הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

צמחים ותבלינים במקום תנור.... לחורף הקר

ימי החורף הקרים בפתח וחלק ניכר מהאנשים סובלים מבעיות קור מגוונות  הגורמות לאי זרימת דם מספקת לאזורים הפריפריאליים ולתחושת צמרמורות, הירדמות גפיים ועוד תסמיני חורף. החורף הוא זמן מצוין להכיר את הצמחים והתבלינים הרבים אשר ניתן ליהנות מסגולותיהם ולהתחמם איתם בימות החורף הקרים.

המערכת השלדית-שרירית מורכבת מעצמות, שרירים, גידים, סחוסים ועוד. השלד מספק חוזק, יציבות והגנה על איברים פנימיים. העצמות בנויות מחלק חיצוני קשה ובחלק הפנימי של העצם שם מצוי מוח העצם, שבו נוצרים תאי הדם. זרימת דם לקויה פוגעת באספקת החמצן, הסוכר (הגלוקוז) ושאר המרכיבים. במקרה הקל היא גורמת לתחושת קור בגפיים ובאזורים הפריפריאליים, נימלול, חוסר תחושה ובמצבים קיצונים עלולה להתנוון.
בימי החורף הקרים ניתן להגן על הגוף תוך שימוש בצמחים מחממים שמסייעים להרחבת כלי הדם ובכך מסייעים לגוף להתמודד עם תופעות חורף שונות:

אזוב- נגד וירוסים, לחימום הגוף ולחיזוק כוח הגברא...
האזוב הוא צמח תבלין ומרפא המשמש כמרכיב מרכזי בתערובת הזעתר המפורסמת. האזוב שימש משחר ההיסטוריה לתיבול, פולחן ורפואה וזאת תודות לסגולותיו הרבות: חיטוי וקטילת וירוסים, סיוע למערכת העיכול, טיפול בכיבי קיבה, ממתן שלשול וכמובן גם  לחימום הרגליים ביום חורף.
אופן שימוש: הניחו בנעליים עלי זעתר טריים או יבשים. שפשוף הרגל בעלים, תוך כדי תנועה, גורם להרחבת כלי הדם הפריפריאליים ולזרימה מואצת באיזור הרגלים ובכך לחימומם.
בנוסף האזוב מסייע לזרימת דם לאגן ומסייע לחיזוק כוח הגברא ולכן מי שאוכל אזוב בבוקר ייהנה מאוחר יותר..:)
 
ללעוס את מקל הקינמון לאט לאט ולהתחמם..
תבלין עם היסטוריה ושורשים קדומים כתבלין חזק וכמזור לבעיות שונות. הקינמון ידוע ביכולתו לסייע לגוף בחימום פנימי ובעידוד זרימת דם פריפריאלית בעקבות היותו מרחיב כלי דם ומעודד זרימה דם לקצוות.
אופן שימוש: שימוש בקינמון לתיבול מאפים, לתיבול בשר (ניתן להשתמש בתערובת הבהרט המכילה קינמון), חליטות חמות (דוגמת הפונץ') בכמות של 2/3 כפית ליום. ניתן גם להשתמש במקל הקינמון וללעוס אותו אט אט למשך כחודש.

זנגביל בתפריט היומי נגד כאבי פרקים
ג'ינג'ר (זנגביל) הוא בין התבלינים הנפוצים והבריאים בעולם ומגיע במגוון צורות (טרי, יבש, פרי יבש, אבקה). הרכיבים הפעילים בג'ינג'ר הם חומרים נוגדי דלקת נדיפים (כמו זינג'יברין) וחומרים חריפים (כמו ג'ינג'רול).
הזנגביל הוא צמח מחמם שמסייע להרחבת כלי הדם ולטיפול בסוכרתיים ולסובלים מכאבי מפרקים.
ג'ינג'ר לסוכרתיים- מאחר והוא צמח מניע ומשפר זרימת דם ומאחר וחולי סוכרת נתונים למצוקה לעיתים בגלל קושי בזרימת הדם ובהמשך פגיעה באברי מטרה כמו כליות- ההמלצה לסוכרתיים היא לנסות ולשלב ג'ינג'ר בתפריט היומי.
אופן השימוש: ג'ינג'ר לדלקות מפרקים- שותים שלוש פעמים ביום חליטה שיש בה פרוסת ג'ינג'ר עם קצת סרפד(כפית), רצוי אפילו טרי. חליטה זו תקל על כאבי מפרקים ראומטיים.
ניתן להפיק גם משרה שזו למעשה חליטה ממושכת של חצי שעה, בכמות של 1 ליטר מים רותחים ו100 גרם ג'ינג'ר טרי מרוסק. עם סיום המשרה ניתן לעשות קומפרס חיצוני באזור הפרקים הכואב וגם לחזק את ההשפעה מבפנים.
 
אסטרגלוס - השורש החזק שיעשיר אתכם בברזל, אבץ וחומצות אמינו.
האסטרגלוס (קדד קרומי סיני)  הוא שורש חזק ובריא מאוד  המכיל חומצות אמינו שונות, אבץ, ברזל, חומצה פולית וידוע כממריץ זרימת דם היקפית ובכך תורם להגעה מהירה של כלי דם לבנים לאזורים הנדרשים בגוף. הצמח מתמחה בסיוע לחיזוק מערכת החיסון, לדלקות פרקים, לחומציות בקיבה, לבצקות בזכות היותו מייבש, ולסוכרתיים בזכות יכולתו להזרים דם.
אופן השימוש: להוסיף את האסטרגלוס למרק בעשר הדקות האחרונות של הבישול (לקדירות ומרקים) או בחליטה ובכך להעשיר אותה במרכיבים בריאותיים.

חליטה מחממת לסובלים מקור
הצמחים לקומקום חליטה: אזוב (כף גדושה), קינמון (2 מקלות), זנגביל (חצי שורש), חולינג'אן (שורש אחד) והל (2-3 חתיכות).
אופן השימוש: חולטים את כל הצמחים המחממים שמזרזים זרימת דם. משרים בקומקום עם מים רותחים את כל הצמחים למשך 10 דקות, מסננים ושותים. מומלץ לשתות עד שתי כוסות חליטה ביום.
לחלופין ניתן לקנות חליטה מחממה מוכנה: חליטת הצ'אי הודי או חליטה טוניסאית המכילות  לואיזה, קינמון, ציפורן, זנגביל, הל ועוד.








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו