הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

4 המופלאים שכדאי להחזיק בכל בית

אחד הדברים שהרגלתי את עצמי משך השנים, הוא לדאוג שיהיה תמיד בהישג ידי את ארבעת המופלאים, אותם תבלינים וצמחי מרפא לשגרת הבישול והבריאות. צמחי התבלין הללו נותנים לי אי של שקט בכל הקשור לסגולותיהם לעולם הקולינרי ולשגרה הטיפולית לבריאות הגוף.

ער אציל: ער אציל הוא למעשה עלה הדפנה הנפוץ אשר גדל על עץ חורש ים תיכוני. אנו נהנים הן מעלעליו והן מפירותיו. בעוד שמהפירות מפיקים שמן בעל עוצמת חיטוי רבה, מהעלים הגדולים המכוסים בבליטות מופרש שמן אתרי איכותי.
סגולות ער אציל (עלי הדפנה):
 נגד חרקים- לפזר עלים יבשים במזווה או בין מדפי הספרים כנגד חרקים, חדקונית ועש.
 חיטוי- חליטת עלי דפנה מסייעת לבעיות עיכול וגזים, דלקות בדרכי השתן ודלקות חניכיים.
 כיווץ כלי דם- חליטה המסייעת לטיפול בטחורים ודיזינטריה, או הכנת רטייה על ידי טבילה במרתח העלים לריפוי פצעים.
 כאבי אוזניים- הפקת שמן מפירות עלי הדפנה, או ערבוב שמן זית עם עלים שמוללנו מצויין כמשכך כאבי אוזניים
 לפטריות ברגליים- טחנו עלי דפנה ופזרו בנעליים..דריכה על ער אציל מחממת את הרגל ומסייעת לטיפול בפטריות.
 בעיות נשימה והצטננות- חליטה לחיטוי דרכי הנשימה ופיזור עלי דפנה על כרית השינה אשר מאפשרת לשמן האתרי להשתחרר ולסייע בבעיית הנשימה.
 
כורכום: הכורכום הוא שיח רב שנתי שמקורו באסיה ובהודו. לכורכום פיגמנטים צהובים עם רכיב פעיל בשם כורכומין (נוגד חימצון חזק),  בעל מינרלים, ויטמינים וחומרים מרים. מומלץ ליהנות מסגולותיו על בסיס יומי כדברי הרמב"ם: "יהיה מזוננו תרופתנו". השימוש בכורכום הינו בצורתו הטחונה או באבקה הנעשית מגירוד אצבעות הכורכום היבשות והקשיחות.
סגולות הכורכום:
 מערכת העיכול- מסייע בבעיות גזים, טיפול בזיהומי מעיים ומקל על תסמיני מחלת הקרון.
 מערכת כלי דם ולב- מסייע בהורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם ובהפחתת סיכון לחלות בטרשת עורקים
 דלקות מפרקים- פולטיס היא תערובת של בצל קצוץ דק וכף כורכום. מומלץ לערבב ולהניח על אזור הדלקת למשך חצי שעה (לאטום עם ניילון נצמד).
 כבד- הכורכום הינו צמח מר המעודד יצור מיצי מרה וסיוע בניקוי הכבד.
 פצעים- על חתכים ופצעים מומלץ לפזר את אבקה כורכום אשר גורמת לקרישת הדם ומחטאת יעידו השפים אשר תמיד שומרים קרוב אליהם שקיק כורכום.
 
קצח:  הקצח הינו זרע שחור ומופלא. בקצח יש חומצות אמינו רבות, אומגה 6, ,ברזל, אשלגן, ויטמינים, סידן, נחושת, אבץ, חלבונים ופחמימות. מומלץ להשתמש בו על בסיס יומי לכל המשפחה לחיזוק ומניעת מחלות. הקצח אינו מתעכל או מתפרק במערכת העיכול של האדם ולכן בעת השימוש יש לפרק את מעטפת הזרע על ידי "פירוק מוקדם", לכתוש במכתש בכדי לפרק את המעטפת ו/או להמיסם בשמן זית ולגלות  בתוכם "אוצר" עתיר תועלות.
סגולות הקצח:
 קצח לחיי נצח- קצח נחשב לתבלין הבריא ביותר שיש, כתשו אותו והוסיפו למאכלים פשוטים, קרים או חמים כמו סלט, לחם, גבינות, מרקים ופשטידות.
 מחטא- הקצח בעל פעילות אנטימקרוביאלית על חיידקים ופטריות- קנדידה וכן כקוטל תולעים.
 לנשימה ואלרגיה- נוגד כיווץ במערכת הנשימה, מונע היווצרות סימפונות, אנטי-אסמטי. בעל פעילות אנטיהסטימינית ובעל השפעה חיובית למחלות אלרגיות
 ניקוי הגוף- ממריץ יצור מיצי מרה וזרימה שלהם. מנקז כבד משומנים, ממריץ חיסוני ומסייע לעיכול
 סוכר- הקצח מוריד כמות סוכר בדם
 לנשים שבינינו- הקצח מעודד תנובת חלב אצל המניקה.
 
זנגביל- ג'ינג'ר:   בכל בית כדאי להחזיק שורש יבש של זנגוויל או אבקה. הזנגביל מכיל חומרים נדיפים כמו זיג'יברין, חומרים חריפים כמו ג'ינג'ריל - צמח מחמם בעל סגולות רפואיות רבות.
סגולות הזנגביל:
 המרצת דם- הזנגביל ממריץ זרימת דם פריפריאלית ומייזע,  מצוין לסובלים מקור.
 עיכול ודלקות- הזנגביל מסייע למערכת העיכול והנו צמח אנטי דלקתי.
 נוגד הקאות- אין כמו הזנגביל לנוסעים, לנוטלי כימותרפיה ותרופות ולנשים בהריון.
 לדלקות מפרקים- חליטה על בסיס יומי עם חתיכת ג'ינג'ר בתוכה תקל על כאבי מפרקים ראומטיים.
 להצטננות ולדלקות- מומלץ להוסיף זנגביל היות והוא קוטל חיידקים מצוין, בשילוב עם דבש ולימון זו תרופה נפלאה לעונות המעבר המנוזלות.
לטיפוסים חמים בעלי דופק מהיר,לסובלות מגלי חום, לסובלים מלחץ דם, לאנשים עם רגישויות בעור, לסובלים מאבנים בכיסה המרה ,לא מומלץ לצרוך מהזנגביל .
 
רק בריאות וחיים מתובלים!
צוות חוות דרך התבלינים








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו