הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

5 סוגי מרקים ל-5 אתגרי חורף

מרק לכל בעיה-
 
אין כמו סיר מרק מהביל כדי לעבור את החורף בשלום והימים הקרים בשלום.... מניעה של מחלות שונות בחורף קשורה בין היתר גם ליכולת שמירה על חום הגוף.
המרק הינו הרבה מעבר למאכל מחמם ומנחם ומנהגי אכילת מרק קיימים בעולם ממזרח למערב.
 
עקרונות בקערת המרק:
•  במקום  אבקת מרק תעשייתית, להכין ציר ירקות  ו/או ציר עוף ולהקפיאם עד השימוש. כך נייצר  למרקים שלנו טעם וסמיכות מרוכזים בשיטה ביתית. בחנויות המתחמות ניתן למצוא אבקת מרק טבעית המבוססת על ירקות ותבלינים מיובשים .
• מומלץ לחמם את המרק על אש קטנה ולזמן מוגבל כדי  לשמור כמה שיותר על  הרכיבים הפעילים הנמצאים בצמחים  ובתבלינים.
 
מרק לקטנטנים
מרק לתמיכה במערכת החיסון של ילדים וכן לשיפור ספיגה ועיכול ,כאבי בטן ושינה טובה. מרכיבי המרק ובעיקר הכרוב מסייעים לזמינות הבטא קרוטן שממנו הגוף מייצר ויטמין A  החשוב למניעת מחלות קשורה ולשמירה על כלי דם.
מרכיבים והכנה: המרק מבוסס על ירקות כתומים  -בטטה, דלעת, גזר ,דלורית, גמבה אדומה וכתומה ופטריות חומות בתוספת כרוב. מומלץ להכניס למרק אבקת כורכום ולהוסיף פרחי קמומיל (כפית לסיר משפחתי) אותם נוסיף לחמש דקות לאחר שכיבינו  את האש ובתוך כדור רשת.
את המרק מומלץ לטחון כדי לשפר את ספיגת הרכיבים הנמצאים בו.
 
מרק משפחתי למערכת החיסונית
מרק לתמיכה וחיזוק מערכת החיסון. הירקות, התבלינים והצמחים שנוסיף למרק מסייעים למערכת החיסון ועם יכולת אנטי חיידקית ואנטי וויראלית חזקה.
 מרכיבים והכנה: המרק מבוסס על ירקות שורש וירקות כתומים- תפו"א, בטטה, דלעת, דלורית, גזר.
בחמש הדקות האחרונות של המרק נוסיף בתוך כדור רשת –כפית מכל הצמחים ותבלינים הללו:
 כורכום, ג'ינג'ר טרי מגורד, פירות סמבוק, שורשי אכינצאה, עלי זית,  עלי מרווה, עלי קורנית
מומלץ להשאיר את הצמחים בסיר  בתוך  רשת הסינון עד להגשה.
 
מרק משפחתי לטיפול בנזקי החורף
מרק לטיפול בנזקי המשנה המרובים של עונת החורף- שיעול, נזלת, דלקות, ליחה, אלרגיות, אסטמה ועוד...
התבלינים והצמחים שנוסיף הם בעלי יכולת להמיס ולפנות ליחה, נזלות וכן לטפל בבעיות נשימה על רקע אלרגי. הירקות שמוסיפים למרק נחשבים כמייבשים ומונעי לחות.
מרכיבים והכנה: המרק מבוסס על האנטיביוטיקה של האמא היהודיה- הלוא הוא המרק עוף הבסיסי.
למרק הזה נמליץ להוסיף הרבה עלים ירוקים טריים -  פטרוזיליה ,כוסברה ,סלרי, וכן ירקות כמו בצל, שום, לפת, דלעת, כרישה וגזר . בחמש הדקות האחרונות של המרק נוסיף בתוך כדור רשת –כפית מכל הצמחים ותבלינים הללו: עלי קורנית, פרחי סמבוק, עלי סרפד, זרעי אניס, זרעי קצח.
את כדור הרשת עם הצמחים רצוי להשאיר במרק גם בזמן ההגשה כדי שיוסיפו לפרק אליו עוד ועוד רכיבים בריאים.  מומלץ לשאוף את האדים מסיר המרק לאחר הוספת הצמחים ,כך נהנה מרכיבי צמחים בצורת אדים שנכנסים לגופינו דרך מערכת הנשימה  ומסייעים  אף הם לריפוי .
 
מרק לטיפול בלחץ דם, שומנים בדם וסוכר
מרק לטיפול וסיוע בהורדת לחץ דם גבוה, רמות סוכר ושומנים בדם. למרק זה יכולת להשפיע לטובה על  חילוף החומרים בגופינו. המרכיבים בעלי אינדקס קליגמי נמוך בעיקר בזכות הסיבים שהם מכילים.
הבסיס למרק זה הינו הרבה בצל ושום  ובנוסף קינואה, חיטה שלמה ,גריסי פנינה להם אינדקס קליגמי נמוך בעיקר בזכות הסיבים שהם מכילים.
מרכיבים והכנה: הבסיס למרק הינו הרבה בצל, שום ובנוסף קינואה, חיטה שלמה, גריסי פנינה. מתחילת הכנת המרק נוסיף ענף זית קטן. בחמש הדקות האחרונות של המרק נוסיף בתוך כדור רשת –כפית מכל הצמחים ותבלינים הללו: שורשי שן הארי, זרעי סלרי, שורש כורכום יבש לא טחון , 2 פלפלים חריפים קטנים, עלי סרפד.
בזמן ההגשה וישר לצלחת מומלץ להוסיף במקום שקדי מרק כפית מכל צמח: קוואקר גדול ,זרעי קצח ,זרעי שומשום ,זרעי פשתה (אין צורך לטחון  מראש).
מומלץ להשתמש במרק על בסיס קבוע יומיומי עד להקלה  ואח"כ פעם פעמיים בשבוע .

מרק משפחתי אנטי דלקתי
מרק זה מבוסס על ירקות וצמחים שיודעים לנקות מהגוף חומרים הנחשבים כמעצימי דלקת. המרכיבים מכניסים לגופינו רכיבים נוגדי דלקת שיסיעו במשך הזמן גם למיתון דלקות וגם לסיוע למערכת החיסון למנוע מחלות קשות.  כמובן שמרק זה מבוסס על צמח הכורכום .
מרכיבים והכנה: הכינו מרק ירקות שורש עשיר, הוסיפו צמחים ירוקים- פטרוזיליה, שמיר, כוסברה. בחמש הדקות האחרונות הוסיפו כורכום טרי מגורד.
בזמן ההגשה  הוסיפו לצלחת חצי כפית אבקת כורכום יבש או תערובות קארי/ חוואיג' למרק המבוססות על כורכום.

לסיכום,
הכנת מרק זו הזדמנות מצוינת להכניס לגוף רכיבים בריאים מצמחים  ולהיות לרופא של עצמנו
כך שהחוויה היא גם קולינארית אבל גם סוג של שינוי מבורך בתזונה וכניסה לאורח חיים בריא יותר
 
ממליץ לכולנו לקחת יותר אחריות על הבריאות שלנו  ולהשאיר לרופא פחות עבודה
 
בהצלחה ....
אבי ציטרשפילר- חוות דרך התבלינים








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו