הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

המלצות קיץ

לתבל את החופש הגדול
עצות לפעילות בחופש הגדול עם ילדים ותבלינים


שתלו צמחי תבלין וחליטה בגינה
הקיץ הינו תקופה חמה המתאימה לצמחי התבלין שאוהבים חום ,מומלץ לפנות מקום בגינה ו או להכין אדניות למרפסת ולשתול אחד או יותר מהצמחים הבאים :לימונית, לואיזה, אורגנו, אזוב, מליסה, נפית החתולים,מנטה ,נענע, פיגם ,טרגון, מרווה, לבנדר ועוד
כל הצמחים אוהבי חום ומים ,מומלץ לקטוף מהם הרבה כדי לעודד את הגדילה שלהם ולשלב אותם בחליטות ומאכלים ,את העודפים ניתן לייבש כפי שנסביר בהמשך הכתבה ולשמור במזווה ,גינת תבלינים או פינת תבלינים על עדן החלון או במרפסת היא חוויה נהדרת מלווה בריח ,טעם ויש בה פיצוי מלא להשקעה
במידה והצמחים שתגדלו ייתקשו לשמור על עצמם ויטפלו אליהם חרקים מומלץ לחלוט רוזמרין ולהשפריץ את מי החליטה על הצמחים הנגועים כדי לגרש מזיקים ,כך גם נתוודע ליכולת של צמחים לעזור לצמחים אחרים להתגבר על בעיות.

גרוש יתושים
עלי לימונית מכילים שמן אתרי בעל ריח למוני שנקרא ציטראל ומגרש יתושים ,מומלץ כדי לגרש יתושים, חלק מפעילות עם הילדים יכולה להיות הכנת תרסיס טבעי לגירוש יתושים וזאת ע"י רכישת שמן אתרי של לימונית והשריית עלי לימונית, עם מעט תמצית ומים בתוך כלי עם אופצית ריסוס. אופציה נוספת היא לשפשף את העלים הטריים בידיים ולמרוח את המיץ על העור.

גדלו פרפרים של זנב הסנונית על שיח הפיגם שלכם 
הצטיידו בעציץ של צמח הפיגם (רודה בערבית) ושימו אותו בגינה או על עדן החלון למספר ימים ,לאחר מכן עטפו את העציץ ברשת וסגרו מלמעלה בקשר והמתינו.
סיכויים רבים שבעציץ שלכם הטיל פרפר זנב הסנונית ביצים.
עכשיו פשוט חכו לבקיעת הזחלים שיאכלו את הצמח ויהפכו לפרפרים תוך מספר ימים ואז תוכלו להתבונן בהם, והכי חשוב לשחרר אותם כדי שימשיכו את מחזור החיים שלהם -שב ,תנוח ,אל תירא ותעוף בחזרה ...

למדו את הילדים על אכילת חריף
הכניסו לכוס שמן זית 5 פלפלים חריפים יבשים וחכו חודש
לאחר מכן השתמשו בשמן לתיבול סלט ,גבינות, חביתות ועוד
לשמן עוברת לאט אבל בטוח חריפות מהפפריקה החריפה הוא הופך להיות שמן מתובל ופיקנטי ,לאכול קצת חריף כל יום זה בריא מאוד וידוע לנו שחומרים בפלפל מונעי מחלות רבות ומשפרי תפקוד איברים ומערכות בגוף ולכן מומלץ לנסות להרגיל את ילדינו לחריף עוד כשהם קטנים ועד ל120 .

הכינו חמאה מתובלת
המיסו חמאה על ידי כך שתוציאו אותה לשיש בבוקר עד שתהפוך נוזלית לאחר מכן הוסיפו לה את תערובת התבלינים הבאה:
• כפית שום גבישי 
• כפית זרעי כוסברה טחונים
• קצה כפית פפריקה חריפה טחונה
• רבע כפית כמון טחון
• רבע כפית עלי אזוב טחונים
• קצת מלח גס
ערבבו והכניסו למקרר. הוציאו לפני השימוש ותהנו מהחמאה המתובלת פיקנטית שתסייע לעיכול שלה ושל מאכלים שתצטרף אליהם.

חליטות שמש
כן יש דבר כזה!
מוציאים לשמש בבוקר כלי זכוכית ובו 2 ליטר מים וחופן לואיזה ולימונית טריות
חכו עד אחה"צ והכניסו את הכלי למקרר.
הוסיפו קרח ושתו לרוויה חליטות שעברו חימום איטי על ידי השמש מבלי לפגוע ברכיבים הפעילים שיש בחליטות כמו אינזימים וויטמינים.
בשיטה זו ניתן ומומלץ להכין שתיה קרה כל הקיץ בשילוב צמחי חליטה טריים ו או יבשים מסוגים שונים ובהנאה מטעם עדין וערך בריאותי עצום.

הכינו לעצמכם תערובת זעתר והשתמשו בה בנדיבות. כל הקיץ
• 100 גר' עלי זעתר שלמים/ עלי אזוב שמשפשפים ביד עד שיהיו קטנים כמעט כמו אבקה
• 50 גר' סומק טחון
• 100 גר' שומשום חום מלא שקליתם על מחבת ,שמן זית בנדיבות
את כל המרכיבים מערבבים ביחד ומכניסים לכלי אטום ורצוי למקרר
מומלץ להשתמש בכל הארוחות הקלות כתוספת לסלט ,גבינות ,טוסטים, פיצות, ביצים ועוד
תערובת זעתר בשימוש יומי תסייע לריכוז וזיכרון ,לעיכול וכאבי בטן ,לסיוע בזמן הצטננות ובעיות במערכת הנשימה ,ולחיזוק כללי ,זהו התבלין הלאומי שלנו!

הכינו קרחונים עם חליטות כדי להפיג את החום ולתחושת רעננות
לחצי כוס מים שסיימו לרתוח הכניסו חופן עלי לואיזה וחופן עלי לימונית וחכו 3 דקות לאחר מכן סננו את המשקה והוסיפו לו עוד 3 כוסות מים קרים ,וקצת דבש או סוכר.
את הנוזל הכניסו למכלי מעדני חלב שסיימתם לאכול יחד עם מקל קטן והכניסו למקפיא
לאחר שהמים קפאו הוציאו את הקרטיב מהמקפיא- קרח טעים ובריא להפליא שיקרר אתכם כל הקיץ.
להורים שמקפידים על תזונה נכונה מומלץ להרגיל את הילדים לסוג זה של מרענן שיש לו תכונות בריאות ומרפא רבים ויתרון ברור על פני מוצר תעשייתי.

קטפו ויבשו את התבלינים בגינה כדי שתוכלו להשתמש בהם כיבשים כל השנה
את צמחי התבלין והחליטה שאתם מגדלים וגם עודפים ממה שאמא קנתה בחנות ניתן לייבש בבית.
לצורך כך פזרו את התבלין על שולחן במרפסת או ליד חלון פתוח או בחצר בשכבה דקה ,הייבוש מתבצע בעזרת תנועת אוויר שסופח את המים מהצמח אליו ,תפקידה של השמש הוא לייבש את האוויר כדי שתהיה לו יכולת לספוח אליו מים ,תהליך הייבוש יארך מספר ימים ומומלץ להפוך את התבלין מספר פעמים ביום וכן חשוב לכסות בלילה כדי שהלחות לא תגרום לו נזק ,יש לבדוק מתי העלים יבשים וזה קורה בד"כ ביום השלישי או הרביעי ואז יש לנער אותם מהגבעולים ולאסוף אותם לכלי אטום ולהכניס לארון חשוך וייבש.

למדו לשלב תבלינים בארוחות הקלות שאתם מכינים לעצמכם בקיץ
• חביתה עם קצח וגבינה בולגרית -קשקשו את הביצים עם כפית קצח וחתיכות גבינה בולגרית ו או פטה וטגנו במחבת ,הגישו חם לשולחן ,קצח נחשב לתבלין משלים חסרים נפלא בעיקר מינרלים וויטמינים וטיגון קל לא יפגע בתכונותיו
• טחינה ותבלינים -הוסיפו לטחינה גולמית מים לפי המידה ולימון ולאחר מכן הוסיפו לה כל פעם שאתם מכינים תבלין אחר טחון :כוסברה, כמון, אורגנו, צ'ילי (פפריקה חריפה-קצת) ועוד ,כך תוכלו להנות כל פעם מטעם אחר שונה ולאתר את התבלינים הטעימים לכם
• סלט עם זירעונים קלויים -הוסיפו למחבת עם קצת שמן זית גרעיני חמנייה קלופים ,זרעי שומשום חום ועלי אזוב או רוזמרין ,טגנו קלות והוסיפו חם לסלט.

יצירה בתבלינים
התבלינים והקטניות יכולים להיות גם חומר גלם נפלא לפעילויות יצירה (בדומה לחול): קישוט ציורים עם דבק ותבלינים, קישוט כדים, קישוט ספסלים או כלי עץ, מובייל מתבלינים ועוד כיד הדימיון.

בברכת חופש גדול מתובל והרבה פלפל לחיים
אבי ציטרשפילר - חוות דרך התבלינים









עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו