הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  
 

מאמרים מקצועיים

מוסיפים תבלין ובריאות לחג הפסח


פסח בפתח... ואצל מי  מאתנו לא עולה מפלס המתח..?..!
ניקיונות, עצבים, בישולים מפתיעים , משפחה, ילדים, והכל צריך להיות כשר..וטעים, ומיוחד, וחגיגי, ומקורי.. עם חגיגת מצות שגורמת לבעיות עיכול לא קטנות..
 איך שומרים על שפיות? קודם כול- נרגעים!
הטבע נתן לנו כמה מרשמים מוצלחים בעניין וזה זמן מצוין ליהנות מהם.
 
טקס טיהור הבית – לנקות את הבית מרעלים
טקס טיהור זה מומלץ בכל פעם שרוצים לנקות משקעי עבר, להתחדש ולזמן אנרגיות מבורכות לבית .יוצרים תערובות מהמרכיבים הבאים:
1 כפית ציפורן
4 מקלות קינמון שבורים (או קינמון סיני)
חופן פרחי לבנדר
חופן פקעות ורדים
5  ענפי הדס
5  עלי אזוב
5  חתיכות מור
5  חתיכות לבונה
את תערובת הקטורת הזו (ניתן גם לקנות תערובות מוכנה בשם- בכור) מחממים על מחבת והולכים עם הכלי כשהוא מפיץ אדים ומפזר אנרגיה טובה להתחדשות ולבריאות.
 
מוסיפים תבלין לחג
כל חג אני דואג לתבל את התפריט בתבלין חדש:
• ביצה קשה- תבלו את הביצים בתבלינים צבעוניים: כורכום, פלפל שחור, פפריקה- כך תשמרו על מסורת הביצה הקשה אך תוסיפו המון צבע ובריאות לשולחן.
• חרוסת- תבלו את החרוסת במעט בהרט, תערובת מחממת ומפתיעה שתשנה את הטעם המסורתי ותוסיף לו נגיעה ייחודית שלכם.
• אורז- הפתיעו עם אורז מקורי וצבעוני, השתמשו במגוון הפירות היבשים הצבעוניים- חמוציות, משמש, תאנים, שזיפים. גם תוסיפו מתיקות עדינה וגם צבעים מרהיבים לשולחן.
• דגים- את הדגים תבלו בסומק שהוא תבלין חום/אדמדם ושמו בעברית אוג הבורסקאים. תבלין המוסיף טעם וריח ומסייע בריכוך הבשר.
 
להקל על העיכול...
המצות בחג גורמות לפקק בקיבה המלווה בכאבי בטן ותחושת כבדות. לצמחים יש פתרון לסיוע בעיות העיכול:
• כורכום- צמח מר, המשפר ספיגה, מווסת שומנים ומשפיע על תהליכי ניקוי הגוף. ההמלצה היא כפית כורכום ביום כתוספת למאכלים שונים (מרקים, אורז, תפוחי אדמה ועוד).
• עלי ארטישוק- צמח מר, משפיע על תהליכי ניקוי, מסייע לפירוק ופינוי בגוף, מעודד זרימה לימפתית ופעילות מעיים. מומלץ להשרות כפית מהעלים בכוס מים חמים למשך 5 דקות, לסנן ולשתות 3 פעמים ביום. עלי ארטישוק מסייעים גם לירידה במשקל.
• רוזמרין- צמח מחמם, משפר זרימת דם לאזורי העיכול, מנקה פסולת וממריץ כללי. מומלץ להשרות כפית מהעלים בכוס מים חמים למשך 5 דקות, לסנן ולשתות 3 פעמים ביום.
• ג'ינג'ר- צמח מחמם, משפר זרימת דם לאזורי העיכול, מכיל חומרים אנטי דלקתיים ונוגדי חימצון. מומלץ להשרות חתיכת שורש בכוס מים חמים למשך 5 דקות, לסנן ולשתות 2 פעמים ביום, ניתן אף לאכול את הפרי המיובש של הג'ינג'ר.
• קימל, שומר, אניס, כוסברה- משפחת הסוככים, מסייעים להתכווצות השריר במעי, מסייעים לזיהומים במערכת העיכול ומקלים על גזים וכאבי בטן. מומלץ להשרות כפית מהזרעים בכוס מים חמים למשך 5 דקות, לסנן ולשתות אחרי הארוחות. ניתן אף לשלב את הזרעים במאכלים שונים.
• זרעי צ'יה, זרעי פשתה- זרעים המכילים סיבים המסייעים בשילוב עם נוזלים לפעילות מעיים ושחרור, הזרעים הללו מסייעים לתחושת שובע ולכן מסייעים להורדת במשקל.
 
טעם חדש לאירוח
• כשכל המשפחה נאספת... אין כמו חליטות מרגיעות לאירוח: לואיזה, לימונית, מליסה, עלי פסיפלורה, קמומיל, טיליה. קנקן חליטה טעים משרה אוירה נינוחה.
• ניתן לחלוט כל צמח בנפרד או להכין תערובת מנצחת המשלבת את כלל הצמחים במינון שווה, להשרות אותם (כפית מהתערובת על כוס מים חמים), למשך 5 דקות, לסנן ולהגיש.
 
חג שמח!
פסח 2013
צוות חוות דרך התבלינים








עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו