הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

גברת פלפלת באה לבקר

פלפלת, הדמות המצוירת מילדותנו שתמיד ענדה כפית קטנה סביב צווארה, מלווה אותנו עד היום במגוון רחב של סוגי פלפלים, המשמשים ליצירת תבלינים שכולנו אוהבים.
 
מי את באמת, גברת פלפלת?
פלפלת, הידועה גם בשם פפריקה, היא שם כללי למגוון סוגי פלפלים בצבעים שונים, אשר מהם מכינים מספר סוגי תבלינים מוכרים ושימושיים בכל מטבח: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, צ'ילי, קאג'יין, סחוג וגם טבסקו, בו אנו משתמשים כרוטב.
לאחר שנים של פיתוח והשבחה, זני הפלפלת מציעים כיום גיוון רב והם נבדלים זה מזה בגודלם, בצורתם, בטעמם ובצבעם. ברוב זני הפלפלת, הפרי מאופיין בצבע ירוק, המשתנה עם תהליך ההבשלה לצבע אדום. חריפותו של כל פרי תלויה בריכוז החומר קפסאיצין המצוי בו, הקפסאיצין נחשב לרכיב פעיל ביותר כמונע חימצון.

כיצד מגדלים פלפלת?
בישראל, זני הפלפלת גדלים בעיקר באזור הדרום ובעמק יזרעאל. השתילה מתבצעת בחודש מרץ- אפריל והקטיף בספטמבר-אוקטובר, תקופת הגידול נמשכת כ-4 חודשים והקטיף נמשך כ- 3 שבועות. בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית בה גדלה הפלפלת ללא הדברה וללא דישון, מתבצע הקטיף באופן ידני על מנת לשמור על הגידולים.
לאחר הקטיף מייבשים את הפלפלת במשך שבועיים על גבי רשתות או משטחי ייבוש טבעיים. השמש הישראלית מייבשת לחלוטין את הפלפלת, ההופכת לפריכה ושבירה.לאחר הייבוש ממיינים את הפלפלת בקפדנות עפ"י איכותה, גודלה, צבעה וצורתה ומעבירים אותה לטחינה בצורתה הטהורה, עם הגרעינים (טחינה עם הגרעינים שומרת על תכונות ואיכות הפפריקה לאורך זמן), אך ללא העוקץ היבש, אשר נגדע בקלות ללא פגיעה בפלפלת.

שתי כפיות פפריקה ביום
מספקות ויטמין C
ברמה הרצויה למשפחה שלמה!
 
הפלפלת. גאווה ישראלית.
בעבר, יצרניות הפפריקה הגדולות והמובילות בעולם היו מקסיקו והונגריה. כיום, נחשבת ישראל כאחת מיצרניות הפפריקה האיכותיות בעולם, בה גדלים מספר סוגים מבוקשים:

פלפלת מתוקה שלמה
הפלפלת המתוקה השלמה משמשת ליצירת פפריקה הונגרית מתוקה, המצויה בכל מטבח ומתאימה כמעט לכל המאכלים. גרסה נוספת היא פפריקה מרוקאית מתוקה, בה משולב שמן קנולה או חמניות. הפפריקה המרוקאית מאופיינת בצבע עמוק וטעמה מאוד דומיננטי. הפלפלת המתוקה השלמה משמשת גם ליצירת פפריקה מעושנת - פפריקה שמקורה במרוקו וזוכה לעישון לפני טחינתה. פפריקה זו מתאימה לתבשילים בהם רוצים להדגיש את הטעם המעושן.
 
פלפלת חריפה שלמה
משמשת לייצור פפריקה הונגרית ופפריקה מרוקאית חריפה, המתאימה במיוחד לחובבי האוכל החריף.
הצבע האדום המאפיין אותה נובע מקבוצת "צבענים" המכונה "קרוטנואידים" הידועים כנוגדי חמצון ומשמשים גם כצבעי מאכל טבעיים בתעשיית הקוסמטיקה והבשר.

פלפלת חריפה קטנה
הפלפלת החריפה מגיעה במגוון צורות, צבעים ורמות חריפות (צי'לי, סודנייה וכו'). סגולותיה הרבות כוללות יכולת שיכוך כאבי שיניים, זירוז מתן שתן ושיפור העיכול. חריפותה מסייעת להרפיית שרירים, הרגעת כאבים, מניעת דלקות וכחומר מיזע וממריץ. הפלפלת החריפה יעילה לסובלים מגזים, יובש בחלל הפה, פצעים וזיהומים, שפעת, בעיות עיכול וטחורים והיא טובה גם לאלו מבינינו השומרים על דיאטה.
יחד עם זאת, חשוב לדעת ולזכור כי צריכה מוגזמת של פלפלת חריפה עלולה להביא לפגיעה בחומציות הקיבה.
 
פלפלת ישראלית. C הבריאות!
ערכה התזונתי של הפלפלת עולה ככל שהוא בשלה יותר: פלפלת ירוקה (בוסר) מכילה כמות גדולה של פרו-ויטמין A ושל ויטמין C וכמות ניכרת של ויטמינים מקבוצת B.
פלפלת אדומה בשלה מכילה פרו-ויטמין A בכמות כפולה מהפלפלת הירוקה ו- 70% יותר ויטמין C וכן כמות גדולה בהרבה של ויטמין B. שתי כפיות פפריקה ביום מעניקות את רמת הויטמין C הרצויה למשפחה שלמה!

 
בתיאבון ולבריאות!

 
אבי ציטרשפילר
תבלינאי והרבליסט
בעלי "חוות דרך התבלינים








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו