הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

ראש השנה - ארוחת החג

חגים זו הזדמנות לאכול טוב. בספר נחמיה מטיל הנביא על החוגגים את מצוות האכילה: "לכו אכלו משמנים ושתו ממתקים".
אכן כל קהילות ישראל בחגים ממלאים בהשתדלות אחר הכתוב........

יידיש זו שפה ציורית ומתנגנת, אימרה ביידיש אומרת "עסן איז די בעסטע"  (האכילה היא התפילה הטובה ביותר).
אז בואו ננצל את ההזדמנות לחגוג את ראש השנה כמו שחוגגים היהודים עם הרבה אוכל בפה ותפילה בלב אבל גם הרבה תבלינים.

התבלינים שהיו מאוד יקרים פעם הם אחד מהסמלים של החגים, כי בחגים יש הזדמנות להתנהג כמו בן מלך, ולהשתמש בתבלינים היקרים כ"כ לתיבול בעוד שבשאר השנה אין יכולת כלכלית לעשות כך.
לתבלינים יש תפקיד נוסף בארוחות החג – תפקיד פונקציונאלי להיות חלק ממערכת העיכול הסופגת  "צונמי" כבד בזמן קצר ולשפר את העיכול.
בחג נוצרת האפשרות למפגש משפחתי חברתי, לעיתים מפגש טעון ולכן חשוב ללוות אותו בצמחים מרגיעים ומעודדים מצב רוח כמו זרעים של סלרי.

ראש השנה הוא חג של חשבון נפש, הזדמנות לנסות לעשות שינוי לשנה הבאה עלינו לטובה ולצרף לחיינו מנהגים חדשים או מחודשים שישפרו את אורח חיינו. התבלינים מסוגלים לתת לנו מענה בהיותם תוספי תזונה בריאים מאוד וכמובן טעימים וריחניים.

נדגים כעת מקצת מהאפשרויות:
1. מנהג אכילת תפוח בדבש- מנהג זה ניתן לעבות ע"י הוספת תבלינים לדבש וקבלת ערך מוסף ממנו, למשל הוסיפו כפית קצח כתוש לשליש כוס דבש ערבבו והשתמשו בדבש כרגיל.
מה הרווחנו? צמח בריא מזין מאוד, שומר על הלב, מסייע לנשימה ועיכול, מגביר ריכוז וזיכרון ומטפל ברמות סוכר גבוהות בדם.

2. ראש דג:  חיוני בשולחן החג מהיותו סמל ל"ראש" אלו ראשי תיבות של "לעשות רצון אבינו שבשמים". את הדג ניתן לעשות מתוק כמנהג אשכנז או מתובל.
המלצתנו להוסיף לדגים בחג ובכל השנה שלאחריו את תבלין הסומק.
סומק הוא תבלין חום/אדמדם, לפני הטחינה שלו הוא ניראה כמו אשכול ענבים קטנים, פירותיו מופיעים בראש השנה ושמו בעברית אוג הבורסקאים.
שמו הערבי סומק בא מהמילה סמאק שזה דגים בערבית ואכן הוא תבלין הדגים והבשר, מוסיף להם טעם וריח אך וגם בעל יכולת לרכך את הבשר.

3. הרימון- סמל לבריאות ושפע, נמליץ לשתות כוס מיץ רימונים סחוט טרי הנסחט במקום.
נוגדי החמצון ברימון מונעים גם חמצון ושקיעה של כולסטרול בדפנות כלי הדם ונמצאים בעיקר במחיצות הפנימיות של הרימון ולכן חשוב מאוד למחוץ אותן יחד עם הגרעינים, לאחר שנגמרת עונת הרימונים עיברו לכוס יין יבש אחת ליום (טוב, שתיים....) גם ביין האדום נמצאים נוגדי חמצון השומרים מטרשת. 
 
4. הקטנת השפעת ה"צונמי" של האוכל - בכל מנה ממנות החג הוסיפו תבלינים המסייעים לעיכול.       
למשל לאנטיפסטי מירקות מאודים הוסיפו עשבי תיבול, לבשר הוסיפו תבלינים חמים כמו: קינמון, הל, ג'ינג'ר, פלפל שחור, פלפל אנגלי ו/או את תערובת הבהרט המתאימה לבשר וגם לאורז שלידו.
למרקים הוסיפו כורכום, כמון, זרעי כוסברה, זרעי קימל וזאת כדי ליהנות מיכולתם להרפות את השריר החלק בדופן המעי. לעוגיות הוסיפו- אניס, מחלב, ציפורן - חגיגת טעמים אבל גם תרומה בריאותית.

5. חריף זה בריא- לא רק בראש השנה גם בכל השנה מומלץ מאוד לאכול חריף על בסיס קבוע, את החריפות ניתן להשיג ע"י הוספת פפריקה חריפה למאכלים ו/או תערובות המכילות חריפות כמו סחוג, עריסה, פלפל צ'ומה ועוד.
מה הרווחנו? תמיכה במערכת החיסון, תמיכה במערכת העצבים, תמיכה בכלי הדם שיפור העיכול ושמירה מתמדת על תאי הריר שנמצאים במעי. בניגוד למה שמקובל חריפות תסייע בסופו של דבר לכיבי עיכול (אולקוס) למרות שבהתחלה צריך לצרוך מעט ולסבול מעט כאבים עד שצמיחת תאי הריר תתחדש והכיב יחזור לאיתנו.

6. משפחה מאוחדת- לא פשוט לארח את המשפחה לעיתים עולים וצפים מתחים מן העבר, הכינו מבעוד מועד חליטות מרגיעות בבית, לואיזה, לימונית, מליסה, עלי פסיפלורה, קמומיל, טיליה, הכינו בסוף הארוחה קנקן חליטה לכולם, המשיכו את המנהג הזה כל השנה לשגרת רוגע.








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו