בוחרים 'חוות התבלינים' | 20% הנחה על כל האתר | **10% הנחה על השמנים

משלוחים לכל הארץ | משלוח חינם לנק' איסוף ברכישה מעל 150 ₪ | משלוח חינם עד הבית ברכישה מעל 200 ₪

בוחרים 'חוות התבלינים'
20% הנחה על כל האתר
** 10% הנחה על השמנים

משלוחים לכל הארץ
משלוח חינם לנק' איסוף ברכישה מעל 150 ₪
משלוח חינם עד הבית ברכישה מעל 200 ₪

המדריך לפירות יבשים – חמוציות, תמרים, שזיפים ועוד

המדריך הבריא לפירות יבשים
לא כל פרי (יבש).. בריא!

פירות יבשים הם ספק אנרגיה טבעי חיוני לגופנו. תהליך ייבוש הפירות הוא תהליך עתיק יומין. באזורים קרים יותר של כדור הארץ הייתה זו הדרך לשמר פירות לתקופות הקור הארוכות, בהן לא היו כמעט פירות. עמים נודדים וציידים היו משתמשים בפירות היבשים כצידה לדרך, שיכולה להישמר זמן רב מאד. בזמנים עברו היו משאירים את הפירות להתייבש בשמש , מה ששמר על הערך התזונתי שלהם. כיום משתמשים לרוב בשיטות ייבוש תעשייתיות המערבות טיפול בפירות בתנורי חום גבוה מאד ובכימיקלים שמונעים את איבוד הצבע וקלקול הפירות. אלו עלולים לגרום לנו תופעות לוואי שונות. בתהליך הייבוש מופחתת כמות הנוזלים שבפרי מ- 90%-80% לכ-25% בלבד, מה שמעלה באופן יחסי את ריכוז הפחמימות, החלבונים, השומנים והסיבים שבפרי. כמו כן עולה ריכוז ויטמיני B ו-E שבפירות, וכמות ויטמין C וויטמין A פוחתות. חשיפת הפרי לגופרית בתהליך הייבוש נעשית על מנת לשמור על ויטמין A וויטמין C ואף משפרת את צבע הפרי ואת חיי המדף שלו אך פוגעת בוויטמין ה- B וכמובן מכניסה לגופנו את הגופרית כחלק אינטגרלי מהפרי.

איך בוחרים פירות יבשים?

• חשוב מאד לאכול פירות המיובשים בשיטה הטבעית, באוויר הפתוח – תהליך המבטיח שמירה על כל המינרלים והוויטמינים שבפרי (או לייבש לבד בבית).
• מומלץ לקנות במקומות בהם התחלופה גבוהה לטובת טריות הפרי.

ספקי אנרגיה טבעית

חמוציות: הבריאות שבחמיצות
פרי הגדל על שיח נמוך ירוק עד שמקורו בביצות בצפון ארה"ב. הפרי נחשב כמעדן, גודלו כדובדבן, צבעו אדום וטעמו חמצמץ. יש זן של פרי קטנטן שמקורו באיראן ותורכיה ונמכר בישראל תחת השם- ז'רשק (חמוציות תורכיות).
• התועלת העיקרית של החמוציות הינה לטיפול ומניעת דלקות בדרכי השתן. החמוציות משמשות כחומר מונע הצמדות חיידקים לתאי מערכת השתן ומונעות בכך הדבקות והתרבות חיידקים במערכת.
• חמוציות יכולות למנוע היווצרות אבנים וחול בדרכי השת.ן
• בחמוציות תכולת ויטמין C גבוהה, מומלץ לשלב אותן עם אכינצאה, אזוב וקורנית לחיזוק מערכת החיסון.
• חמוציות טובות ללב , מעלות את הכולסטרול הטוב ב 10%.
• חמוציות לבריאות השן- מונעות היצמדות חיידקים ויצירת פלאק.
מינון מומלץ לשגרת הבריאות: כפית וחצי חמוציות ביום לאכילה או חליטה.
חמוציות לשגרת הבישול: – ניתן ליהנות מהחמוציות למגוון רחב של תבשילים- החל מריבות, קינוחים, עוגות ומתוקים ועד תבשילי עופות, אורז ועוד.

תמרים: הבריאות שבמתיקות
מוצא התמרים המדבריות הוא צפון אפריקה והמזרח התיכון. בפרי התמר 80% סוכר, חלבון, שומן ומינרלים בעיקר ברזל, נחושת ,גופרית מגנזיום וסידן. בתמר כמות גדולה של סיבים והוא מקור נהדר להשלמת אשלגן. יש בתמר ויטמינים מסדרת B ומעט B 12 . עשיר בוויטמין E .
• שימוש בשורש עץ התמר – מסייע להרגעת כאבי שיניים.
• אבקת הגרעינים מכילה טנינים המכווצים כלי דם ויעילה לטיפול בפצעים.
• תמרים הם בעלי סיבים תזונתיים רבים המסיעים לעיכול.
• ערביי ישראל, בעיקר הבדואים, משתמשים בתמרים בחגיהם בעיקר ברמדאן כדי לעבור את הצום בשלום וכן בזמן אבל.
• בהודו משתמשים בשרף הגזע של התמר לטיפול במערכת השתן ומניעת קלקול קיבה.
תמרים לשגרת הבישול- מומלץ לאכול פירות יבשים במקום קינוחים כתחליף טבעי לממתק! בנוסף מומלץ להוסיפם לעוגות בחושות, שייקים, מתכוני תמר ממולא בבשר ועוד.

שזיפים: העונג של הטעמים
השזיף הוא סוג של עץ נשיר ממשפחת הוורדיים.
• שזיף מיובש נמצא בין עשרים המזונות בעלי התכולה הגבוהה ביותר של נוגדי חימצון .
• שזיף עשיר במינרל בשם בורון שהוא חשוב למניעת אוסטיאופורוזיס.
• שזיף עשיר באשלגן ובסיבים תזונתיים.
• אכילת שזיפים יכולה לסייע במניעת נזק חימצוני לתאי המוח, לשומנים בדם ולקרומי התאים ובכך להגן מפני בעיות בתפקוד המוח, לרבות בעיות זיכרון, מחלות לב וכלי דם.
• שזיף מסייע במצבי עצירות בזכות תכולה גבוהה של סורביטול (סוכר אלכוהולי בעל אפקט משלשל).
• השזיף מכיל כמות ברזל גדולה אפילו ביחס למוצרי בשר.
שזיף לשגרת הבישול- השזיף מומלץ בתבשילי עופות ובקר. בקינוחים ובקומפוט בעיקר!

פפאיה: היופי שבכתום
פרי הפפאיה מכיל חומרים רבים וערכים תזונתיים רבים המשמשים אותנו החל מהסיר הביתי ועד לתחום הטקסטיל והרפואה. חומרים הנמצאים בפרי כמו האנזים כימיפאפאין , קרטוניאים ועוד עוזרים להקטנת חומציות בקיבה, הפחתת סוכר בדם,הפחתת חומציות בשתן,הגברת קרשיות הדם,משלשל קל.
מלבד היותו מגביר עיכול (במיוחד של בשר) ומרפא פצעים ניתן לשלב אותו בשגרת הבית והתעשייה בתחומים הבאים:
• מרכך בשר טבעי- להוסיף פרי יבש לבשר בזמן הבישול.
• בקרמים- לניקוי פנים
• להדגשת טעמם של מאכלים (במקום מונוסודיום גליטמט)
• בתעשיית הגבינות: להפרדת רכיבים מוצקים מנוזלים בחלב
• בתעשיית הביגוד: למניעת התכווצות סיבים
•ברפואה- לפרוק חלבונים רעילים ולזירוז הגלדת פצעים, למניעת היווצרות צלקות (במיוחד אחרי פציעות).
• צריכה קבועה של פפאיה תסייע לבעיות עיכול ולתולעי מעיים.
מומלץ להשתמש בפפאיה שיובשה באופן טבעי ללא תוספת צבע מאכל וחומר משמר! למי אסור להשתמש בפפאיה- נשים בהריון ובהנקה, לסובלים מבעיות בקרישת דם ולאלה שיש להם רגישות לפפאיה ופתחו אלרגיה אליה.

זנגביל– הבריאות שבחריף
זנגביל הינו אחד התבלינים הנפוצים והבריאים בעולם. הצמח מייצר קנה שורש מעובה ומשמש כבסיס למטבח האסייתי.
הזנגביל (ג'ינג'ר) מגיע טרי, מיובש, מעובד כפרי יבש, במשקאות ועוד.
• הג'ינג'ר ידוע כממריץ זרימת דם פריפריאלית,
• הזנגביל ידוע כמסייע וממריץ עיכול, מסייע נגד הקאות (לנשים בהריון מותר עד חודש שלישי) ,
• פרי אנטי דלקתי המסייע לדלקות מפרקים, לשלשולים..
• הג'ינג'ר מומלץ בזמן החורף- גם מחמם את הגוף ומסייע להזרים דם, גם מטפל בהצטננות, מסייע לסובלים מכאבי גרון. ההמלצה לאכול את חתיכות הפרי המיובש.

מאמרים נוספים

0
    0
    העגלה שלך
    Empty Cartעגלה ריקה, זה כמו תבלין בלי צבע וטעםחזור לחנות >
      הוספת קופון