הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

על פירות יבשים ומה שביניהם

פירות יבשים נתפסים כמזינים ובריאים ,ט"ו בשבט הוא חגם של הפירות בכלל והיבשים בפרט וזו הזדמנות להדגיש את חשיבות השימוש הנכון והבריא בהם.

קצת על הפירות היבשים:
• הפרי הינו בעצם צורת הפצה של הצמח שמעונין שפירתיו יאכלו וזרעיו יופצו .
• כל עוד הזרעים אינם מוכנים ידאג הצמח לייצר בפרי חומרים שימנעו אכילה שלו ואף ימתנו תיאבון בע"ח סביבו.
• זוהי בעצם עסקה בה שני הצדדים מרוויחים.
• משך עונת ההבשלה בד"כ קצרה יחסית ומעבר לעונה כדי להמשיך להנות מן הפרי התפתחה תרבות ייבושו ושימורו כל השנה במזווה.
• כל עוד תרבות זו הייתה משפחתית ולא הפכה לתעשייה גדולה יובשו הפירות כמו שהם בלי תוספת סוכר וחומרי שימור אחרים.
• תעשיית ייבוש הפירות שמעוניינת בחיי מדף ארוכים ללא צורך בשמירה בקירור מוסיפה לפרי בזמן הייבוש חומרים משמרים ובעיקר גופרית  וסוכר.
• לחלק מהפירות רמות סוכר גבוהות שנמצאות  ממילא בפרי ומסיעות לייבושו ללא צורך בתוספת סוכר חיצונית - בעיקר אננס ומנגו.
• דרך פשוטה וקלה להיפטר מהתוספות שתעשיית הייבוש מוסיפה היא שטיפה פשוטה במים של הפירות תחת ברז ו או השריה שלהם ושטיפה.
• ייבוש הפרי מרכז מאוד את תכולתו ולכן אין להתייחס אליו כאל חטיף דיאטטי אך כן ניתן לצרוך אותו כחטיף אנרגיה למשל לספורטאים ולעידוד בזמן עייפות ואפילו כמחסן אנרגיה כשאין מקור אחר לה בארצות בהם  זמינות המזון לא מובטחת.
• ייבוש נכון ישאיר את רוב הרכיבים בפרי  נוכחים ופעילים

סגולות הפירות היבשים:
• הוספת גופרית וחימום הפרי תוך ייבושו  יפגעו בעיקר בתכולת הוויטמינים ,אינזימים ונוגדי חימצון נוספים.
• פירות יבשים שיובשו כראוי מכילים המון סיבים תזונתיים מסיסים ולא מסיסים ,אנזימים כמו ברומלין ופפסין, מינרלים בכמות גדולה ,נוגדי חימצון ,חומרים שמסיעים לייצור סרוטונין בגופינו כמו החומצה האמינית טריפטופאן שיעודדו מצב רוח טוב רוגע ומתינות וכן מלוטונין  שיסיע לשינה טובה.
• חלקים אחרים של העצים כמו פרחים ,ניצנים ,קליפה ,עלים ואף שורשים יסיעו אף הם מאוד לריפוי ומניעת מחלות
• המערכות העיקריות בגוף להן מסיעת אכילת פירות יבשים הן מערכת העיכול ומערכת החיסון
• מלבד אכילתם הישירה של פירות יבשים  (שרצוי להגביל אותה בגלל ריכוז החומרים שבה) ניתן להוסיף אותם -לעוגות ועוגיות ,תבשילים, חליטות  ,סלטים ועוד
• חשיבות נוכחות הסיבים התזונתיים בפירות היבשים בכמות רבה הינה עצומה:
o סיבים אילו עב צריכה יומית יסיעו לדברים הבאים.
o וויסות עיכול שומנים וסוכרים ומכאן שמירה בפני השמנה וטרשת לכלי הדם
o סיוע לחיזוק מערכת החיסון
o סילוק פסולת מהגוף וסיוע לאברי הניקוי
o יציאה טובה ואפשרות למערכת העיכול להשפיע  לטובה  על שאר מערכות הגוף
 
שילובים מומלצים:
מומלץ לשלב צריכת פירות יבשים עם אגוזים  ומומלץ במיוחד את הבאים:
• ערמונים -עתירי סיבים ודלי קלוריות יחסית
• שקדים -המון סידן ואשלגן וכן וויטמין  Eהחשוב כ"כ למניעת מחלות כנוגד חימצון חזק
• אגוז ברזיל- עתיר בסלניום שמוכר שמונע וממתן גידולים סרטניים
• אגוז מלך- רצוי עם קליפה ולקלף במקום שמכיל אומגה 3 ושומר על תקינות כלי הדם והלב
• תמרים- בארץ 7סוגי תמרים כולם נהדרים: מג'הול, דקל נור, אמרי, דרי, חלאווי, חדראווי, זהירי
למה כדאי לאכול תמרים - חוץ מהאמרי שמוסיפים לו סוכר כולם טבעיים ללא חומרים משמרים, הם מקור נהדר לחלבון מן החי דלי שומן, מלאי סיבים , עשירים בנוגדי חימצון, עשירים במינרלים חשובים כמו אבץ לסיוע בגדילה ולטיפול בפצעים , משפרי מצב רוח , מגבירי חשק ואון ,מומלצים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז בגלל כמות הטריפטופן הגבוהה שלהם .

טיפים בריאים על פירות יבשים:
• להורדת משקל והרגשת שובע קליפה - פרי שנקרא גארסיניה
• לעמידה במתח ועומס לאורך זמן- מנגו המכיל שפע טריפטופאן וגם תמרים
• לגירוש ווירוסים וטיפול בשפעת -פירות של סמבוק
• לשלוב במאכלי בשר כדי לעכל היטב -פפאיה ואננס המכילים אנזימי עיכול שמפרקים חלבונים
• לדורבן בכף הרגל -קליפת בננה הפוכה בתוך הנעל בלי גרב
• להקטנת ערמונית מוגדלת שפירה -פירות של דקל ננסי
• לטיפול בכאב-דובדבנים המכילים חומרים הנרקאים אנטוציאננים שפועלים כמו אספרין
• לנסיגת גידולים סרטניים רק באישור רופא -גרעין מקולף של דובדבן שנקרא מחלב וגרעין מקולף של שקדים מרים
• להקלה על תסמיני דלקות בדרכי השתן -חמוציות
• לטיפול בפצעים פתוחים  ומזוהמים -פפאיה  וגם חלב תאנה
• לכאבי שיניים -ציפורן וגם פפריקה חריפה
• לשמירה על כלי הדם והלב -פרי הרימון וגם פרחי ופירות העוזרר
• ליציאה טובה -תאנים ושזיפים  (להשרות במים)
• לריכוז ולימוד תורה -לעיסת גת
• לסיוע למערכת הנשימה -עלי אקליפטוס ופרחי סמבוק
• להורדת סוכר ,כולסטרול ולטיפול ביתר לחץ דם-עלי זית
• לשמירה על המזווה מפני חרקים-עלי ער אציל
• לחיזוק החשק והאון -תמרים ומקלות ווניל שנקראים גם שיינף
• לצינון הגוף והרגשת רעננות -פרחי היביסקוס
 
 
בקיצור קופת חולים שלמה וגם טעים נורא ואפילו לא צריך לתאם תור לרופא
רק ללכת לשוק ולהצטייד ...
 
חג אדמה שמח
אבי ציטרשפילר- חוות דרך התבלינים
 








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו