הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  


כתבו עלינו

ללכת בעקבות הריח - גלובס דיינרס מאי 2010
חגיגה של צבעים, ניחוחות וטעמים  בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית
מאת: קרן גביש

אם בעבר הסתפק  המטבח הישראלי הבייתי המצוי בשלושה-ארבעה תבלינים בסיסיים (מלח/פלפל/פפריקה וקינמון...), הרי שכיום מתהדרת ארונית התבלינים הבייתית במגוון טעמים, ניחוחות וצבעוניות עשירה, המעשירים את החווייה הקולינארית ומשדרגים כל תבשיל בסיסי לגורמה של ממש. בחנויות ובמרכולים מוצעים תבלינים מגוונים, וכך גם בשווקים הססגוניים ברחבי הארץ. אולם, למביני עניין אמיתיים מובטחת חווייה חושית יוצאת דופן במרכז המבקרים "חוות דרך התבלינים" בשדותיה הציוריים והפסטוראליים של בית לחם הגלילית. חוות דרך התבלינים מגדלת ומייצרת צמחי מרפא, תערובות, חליטות ותבלינים איכותיים. סוד קסמם, איכותם וטריותם של התבלינים טמון בשיטות הגידול המסורתיות העוברות מדור לדור במשפחת ציטרשפילר מזה חמישה עשורים.

שורשיו של אבי ציטרשפילר, בעל החווה, תבלינאי והרבליסט, בשדות התבלינים, עמוקים מאד: הוריו התחילו לגדל תבלינים בשדות בית לחם הגלילית כבר בשנות ה-50 של המאה הקודמת והיו מחלוצי ענף התבלינים בארץ. "שנות ילדותי היו שנים רצופות ריח, טעם, עניין ואתגרים סביב נושא גידול התבלינים במשפחה", הוא מספר. בתחילת 2003 החליט לפתוח חווה חקלאית תיירותית שתחבר בדרך חווייתית את הקהל עם כל הטוב שתרבות התבלינים מביאה, והקים בשדות המושב את מרכז המבקרים הדינאמי ואת חנות החווה, המזמנים לאורחי המקום מפגשים עם מחסן רעיונות אינסופי לחיים בריאים ומלאי טעם. הפעילות החקלאית של החווה כיום כוללת 70 דונם אורגניים של גידולי צמחי תבלין וצמחי מרפא. בעיקר צמחים ממשפחת השפתניים והסוככים וכן פעילות איקלום של זני צמחי תבלין וצמחי מרפא מקומיים כמו: שן ארי, סרפד, סומק, עוזרר, נפית החתולים, נענע משובלת, אזוב, ער אציל, נירית הקמה, חרדל, קצח ועוד.

ציטרשפילר, בוגר לימודי גדולי שדה בפקולטה לחקלאות, המעמיק בימים אלו את התמחותו בנטרורופטיה, ממשיך לחקור, יום יום, אחר הבנת האופי והיכולת של צמחי מרפא לסייע לגופינו ולחיינו. תוך כדי הלימוד, ניגלה לעיניו עולם אין סופי של תכנים ויישומים. על בסיס הידע הזה פועלים ציטרשפילר וצוות חוות דרך התבלינים יום יום להתוות ולכוון את השימוש בתבלינים לבריאות.
במשך הזמן הפך אבי להיות מערבב תבלינים מקצועי ("בלנדר") היודע לרקוח לטעם, ריח ובריאות כמעט כל תערובת תבלינים נדרשת.

חדורי חזון להפיץ את תרבות התבלינים, משקיע צוות החווה, בחדשנות בלתי פוסקת בפיתוח מוצרים ובמפגשים מרתקים עם המבקרים. מרכז המבקרים מציע מגוון פעילויות לכל המשפחה. בחגים ובמועדים מיוחדים נערכות במקום סדנאות ופעילויות, המושכות קהל מבקרים רב, כדוגמת "פסטיבל הפפריקה" בסוכות, "אגדת התבלינים והפרעונים" בפסח, ו"פסטיבל הקולעים" בו נערכות סדנאות קליעת סלים והכנת גבינות לכל המשפחה לחג השבועות ועוד. עבור קהל הקטנטנים רקחה החווה בליל של פעילויות חווייתיות בטבע. פעילויות יצירה, סדנאות עתירות דמיון בנושא תבלינים וסיורים בשדות התבלינים האורגניים. בין השאר, שמחים הילדים לגלות את עוצמת התבלינים שכבר בימי קדם היו מציירים בעזרתם מצבעים שהופקו ישירות מהטבע. מגוון הפעילויות "ילדים יוצרים בתבלינים" כולל פינות יצירה כגון  עיטור כדים בתבלינים ושתילת צמחי תבלין, סדנה בה מוזמנים הילדים לגלות את נפלאות המכתש והעלי בכתישה, טחינה והכנת תערובות טעימות ועוד. בחנות התבלינים המהווה את לב ליבו של מרכז המבקרים ניתן לרכוש תערובות תבלינים ועשבי תיבול, מיני חליטות, מגוון ליקרים, שיכר רימונים, ליצ'י או קיווי, חומץ פטל ותאנים, ממרחים, מבחר ריבות וקונפיטורות כגון לימון וזנגוויל וכן שמני זית באיכות מעולה. בנוסף מוצעים בחנות גם מגוון כלים ובהם מחבת לשקשוקה, קדירות, צנצנות תבלינים, פלטות לצלייה, קומקומים לחליטות תה, מטחנת פלפלים, פוייקה ועוד. את בליל הכלים והטעמים ניתן להשיג בשווקים פתוחים ואותנטיים של מאות מוצרים גם בחנויות הרשת בפריסה ארצית, וביניהם: קיבוץ חולתה, שואבה, אילת, פונדו כרמיאל, ק. חיים, לגעת באוכל ראשל"צ ואשקלון. המוצרים בחוות דרך התבלינים כשרים בהשגחת הרב מרדכי זמיר, מוא"ז עמק יזרעאל.

מתרופת הסבתא ועד הויאגרה הטבעית - הסדנאות הייחודיות של "חוות דרך התבלינים"

סדנת צמחים לצד רופא
"סטרס" במקום העבודה, מחלות מטרידות, חולשה... לטבע יש מרשמים מוכחים משלו להקלה על לחצים ובעיות בריאותיות של עובדים ומנהלים, הפועלים בסביבת עסקים לחוצה ותובענית. בסדנה "צמחים לצד רופא" נכנסים המשתתפים לעולמם הקסום של צמחי המרפא והתבלינים: מכירים מקרוב את "תרופות הסבתא" אשר להן שורשים עמוקים בשחר ההיסטוריה האנושית והסבר מדעי בעידן המודרני, מכינים סירופ לחיזוק הגוף מצמחי המרפא ועוד.

סדנת צמחים בשירות העור
בסדנת "צמחים בשירות העור" מתוודעים המשתתפים לקסם היופי של הצמחים: לומדים כיצד ניתן לרפא בעיות עור וקרקפת, מכינים קרם רפואי לעור מצמח הלבנדר ועוד.
סדנת צמחים בשירות החשק והאון
בסדנה ההומוריסטית הנערכת בלב שדות התבלינים, מקבלים המשתתפים עצות בדוקות לשימוש בצמחים המשפרים את החשק ואת התפקוד המיני, ומכינים חליטת "ויאגרה טבעית" המכילה צמחים התורמים לתפקוד המיני בקרב גברים ונשים.

סדנת הפחתת משקל ועיכול קל
במהלך הסדנה מכירים המשתתפים צמחים התומכים בתהליך ירידה במשקל ומבטיחים ניצול יעיל של המזון בגוף, ומכינים תערובת צמחים להפחתה במשקל ולעיכול קל לשימוש ביתי.
סדנת ליקוט עשבי בר
סדנה חווייתית וייחודית המתקיימת מדי שנה בחודשים ינואר עד מאי, וכוללת טיול קצר באזור החווה להכרת צמחים שונים כמו חרדל, פשתה, עולש, אספרגוס בר, סרפד, תרד בר, חובזה ועוד, למידה על תועלות הצמחים והשימושים שלהם בבישול וברפואה, קטיף עשבי בר שונים והכנת סלט בריאות ענק לצד הטאבון, עם פיתה וזעתר לכל משתתף.

סדנת תבלינים ויין בשיתוף עם יקב Tulip
הסדנה מבוססת על מפגש משכר בין עולם היין לעולם התבלינים, בו נחשפים רזי עולם היין ונלמדים ההבדלים בין יין לבן ואדום, בין יין יבש לחצי יבש. כמו כן כוללת הסדנה היכרות עם הגורמים המשפיעים על הטעמים, הניחוחות והתחושות שבכל כוס יין ושומעים על הקשר בין יישון היין בחביות לארומות המוכרות מעולם התבלינים.

סדנאות נוספות: שוקולד ותבלינים, גבינות ותבלינים בשיתוף מחלבת אלכסנדר זייד, ועוד כיד הדמיון הטובה.
חוות דרך התבלינים, שדות בית לחם הגלילית
טלפקס 04-9533405
www.derech-hatavlinim.co.il/
עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו