הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

פפריקה זה לא רק תבלין אדום Paprika

פפריקה זה לא רק תבלין אדום..

כשאנחנו הולכים לשוק או לחנות תבלינים להשלים מלאים, אנחנו לעתים מקלים ראש בקניית התבלינים השכיחים מתוך מחשבה שעל התבלינים "הרגילים" ההקפדה מיותרת .. 
הפפריקה במקרה הזה היא דוגמא מצויינת לכך שכדאי שכל תבלין שמוסיפים יגיע עם סגולות בריאותיות וקרוב ככל הניתן לאיכויותיו המקוריות בלי שיאבד אותן בתהליך העיבוד. 
הפפריקה, אותו תבלין אדום שצובע את המטבח בטעמיו יכול להגיע לסירים בהמון טעמים והדרך שבה הוא גדל, נקטף, מיובש ונטחן יש לה קשר ישיר ומהותי לאיכותו ולטעמו.

חוות דרך התבלינים חרתה על דגלה הבטחה לבחור את חומרי הגלם הטובים ביותר ולהקפיד הקפדה יתרה כל כל תבלין ותבלין מהגידול עד המדף. גם במקרים בהם בוחרת החווה לייבא חומרי גלם מחו"ל בשל תנאי אקלים טובים יותר, עונתיות או מגוון, היא תבחר את החוות הנכונות, את המשפחות שמגדלות בצורה הטובה ביותר את צמחי התבלין וזאת כדי לדאוג שחומרי הגלם שיגיעו למפעל חוות דרך התבלינים יהיו תבליני פרימיום. 

"צריך להבין," אומר אבי ציטרשפילר בעלי החווה תבלינאי והרבליסט במקצועו, " שהפער באיכות התבלין הוא אדיר. זה לא רק עניין של טעמים, בתהליך נכון , אנחנו שומרים על כל הטוב שיש בצמח, כמו ויטמינים ומינרלים, והתבלין, הרבה מעבר לצבע וטעם משפיע על בריאותנו. בתבלינים טחונים חומר הגלם חייב להיטחן בצורה נכונה בכדי לשמור על אותן איכויות. אנחנו בחוות  דרך התבלינים  לא מערבבים תבלינים עם חומרים  נוספים שייצרו לתבלינים נפח למשל , ולא מכניסים  חומרים משמרים "

הפפריקה שגדלה בחווה איכותית ללא תחרות.
כל תהליך הגידול מאד מוקפד ולמרות שהחווה מאבדת הרבה תוצרת בגידול, היא עושה זאת לטובת איכות בלתי מתפשרת של המוצר הסופי. מוחמד, מנהל התפעול של החווה מוסיף " בחווה אנחנו טוחנים משבוע לשבוע, אנחנו לא מחזיקים מלאים אלא עובדים עם כמויות קטנות. כמובן שזה משבח את איכות התבלינים שנמכרים"
בתהליך גידול הפפריקה בחווה מתבצע תהליך ידני של הורדת העוקץ מכל פלפל ופלפל , תהליך ארוך אך מאד מדוקדק  שאחרים לעתים מעדיפים לוותר עליו משיקולים כלכליים ולטחון  את כל הפלפל יחד עם העוקץ ואז כמובן חומר הגלם פחות טהור והצרכנים לא תמיד מודעים לזה.

עישון הפפריקה בחוות דרך התבלינים
הפפריקה המעושנת לא נעשית מתמציות עישון כמו שניתן למצוא במקומות מסוימים בשוק, בחוות דרך התבלינים הפפריקה מעושנת בתהליך מסורתי בו הפלפלים מונחים בתפזורת על גבי רשתות ברזל שתחתיהם פזורים  תבלינים שונים להשבחת הטעמים,  בתהליך איטי שורפים את הפלפלים בשיטות מסורתיות עם עשן מבוקר  ללא התלקחות של אש – תהליך  אשר שומר על איכויות הפלפל הטבעי . 

גידול הפפריקה בשדות חוות דרך התבלינים
חוות דרך התבלינים מגדלת את הפפריקה בשדות. החווה בוחרת את השתילים הכי טובים, דואגת לדישון אורגני, מעשבת סביב ולא מרססת. אפילו במהלך קטיף הפלפלים, חוות דרך התבלינים לא מרססת,  פעולה שכיחה בהרבה חוות,  ומקפידה על  קטיף ידני ואך ורק שהפלפל כבר יבש. כל הפלפל שגדל בחווה הוא אורגני. מוחמד מנהל התפעול : " תקופת גידול הפפריקה היא מסוף מרץ עד תחילת ספטמבר- חצי שנה. כל שנה יש שתילים חדשים שנשתלים בשטח חדש. אפשר לחזור ולגדל שוב פלפל בשטח שכבר גידלנו בו פלפל, רק אחרי 3-4 שנים מהקטיף האחרון,  זאת מכיוון שפלפל זה הירק היחידי שהשורשים שלו מחלישים את האדמה עד כדי כך שהם שואבים ממנה את כל הטוב ולכן  האדמה ריקה אחרי קטיף כיון  שמשכה את  כל מה שיש באדמה לטובת הפלפלים"

הפלפל שגדל בארץ, כולו מאותו זן פלפל שנקרא שלהבת
חוות דרך התבלינים מציעה את  המגוון הגדול ביותר של סוגי פפריקה, די להכנס לשוק הססגוני של מרכז המבקרים ולזכות במראה מרהיב של פפריקות בגווני אדום מרהיבים ולעורר את כל החושים:
פפריקה מרוקאית מתוקה ,פפריקה שטוחנים עם שמן ופלפל שטה טחון,פפריקה הונגרית מתוקה שטוחנים דק דק , פפריקה הונגרית חריפה שטוחנים עם שטה,פפריקה מעושנת, פפריקת הבית.
את הפפריקות האיכותיות, הטעימות והבריאות תמצאו בחוות דרך התבלינים, ובחוה"מ סוכות, במסגרת פסטיבל הפפריקה, אשר הפך מסורת ומושך אליו לבית לחם הגלילית המוני מבקרים מדי שנה, תוכלו לראות את שדות הפלפלים וליהנות משפע של פעילויות מיוחדות לכל המשפחה אשר מוסיפות צבע לחיים.









עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו