הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  


כתבו עלינו

150 עצות טיפים, מתכונים וסודות שיהפכו אתכם לטבחים טובים יותר - על השולחן נובמבר 2011
150 עצות טיפים, מתכונים וסודות שיהפכו אתכם לטבחים טובים יותר
מתוך מגזין "על השולחן" נובמבר 2011/ תמי חסקלברג
 
טיפ מספר 79:
התייחסו אליהם יפה-
מזיקים, לחות, אור וזמן הם האויבים של תבלינים יבשים.
לכן כדאי לאחסן אותם בכלי נירוסטה או זכוכית כהה עם אטימה הרמטית. ועכשיו לרשימת האיסורים......
אל תשפכו תבלין ישירות מהצנצנת לכלי הבישול, כי האדים יחדירו לחות לאבקה שבצנצנת.
אל תשימו תבלינים בשקיות נילון פתוחות זה לצד זה. הניחוחות יתערבבו ביניהם.
אל תדחפו אצבעות לצנצנת כדי לא להחדיר שומן וחומציות.
 
טיפ מספר 80:
אל תתפתו להקפיא.
הקפאה אינה מאריכה את חיי המדף של התבלינים, והם עלולים לתפוס לחות וריחות.
 
טיפ מספר 81:
פטנט גאוני: אבקת סחוג ירוק- רק להוסיף שמן זית
מאחסנים עד שנה בצנצנת אטומה, ובכל פעם מוציאים כמות קטנה ומערבבים עם שמן זית ליצירת משחה.
טוחנים יחדיו:
300 גרם זרעי כוסברה
100 גרם פלפלי צ'ילי מיובשים שלמים
100 גרם עלי כוסברה מיובשים
30 גרם הל שלם מקולף
30 גרם זרעי כמון
60 גרם מלח ים אטלנטי
60 גרם שום גבישי
 
טיפ מספר 82:
שמן תבלינים קצת אחרת
כולם מכירים את שמני הזית המתובלים ברוזמרין או בבזיליקום, אבל יש עוד כמה טריקים ששווה לנסות. השיטה זהה: שמים את התבלינים בבקבוקון עם שמן ומניחים לשבוע-שבועיים. אך כך אפשר לסנן- אך לא חייבים. לטעם חזק יותר אפשר לחמם את השמן עם התבלינים בעדינות עד לחום גוף ולהחזיר לבקבוק.
נסו להוסיף לשמן הזית:
עלי דפנה- נפלאים לתפוחי אדמה
זרעי כמון וצ'ילי מיובש שלם- לטאץ' הודי.
שורש גלנגל ועלי ליים מיובשים- כל מה שתקפיצו איתם יקבל ניחוח תיאלנדי משכר.
מסמרי ציפורן ומקל קינמון- כי אפשר לזלף טיפות שמן זית גם על מנות מתוקות.
 כוכבי אניס, שומר וזרעי אניס- תוקפים את סוגית האניס משלוש זוויות.
 
טיפ 83:
לא רק פלפל גרוס
רות אוליבר ממליצה לשמור מגרסת פלפל מלאה בזרעי כוסברה ולגרוס אותם כמו פלפל שחור לתוך תבשילים או לפני הגשת מנה, הזרעים הטריים שנגרסו מוסיפים לתבשילים ריח תפוזי יפיפה.
ואם יש לכם מטחנה פנויה (או שתיים), גם גרגרי כמון טחונים טריים הם שוס.
 
טיפ מספר 84:
מלח בטעמים
טוחנים מלח גס עם תבלינים במטחנת תבלינים או מטחנת קפה, ובהגשה מפזרים אבקת קסמים ירוקה או אדומה בוהקת בצבע מיוחד. היחס הוא כפית תבלין על כל  1/4 כוס מלח גס.
למלח תבלינים ירוק- מוסיפים עשבי תיבול יבשים כמו רוזמרין, תימין, נענע או מרווה.
למלח תפוז כתום- מוסיפים קליפת תפוז מגוררת.
למלח פרחים סגול- מי שמגדל עשבי תיבול עם פרחים סגולים כמו לבנדר או בזיליקום סגול-זכה. פשוט טוחנים את הפרחים עם המלח, שמייבש אותם בעדינות עם הזמן.
למלח פלפלים אדום- טוחנים מלח עם פלפל אדום מתוק או חריף מיובש.
 
טיפ מספר 85:
ברור שעדיף לטחון בבית
תבלינים טחונים קנויים הם שימושיים, אבל ברגע הטחינה הם מתחילים להתחמצן ולשנות את טעמם. מי שטעם כמון טחון לצד גרגירי כמון יודע שמדובר ממש בשני תבלינים שונים. כדי לטחון תבלינים טריים בבית, אתם זקוקים לאחד (או יותר) מהעזרים הבאים:
מטחנת תבלינים זולה, בסיסית ומהירה לתפעול. החיסרון היחיד: תנועת הלהבים המהירה מייצרת טמפרטורה גבוהה  שפוגעת קצת באיכות של השמנים האתריים בתבלין (במיוחד בהל, בציפורן ובפשתן).
עלי ומכתש- משמרים את מירב הארומה בתוספת פאסון.
מגררת קטנה- לאגוז מוסקט או לשורשים מיובשים כמו כורכום, שוש או גלנגל.
מטחנת קפה- גם תעשה את העבודה. בין תבלין לתבלין שוטפים עם מעט מיץ לימון.
 
(טיפים באדיבות צוות היועצים של "חוות דרך התבלינים")
עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו