הרשמה למועדון לקוחות English צור קשר סניפי הרשת תבלינאי החווה תרבות התבלינים אודות החווה  

חוויות מפעילויות

  • חגיגת שבועות 2012- פסטיבל הקולעים ה-6 בחוות דרך התבלינים

    בחג שבועות האחרון התקיים פסטיבל הקולעים בפעם השישית בחוות דרך התבלינים בית לחם הגלילת- הפסטיבל שמחבר את המבקרים לשורשי הטבע, עבודת האדמה ויצירת היידים המשיך להפתיע ולחדש גם השנה....
     
    הפסטיבל אירוח אמני קליעה מכל הארץ- תצוגה, מכירה וסדנאות מרתקות של קליעה לילדים ולמבוגרים. אומנות הקליעה הינה מקצוע בארץ שעדיין אינו רכש מספיק במה וכבוד. הפסטיבל חשף את האומנות הנסתרת של קליעת סלים מחומרים שונים ובטכניקות שונות.
     
    מגוון הטכניקות לקליעת סלים עשיר כמגוון החומרים, החל מטכניקות פשוטות מאד ועד למורכבות ומקצועיות:
    - ליפוף ושזירת צמות מחמרים רכים
    - אריגת פצלות במבוק ורטאן שטוחים בזויות שונות
    - אריגת שתי וערב עגולה בצורת ספירלה
    - קליעה מסורתית ערבית מענפי זית
    - קליעת סלי קשת בהם נבנית המסגרת כשלד ועליו קולעים את המילוי
    - קליעה בערבה : באירופה התפתחה קליעה מקצועית ומשוכללת עם מגוון עצום של טכניקות, סוגי סלים, גדלים וצורות.

    קולע הסלים מעורב בתהליכים עדינים וממושכים של רכישת מיומנות, ידע ומסורות רבות שנים אשר מתוכן צומחת בכל פעם חדשנות יצירתית הנוסכת דימויים ואופי אישי לקליעה כך שכל סל מציג אופי ייחודי.
    יותר ויותר אנשים מגלים היום מחדש את היופי והחיוניות שבמלאכת קליעת הסלים וחוזרים ליהנות ממוצרי קליעה טבעיים.
    במקביל לקולעות התקיימה בחווה תערוכה חקלאית על כלי עבודה ישנים וחדשים: מכסחת דשא ישנה, בגדי החלוצים, מגוב עתיק ועד הכלים המודרניים יותר- טרקטור וקומביין... ההיסטוריה הועלתה מהמרתף והעניקה לקהל הצעיר קצת מידע על העבודה החקלאית העתיקה והחדשה.
     
    הילדים שהגיעו לפסטיבל זכו למגוון פעילויות צבעוניות ומתבלות: פעילויות יצירה בתבלינים, סדנאות קולינאריות כמו מאפה גבינה מתוק והכנת פיצה עם רוטב סודי, שעת סיפור על מזוודת התבלינים וכמובן סדנת תיפוף אל מול נוף השדות.
     
    חנות התבלינים שנצבעה כולה בלבן- טעימות של יינות, גבינות קשות, גבינות רכות ומטבח השף שבו עבדה השפית גלי ברמן והוציאה מגוון מנות מיוחדות המשלבות תערובות ותבלינים עם הסבר על שיטות לייעול העבודה במטבח- מרוב שהטעמים היו מרעננים וחדשים אל יכולנו להפסיק לטעום!!! כמובן שבקידמת הבמה כיכבו תערובת הגבינה המיוחדות של חוות דרך התבלינים- תערובת לגבינה וסלט, תערובת שום ובצל לגבינה, תערובת איטליאנו לסלטי פסטה ומאפים, תערובת בצלית לגבינה ועוד... ועוד...
     
    החווה כולה התקשטה בבלות קש מהשדה, טרקטורים, סלים קלועים ואוירה לבנה שמלאה את הלב באהבה חדשה לחג השבועות שמזכיר לנו את מעמד קבלת ספר התורה ואת הצורך לאהוב ולכבד את הקרקע ואת תוצרי האדמה.
     

     


לבירור הפעילות הקרובה:





עמוד ראשי - דרך התבלינים
חדשות
לקטלוג התבלינים
מתכונים
מחסן רעיונות
קורס סודות מן השדות
פעילויות לילדים
סדנאות וימי עיון
לקבוצות וארגונים
חוויות מפעילויות
רפואת הצמחים - מאמרים
תבלינים במדיה
גלריית תמונות
כתבו עלינו
 
הרשמה למועדון לקוחות




  נקודות מכירה | גלריית תמונות | מאמרים | מרכז מבקרים | פעילויות החווה | מחסן רעיונות | מתכונים | קטלוג מוצרים | תרבות התבלינים | מי אנחנו
צור קשר | קישורים | הרשמה למועדון לקוחות | כתבו עלינו