405
 
עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו