הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

ובחג שבועות תתבל לך

חג שבועות ידוע בתור חג החלב אך גם אלו הרגישים ללוקטוז יכולים לחוג את החג:

להלן מספר רעיונות מרעננים לקראת חג החלב:
-השתמשו בתחליפי חלב כמו סויה, אורז, שקדים וכו'- הנוזל הוא לבן והטעם שונה רק במעט...
-השתמשו בחלב עזים, שהוא למעשה החלב שנהגו לשתות בימי המקרא והוא בדרך-כלל הרבה פחות בעייתי מחלב פרה ויש האומרים כי בריא הרבה יותר.
- השתמשו בתחליפי חלב כגון סויה, אורז, שיבולת שועל, שקדים וכו'.
- אוכלים הרבה פירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים, שריבוי הסיבים התזונתיים שבהם יגברו על נפח הגבינות במאבק על מקום בקיבתכם.
- מוסיפים הרבה תבלינים שמניעים את מערכת העיכול וממתנים את ההשפעה הבעייתית של מוצרי החלב: זרעי אניס, זרעי קימל, זרעי כוסברה אותם ניתן להוסיף למאכלים שונים במקביל ללואיזה, מרווה, זוטא לבנה, אזוב אותם חולטים לצורך הרגעת מערכת העיכול.
 
בין הגבינה לתבלין:
גבינות רכות-כשמן כן הן גבינות רכות ,טריות ולבנות:
1.  יוגורט:חלב שעבר תהליך החמצה עדין ונקרש- מתאים עם שמן זית וזעתר.
2. גבינת לאבנה: גבינה העשויה יוגורט, גבינה מקומית רכה וחמוצה- מתאימה עם עשבי תיבול שונים.
3. גבינה לבנה וגבינת קוטג': גבינות פופולאריות בכל בית ישראלי, מגיעות במגוון אחוזי שומן- מתאימות לשילוב עם כל תערובות הגבינה של חוות דרך התבלינים, עם עשבי תיבול, עם תבליני בסיס כמו פפריקה, קינמון, כמון וכמובן עם אגוזים למיניהם וזרעונים שונים (חמניה, דלעת, פשתה, קימל, קצח וכו').
4. גבינה צפתית: גבינה מקומית עם וריאציות שונות- מתאימה עם קצח, תערובת הרב דה פרובנס. 
5. גבינת פטה:גבינה נימוחה שמצוינת בפני עצמה או כתוספת למאכלים שונים- מתאימה עם הזרעונים השונים (פשתה, קצח, חרדל), עם עשבי תיבול שונים ועם תערובות הגבינה המגוונות.
מהגבינות הרכות ניתן ליצור כדורים קטנים ולגלגל אותם בשלל צבעי התבלינים השונים ליצירת שולחן חג עשיר וחגיגי: קצח, פשתה, כורכום, פפריקה, פרג, פלפל שחור גרוס, זרעי חרדל, זרעי כמון ועוד...
המלצתו לארוחה רזה עם גבינות רכות 0%-5%, לערבב היטב עם מגוון תערובות צבעוניות ונהדרות המפתיעות את החיך בכל טעימה: עגבניות ונענע לגבינה, בצלית לגבינה, תערובת עשבי תיבול לגבינה וסלט, תערובת פיקנטית לגבינה, דואה מצרית לגבינות ועוד....
גבינות חצי קשות- המשפחה הגדולה והוורסטילית ביותר המכילה גבינות קשות יותר במרקמן:
קממבר (גבינה חצי קשה עם קרום קשה חיצוני), ברי, רוקפור, סנט מור, ולנסי- לגבינות ממשפחה זו מתאימים הפירות היבשים למיניהם כמו תאנה, משמש, שזיף וכו'.
גבינות קשות:גבינות אשר מאבדות את רוב נוזליהן בתהליך ארוך של הבחלה, ניתן לשמור אותם למשך זמן רב יותר והן מתאימות ביותר לבישול, כתוספת לפסטה ולסלטים.
גבינת טום, פרמזן, פיקורינו, מנצג'ו- לגבינות ממשפחה זו מתאימים האגוזים למיניהם כמו אגוז מלך, אגוז קשיו, אגוז ברזיל וכו'.
 
הכנת לבנה ביתית:
רכשו קרטון יוגורט, שפכו אותו לחיתול ואת החיתול שימו במסננת. הניחו את המסננת בקערה ושימרו במקרר למשך 48 שעות. מדי כמה שעות שפכו את הנוזלים המצטברים בתחתית הקערה. הוציאו את הגבינה מהחיתול, ערבבו היטב ותבלו בשמן זית וזעתר והרי לכם לבנה ביתית משובחת!
את הלבנה ניתן בשלב זה להפוך לכדורים קטנים ולצפות אותם בתבלינים שונים- לשולחן חג עשיר.








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו