הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  


כתבו עלינו

חוות דרך התבלינים / אתר "את זה" / 18 דצמבר 2014
פגשתי את אבי בתחילת הדרך של החנות, כשערכתי את הירחון "דרך האוכל", ומאז אני זוכרת היטב איך התרשמתי מהידע העצום שלו בכל מה שקשור לצמחי מרפא. במבחני הפתע שלי ששאלו מה טוב לסוכרת, מה טוב לאישה יולדת ומה טוב לצרבת הוא קיבל ציון "מעולה" בזכות התשובות המלאות והמפורטות.
אבי הוא חקלאי בדמו, שלקח את נושא הבריאות לכיוונים יצירתיים במטרה להטמיע את זה בכל דרך עבור מבוגרים וילדים כאחד. 300 חומרי הגלם שהוא מחבר ומשלב ביניהם מהווים עבורו קסם כמו גווני הצבעים עבור אמן שמצייר תמונה מושקעת.
 
חגיגת טעמים, ריחות וצבעים
הטיול בחנות הענקית הוא חוויה בפני עצמה – בכל פינה מונחים ערימות של תבלינים, תערובות של צמחים ועשבים, אבקות מרק שונות, פירות מיובשים במבחר צורות וטעמים, תערובות לאורז, לחמין, לגבינות, לסלטים, לרטבים ובעצם למה לא? מיני מתיקה כגון מבחר חלבות עם תוספות שונות, מיני שוקולד, עוגיות בריאות, משקאות, ועוד.
יש אפילו כלים, אביזרים מטבח איכותיים וכלי הגשה כגון קומקומים לחליטות תה להשלמת הקנייה.
השלטים ברורים מאוד, כך שכל אחד יכול למצוא בקלות את מבוקשו לפי חומר הגלם או הבעיה/הדרישה.
 

חוויה לכל המשפחה
בולט במיוחד במיזם של חוות דרך התבלינים החיבור בין הבריאות להנאה. כך למשל מתקיימות בחנות סדנאות, קטיף עצמי להכנת קנקני תה או מרק חורפי, פעילויות יצירה לכל המשפחה, זריעת זרעי תבלינים באדנית לגידול ביתי, הכנת מטבעות שוקולד עם פירות יבשים, משחקי זיהוי פירות יבשים, סדנא להכנת ממרח חלווה, הדגמות וטעימות ממטבח השף, שוק פירות יבשים ותבלינים ענק ולימוד סודות התבלינים וטעימות מנות מיוחדות ומתובלות ממטבח השף. עושר גדול של פעילויות המתאימות לטווח גילאים רחב.

 
נגיעות של זהב
האמונה שמזון מקדם מרפא מובילה את אבי להסתובב בחנות ועוזר לאנשים לבחור את צמחי המרפא והתבלין המתאימים להם. למשל, להורדת רמת הסוכר בדם הוא ממליץ על הרכב מיוחד שמשתמשים בו נטורופתים המורכב מעלי ארטישוק מרירים בעלי השפעה על ויסות הסוכר + שורש ויטניה המשמש כאפטוגן המשפיע על עומס המערכות + קינמון המשפיע על בלוטת האדרנלין.
אבי יודע להצביע על ההסטוריה של התבלינים בארץ. בעיניו תהליך התפתחות התבלינים קשור לכור ההיתוך שבא לידי ביטוי גם במטבח של כל אחד מאיתנו. בהתחלה כל עדה היתה נפרדת, כל אחד המשיך את הקו הקולינרי שאיתו הוא הגיע. אבי עקב במשך 12 שנה אחר השינוי בלקוחות וזה מה שהביא שילובים מפתיעים בין תבלינים וחומרי גלם ממטבחים שונים.
אבי מאמין גדול של מרכולתו, בעיניים הנוצצות שלו כל מנה מקבלת שדרוג מצוין של בריאות והנאה בעזרת נגיעות של תבלינים שאותם הוא מכנה "נגיעות זהב". 
זו אחת הסיבות לכך שהקהל חוזר. במשך השעתיים ששהינו בחנות הגיעו לקוחות מרוצים חוזרים, וזה אומר הכל! כשיוצאים משיחה עם אבי מבינים שחקלאים שיודעים לארח – זה המפתח האמיתי להצלחה.

 
אמונה בשיתופי פעולה
אבי לא מתעייף לרגע. במשך 12 שנות קיומה של החנות נערכו שיתופי פעולה רבים בארץ ובחו"ל. לרשת 15 חנויות סביב הקונספט הייחודי בישראל ובעולם.
אבי מוכיח כל הזמן שהוא מאמין בכוח שנוצר מהביחד, מהשילוב של ההתמחות של כל אחד בתחומו (יין, גבינות, עשבים, ועוד) לבין ההון האנושי, ולכן הוא מקדש שיתופי פעולה.
שיתוף פעולה נוסף יבוא לידי ביטוי בפסטיבל "טעמים בעמקים".
פסטיבל "טעמים בעמקים" – בשיתוף המסעדות, השפים היקבים והיצרנים המובילים באזור יתקיים בין התאריכים 15-26 בפברואר 2015.
כדאי לקחת פסק זמן מהחיים, לנסוע באמצע שבוע לבילוי של החיים הטובים!
לפרטים: 04-6014060. www.teamim-baamakim.co.il
 
 
 
עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו