הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

מלך הקיץ - האבטיח

קצת על האבטיח:
• האבטיח מגיע ממשפחת הדלועים
• פורח בצהוב  וחד מיני כך שצריך זכר ונקבה להפריה
• ניתן לגידול בקלות בגינה
• האבטיח עשוי לשקול  עד חמישה ק"ג  שמתוכם 92% זה למעשה מים
 
קצת על גרעיני האבטיח:
• גם גרעיני האבטיח שווים ובשנים האחרונות נפוצים מאוד כגידול חקלאי בקרב חקלאי העמק (ניתן לראות חלקה ענקית כזו בצומת אלונים השנה).
• את גרעיני האבטיח מפיקים מזן שיש בו גם גרעינים שנקרא מללי ,היבול לדונם הוא בסביבות 50 ק"ג זרעים.
• החקלאי מייבש את גרעיני האבטיח על יריעות בשמש מספר ימים לאחר שדש אותם בתוף שמרסק את הפרי ומפריד את הזרעים ממנו.
• לגרעיני האבטיח (מעבר לזה שאני מטורף עליהם ואוכל אותם בעיקר כשאני עייף בנהיגה) יש תכולת שמן גבוהה 25% והשמן שלהם דומה מאוד לשמן שקדים.
• כדאי לאכול אותם לא קלויים כדי לשמור על וויטמין D שנמצא בהם והם עשירים בחלבון מין החי וחומצות שומן טובות .
 
הרכיבים התזונתיים באבטיח
• אבטיח מכיל פיגמנטים  אדומים הנקראים קרטנואידים כמו בעגבנייה ובפפריקה שנחשבים נוגדי חימצון חזקים
• כך ניתן לקבל מאכילת אבטיח ליקופן ,בטא קרוטאן שהוא חומר מוצא לוויטמין A ,הרבה וויטמין C,קומפלקס וויטמיניB,לוטאין ועוד  וכן מגוון מינרלים שהאבטיח יודע לינוק מהאדמה ובעיקר אשלגן, ברזל, סידן ,מגנזיום ועוד
• לכאורה אבטיח מכיל המון סוכרים זמינים ונחשב לפרי שכדאי להגביל באכילה (כוס קוביות אבטיח חתוכות מכילה 40 קלוריות) אולם כשמנסים להבין לעומק- מתגלה האבטיח כאוצר. למרות שמהירות הפיכת הפחמימות לסוכרים בדם אצל האבטיח(המדד הגליקמי) גבוהה יחסית (72) הרי  שהעומס הגליקמי  שמעיד על כמות הפחמימות שעוברת בסופו של דבר לתאים נמוך יחסית (4). כמות עצומה של מים באבטיח יחד עם מתיקות ואנרגיה  זמינה נמוכה יחסית תיתן תחושת יחסית של שובע  ודווקא  תעודד תהליכי הורדת משקל אם נצרוך את האבטיח במידה.
• תמיכה בלב  וגם אבטיח כוויאגרה- לאבטיח תכולה של חומצה אמינית שנקראית סיטרולין והיא הופכת בגופינו  לחומצה אמינית נוספת שנקראת ארגינין המשמש כחומר גלם לייצור תחמוצת חנקן שמשפיעה לטובה לתקינות ותפקוד כלי דם ולב. החומצה האמינית ארגינין תשפר  גם זרימת  דם לאגן ותשפיע על זיקפה ותפקוד מיני בגברים ונשים הוכחה לכך שכמות הארגינין עולה קימת במחקרים
הוכחה לכל שזה ישפיע על זיקפה עדין לא בדקו ואתם מוזמנים לנסות ולדווח..
 
מצבי בריאות שאבטיח משתלב בהם ועשוי לסייע:
1. הגברת מתן שתן  ובכך סיוע לטיפול בדלקות בדרכי השתן וסילוק אבנים מדרכי השתן. 
2. כמות גדולה של אשלגן ועידוד מתן שתן מוגבר שהאבטיח גורם יסיעו להורדת לחץ דם וגם לתהליכי פינוי וניקוי של הגוף שישפיעו במגוון רחב של בעיות עור
3. כבד-אכילת אבטיח חשובה לשיקום כבד ממחלות כרוניות והחלמה מצהבת
4. חוסר דם -אכילת אבטיח שמכיל ברזל תסייע למצבי אנמיה
5. הרעלות -חשוב לאכול אבטיח כדי לזרז תהליכי ניקוי בזמן הרעלות
6. לתמיכה בלב וכלי הדם  כפי שכבר צוין
7. מאזן טוב של פעולת המעיים
8. כסיוע להורדת משקל כפי שכבר צוין
9. המון נוגדי  חימצון שמונעים מחלות
10. תמיכה בתסמיני פרוסטטה מוגדלת
11. ברפואה הסינית משתמשים במיץ אבטיח לטיפול בכוויות (שמים על הכוויה לאחר ששוטפים היטב במים רטיה  עם מי אבטיח)
 
איך בוחרים אבטיח:
לכל אחד מאתנו הצלחות וכישלונות בבחירת אבטיח
• ריח חמוץ לאבטיח  יעיד  על קלקול
• סיבים צהובים במקום אדומים וורודים -לא לקנות
• כדאי לאכול אבטיח בטמפרטורת החדר ולא קר מהמקרר כי כך תכולת הליקופן כנראה בשיאה
• כדאי לאכול אבטיח  עם הגרעינים ולקבל הרבה יותר
• לא כדאי לאכול את החלק הלבן של הקליפה כי שם  האבטיח מייצר חומרים שמרחיקים בעח מאכילתו  על גבול הרעילות
 
לסיכום- כמזון פונקציונלי ולמטרות בריאות רבות ניתן לצרוך אבטיח במידה וגם ליהנות מיכולתו לצנן לנו במקצת את הקיץ
 
אבי ציטרשפילר- חוות דרך התבלינים








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו