הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

תבלינים ואלכוהול- המלצות לשילוב במשקאות ומתכונים

תבלינים ובירה-
הכנת בירה תוצרת ביתית היא לא מאוד מסובכת אך מצריכה כלים ייעודים וחומרי גלם מסוימים ובעיקר הרבה אהבה ותשוקה לתחום. בעקרון ניתן לשלב בבירה כל תבלין, פרי, ירק, וגרגרים המוסיפים ומשנים את טעם הבירה. הטעמים הנפוצים והבולטים הם: זרעי כוסברה, זרעי קימל ואניס, ג'ינג'ר, הל, ציפורן, קליפות תפוזים, דובדבנים ואפרסקים. כמובן שיש לחטא את התוספות לפני הכנסתם וזאת על מנת למנוע חדירת בקטריות לא רצויות. התבלינים צריכים להיות טחונים והפרות מבושלים קמעה, אך לא יותר מדי שכן יתפוררו וארומתם תתנדף.
לאלו הפחות הרפתקניים נמליץ ליהנות מתבשילי בירה ותבלינים על ידי שימוש בבירה קנויה ושילובה בתבשילים שונים- בעדיפות לתבשילי בשר, נקניקיות, כרוב ועוד לצד תבלינים מתאימים.
 
מתכון לשוקרוט- תבשיל נקניקיות, כרוב תבלינים ואלכוהול
מצרכים:
50 גרם שומן אווז
1 בצל קצוץ
200 גרם נקניקיות עגל איכותיות
1 תפוח עץ
1 בקבוק בירה או 1 וחצי כוסות יין לבן ריזלינג
500 גרם כרוב כבוש
1 כף זרעי קימל
1 עלה דפנה
1 תפו"א מגורר
2 יח' ציפורן
מלח/ פלפל
1 כף סוכר
אופן הכנה- יש לטגן את הבצל עד לשקיפות בשומן האווז, להוסיף את התבלינים. להעביר לפיירקס ולהוסיף את הבשר ושאר החומרים. להכניס לתנור שחומם מראש למשך 30-45 דקות ב-180 מעלות.

תבלינים ויין-
היין האדום אוהב תבלינים חמים ומפנקים כמו ג'ינג'ר, קינמון, הל, ציפורן, פירות יבשים למיניהם.
היין הלבן אוהב את התבלינים "האירופאים" כמו זרעי קימל, זרעי שומר, זרעי כוסברה, עלי דפנה.
ניתן להכין מגוון משקאות על בסיס יין המשלבים את התבלינים הללו- ע"י בישול ותוספות שונות למיניהם.
 
מתכון להכנת פונץ':
מצרכים:
1 כוס וודקה
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס ספרייט
1/2 כוס סוכר
1 בקבוק יין אדום
חתיכות תפוז טריות או מיובשות
חתיכות אננס טריות או מיובשות
חתיכות תפוח טריות או מיובשות
מעט צימוקים
4 חתיכות ציפורן
חופן קינמון גרוס
לחלופין- ניתן להשתמש בתערובת לפונץ' של חוות דרך התבלינים (במקום הפירות והתבלינים בנפרד)
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים יחד בסיר על האש, להביא לרתיחה ולהגיש חם.

תבלינים וליקרים אלכוהולים-
ליקרים ביתיים דורשים 3 דברים: אלכוהול 95% או וודקה, סוכר ופרי .ליקר ביתי ניתן להכין על ידי השרייה באלכוהול או על ידי השרייה בסוכר.
השריה בסוכר- מתאימה לפירות עסיסיים (פטל, תותים אפרסקים) לצד תבלינים כמו קינמון, וניל, ציפורן.
אופן ההכנה: מסדרים את הפירות בצנצנת, מוזגים מעל את מי הסוכר, ואז מוסיפים את האלכוהול וסוגרים את המכסה. פעם ביום בודקים את מצב סלט הפירות הזה, ומערבבים.
השריה באלכוהול- הינה פשוטה יחסית ומתאימה בעיקר  לתבלינים קשים כמו ג'ינג'ר, קינמון ווניל לצד פירות קשים עם קליפה
אופן הכנה: על 1 ק"ג פרי מוסיפים בקבוק וודקה, מכניסים לצנצנת וסוגרים.
מחכים 4-5 ימים שהנוזל מקבל צבע.
מכינים סירופ סוכר ביחס של 1:1 ומוסיפים לצנצנת, מערבבים וסוגרים היטב.
אחרי כשבוע וחצי הליקר מוכן, מומלץ כל כמה ימים לבדוק טעמים ולתקן לפי הצורך.
 
ליקר פירות יבשים
המתכון מציע עירוב של פירות מגוונים לצד תיבול עדין.
המצרכים:
5 שזיפים
5 משמשים
5 תאנים
50 גרם צימוקים
4 מקלות קינמון
1/2 מקל וניל
3 יחידות ציפורן
3 כוכבי אניס
הנוזל:
120 גרם סוכר
100 מ"ל מים
170 מ"ל וודקה 40%
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מכינים סירופ סוכר: מחממים את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד להמסתו. מניחים בצד, עד שמתקרר.
2. לאחר הקירור, מכניסים את הפירות היבשים לצנצנת. מוסיפים את סירופ הסוכר והאלכוהול. סוגרים היטב עם המכסה.
3. מניחים בצנצנת זכוכית למשך חודשיים. מומלץ להגיש קר וצונן.
 
מזכירים לכם לשתות במידה...
רק בריאות- צוות חוות דרך התבלינים








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו