הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  

כתבו עלינו

לתקן את התריס- על בעיות בלוטת התריס/ חיים אחרים יוני 2014

אבי ציטרשפילר, מתוך הכתבה:

ממה יש להיזהר בעיקר ומה חשוב להבין בהקשר לתקינות הבלוטה: 

1. יש להישמר מהכלור במים וכן מפלואור במשחת השיניים שמפריעים לספיגת יוד.
2. יש להיזהר מקרינה סלולרית בגלל הקרבה של האוזן לצוואר.
3. אסטרוגן מעכב פעילות הבלוטה ופרוגסטרון שמופרש בזמן הביוץ וההריון תומך בפעילות שלה.
לפיכך דומיננטיות אסטרוגנית במידה של תת פעילות יש לנסות לשנות.
4. סויה ומזונות המכילים פיטואסטרוגנים לפיכך אינם מומלצים במצב של תת פעילות.
5. הסיבה שמערכת החיסון תוקפת את הבלוטה (מחלת האשימוטו) היא בגלל שבמערכת העיכול נוצר גירוי כנראה על רקע אלרגני שמשפיע על תגובה חיסונית אוטואימונית.
6. מזונות גויטרוגנים הם מזונות שפוגעים בייצור הורמונים בבלוטת התריס, מפריעים לקלוט יוד ומפחיתים את פעילות הבלוטה ואליהם נתייחס בהמשך.
7. בלוטת התריס מסוגלת לעבוד באופן אופטימלי רק כאשר בלוטת האדרנל (יותרת הכיליה)תקינה ומתפקדת.
כדי להבין את הקשר ביניהם נחשוב על אנלוגיה של נסיעה במכונית.
בלוטת התריס היא דוושת הגז של המכונית.
האדרנל היא מיכל הדלק של המכונית (קורטיזול והורמונים אחרים שהיא מייצרת שנקראים הורמוני מתח), אם נלחץ על דוושת הגז(תריס)ולא יהיה דלק במיכל (אדרנל)-המכונית לא תזוז
8. על בלוטת התריס משפיעים גם הורמונים המופרשים מיותרת המוח ומההיפוטלמוס במוח ויש לבחון את תקינותם לפני שמאשימים את הבלוטה עצמה ...
9. ווירוסים עלולים לפגוע בבלוטה באופן בלתי הפיך ויש לעמוד על המשמר.
10. הכבד עלול לאבד את היכולת להפוך את התירוקסין לצורה הפעילה שלו בגלל חסרים בוויטמינים ,מינרלים או שינויים באינזימים.
11. נוגדנים גבוהים ספציפיים לבלוטה יעידו על תהליך אוטואימוני.
12. בנוסף לבדיקות הדם חשוב לבדוק בדיקת הורמונים חופשיים ברוק ויש לבקש זאת מהרופא.

לחץ כאן לקריאת מאמר המלא

עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו