הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

גרסיניה Garcinia Cambogia- הורדת שומן ושומנים (על צמח הגרסיניה ונפלאותיו)

אביב הגיע, פסח בא.... וליבי יוצא לאדמה, אני רוצה לפתוח תלמים ולהתחיל לשתול כמו כל שנה שדות של תבלינים מלבלבים אבל השנה שנת שמיטה ואני מתלבט,  רוצה לתת לאדמה לנוח. מנוחה חשובה גם לחקלאי וגם לאדמתו, שניהם במירוץ מטורף להגביר את התפוקה והייצור ולהתפרנס.לשנינו מגיע חופש,  זו יכולה להיות באמת שנה מיוחדת , בעלת משמעות.

אני נותן לאדמה לנוח וגם אני מתפנה- אף פעם אין לי זמן לטפל בעצמי , תמיד רץ , תמיד עסוק כ"כ... חוץ מזה אני כבר בן 56, כל שנה שחולפת אני מרגיש חזק יותר את הצורך לשמור על האנרגיות שגם ככה כבר מוגבלות.אז איך כתבה זו בכל זאת קשורה להמלצות לצמחים עליהן אני ממליץ כבר זמן רב בחיים בעמק
ובכן שימו לב -אני מציע לכם כאן ועכשיו לשמוט.

לשמוט את השומנים והשומן ולבחון שימוש בצמח שעשוי  להביא לגופכם איזון מחודש ואנרגיה וזאת על רקע שנת השמיטה והמחשבות שהיא מעודדת ואולי גם על רקע האביב  - עונה  נהדרת לשינוי  ולהקניית  הרגלי תזונה  מתאימים יותר.
 
 
תאורו הכללי של הצמח וקצת מסורת

זהו עץ טרופי שגדל בעיקר בתאילנד ובהודו.
הפרי נראה כמו דלעת עגולה צהובה ירוקה , את הפרי קוטפים כמה שבועות לפני ההבשלה , מקלפים את הקליפה ומייבשים אותה. את הקליפה המיובשת ניתן לרכוש בחנויות המזון והתבלינים במזרח.
כשהקליפה מגיעה הביתה המקומיים מבשלים אותה /מקפיצים /מאדים עם ירקות ומוסיפים לאורז ומרקים
זו דוגמא לצמחים תומכי עיכול שהמזרח מוסיף למטבח כחלק מהניסיון המצטבר בקוו התפר שבין מסורת , עיכול מטבח  ורפואה.
 
אופן השימוש  המומלץ בארץ
ניתן לחקות את המטבח התאילנדי ולשלב קליפות יבשות של גארסיניה במרקים ותבשילים.
כדי לעשות את השימוש פשוט יותר אני מציע  לבשל קליפה אחת ביום  בכוס מים לעשר דקות ולשתות את המשקה , וכן ללעוס אח"כ את הקליפה המרוככת ולבלוע.
 
ההתוויות של הצמח
• טיפול ברמות גבוהות של שומנים בדם ועיכוב היווצרות טרשת עורקים
• ירידה במשקל,  איטית , בטוחה ומאוזנת
• טיפול בקשיי עיכול ( דיספפסיה )
• טיפול בדיכאון
• מיגרנות
• סיוע לאינסולין להעביר את הסוכר מהדם לתאים
 
אזהרות ורגישויות
הצמח משפיע לאט מאוד אבל יחסית  בטוח ובכל זאת למי שנוטל תרופות להורדת סוכר צריך להיזהר מירידת סוכר  חריפה וחייב לתכנן בזהירות ולמנן את נטילת הגארסיניה.
כמו כן זהו אחד מהצמחים שמעודד  משבר ריפוי .. היותו צמח  מנקה  ומפנה  עלולה ל גרום לאי נוחות זמנית  בגלל עוצמת הרעלים שעשויים להשתחרר בבת אחת מגופינו ועלולים לגרום לכאבי ראש זמניים, בחילות, קשיי עיכול זמניים עד להתייצבות המערכת ועוד.
 
איך הצמח עובד ?
חומצה הידרוקסי - ציטרית -חומצה זו בודדה לראשונה מהצמח בשנת 1965  ולה מיוחסות עיקר תכונות הצמח בהקשר לשומנים. מחקרים מראים שחומצה זו מעכבת בניה של שומנים וכולסטרול בגופינו , מפחיתה את צריכת המזון  ומעודדת הפקת אנרגיה משומנים לעומת פחמימות.  עוד נמצא כי שימוש ב קליפות פרי הגארסיניה מגביר את הזמינות הביולוגית של המוליך העצבי סרוטונין. באופן שכזה ניתן להרוויח מהצמח - הקנית הרגלי אכילה ממותנים יותר , פחות בולמוסי אכילה ופחות אכילה רגשית וכן מיתון התיאבון.  בנוסף למיתון האכילה עשוי הצמח לעודד מצב רוח ,  לטפל  בהפרעות שינה  ובמיגרנות שמקורן רב מערכתי.

טווחי ההשפעה של הצמח:
• את ההשפעה של עליית רמות הסרוטונין ניתן להרגיש תוך חודש.
• את ההשפעה על חילוף החומרים ניתן להרגיש תוך 3 חודשים עד 6 חודשים.
• מומלץ ללוות את נטילת הצמח בשינוי תזונתי ופעילות גופנית.
 
 בברכה אבי ציטרשפילר








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו